Ancilli

Član
  • Broj odgovora

    59
  • Priključio/la se

  • Poslednja poseta


Sve od člana Ancilli

  1. Ancilli je dodao/la post u temi Porodilište - Pančevo   


    I ja sam stvarno cula mnogo prica i to uglavnom losih o dr. Vajsu kada pre porodjaja.Medjutim,kada sam se porodila on me je stvarno odusevio,jako je ljubazan i cula sam komentare puno zena i svi su bili pozitivni.
  2. Ancilli je dodao/la post u temi Porodilište - Pančevo   

    E pa drage moje,ja sam se porodila 09.01. u 12i50.
    Sto se porodilista tice,sve je cisto i novo samo malo imaju problema sa posteljinom,ali ni to nije strasno..
    Babice ne mogu da nahvalim jer koliko god ih hvalila nije dovoljno!Maksimalno se trude da olaksaju i u svakom trenutku izlaze u susret i sto je najbitnije uvek su raspolozene i nasmejane.
    Bebe su sa majkama,ali preko noci ako hocete da se odmorite sestre ih uzimaju i nose ih u boks.Svako vece su dolazile oko 10 sati i pitale majke da li su umorne i da li da nose bebe ili ne. U toku noci redovno obilaze sobe,pitaju da li mozda treba dohrana ili ne i tako... Ja sam stvarno prezadovoljna!Ne znam ni sta bih pisala,sve sto vas zanima slobodno pitajte.
  3. Ancilli je dodao/la post u temi Strah od porođaja   

    Devojke,ja sam se porodila pre tri nedelje. Od trenutka kada sam ostala trudna pa do nekog 6-7og meseca non-stop sam razmisljala o porodjaju i o tome kako cu ja to izdrzati(jer sam velika kukavica i bol nikako ne trpim).Epidural sam htela po svaku cenu,ali onda mi je jednog trenutka nesto(ni sama ne znam sta)kvrcnulo u glavi i odustala sam od epidurala.Tada sam valjda i prestala da se bojim porodjaja i samo sam razmisljala o prvom susretu sa bebom.Vodenjak mi je pukao i otisla sam u bolnicu skroz smirena.Nije blo nikakvog straha.Kada su poceli bolovi,samo sam razmiljala o tome da mora da boli jer beba stize i stvarno je tako.
    Istina je da malo moramo da se namucimo,ali jos veca istina od ove je da se stvarno sve zaboravi onoga trenutka kada cujemo bebin plac i kada je ugledamo. Lepseg osecaja nema!Zato,samo pozitivno razmisljajte i obavezno dobro slusajte babice sta vam govore jer se one maksimalno trude da olaksaju i sve ce biti dobro!
  4. Ancilli je dodao/la post u temi Treći trimestar   

    Dobar dan devojke!Evo samo da vam se na brzinu javim..
    Porodila sam se 09.01. u 12i50 i rodila malog Stefana teskog 2560g i dugackog 47cm. Mi smo malo poranili pa smo zato tako i mali.Sve je u redu,dobili smo zuticu pa smo zbog toga ostali malo duze u bolnici.
    Sto se porodjaja tice,vodenjak mi je pukao u dva ujutru,otisla sam u bolnicu i u 7 ujutru su me iz pripreme prebacili na ginekologiju jer nisam bila otvorena i nije bilo kontrakcija.U 11 su poceli bolovi,u 12i30 su me odveli u salu jer sam se otvorila 9 prstiju(svi su bili u cudu ) i u 12i50 sam se porodila.
    Drage moje,zelim da vam porodjaji prodju kao moj i ne plasite se jer to stvarno nije nista strasno!Boli i to jako,ali samo razmisljajte da ce to proci i da boli zato sto cete ubrzo ugledati vase srecice,a nema niceg lepseg od toga!Ljubim vas sve puno i samo hrabro!
  5. Ancilli je dodao/la post u temi Porodilište - Pančevo   


    Hvala!
    Moja drugarica se porodila pre dve nedelje i sto se porodilista i osoblja tice,ima samo reci hvale.Isto mi je rekla za babice da izlaze u susret i da se maksimalno trude da olaksaju.
  6. Ancilli je dodao/la post u temi Porodilište - Pančevo   


    Koga god da sam pitala kaze da je renovirano i cisto,ali niko nista konkretno ne zna. Iz Panceva sam,termin mi je 04.februara. Mozda je malo i rano da razmisljam o tome,ali eto interesuje me.... Ako saznas jos nesto,javi.
  7. Ancilli je dodao/la post u temi Treći trimestar   

    Zene,nesto vas i nema..Jos praznujete?
    Mi se ovih dva-tri dana bas mucimo..
    Ne mogu nocu da spavam,ubise me grcevi u nogama,tesko mi je da se okrenem,svakih par minuta moram u wc,a ledja me konstantno bole(ali ne kao do sada nego osecam bas neki cudni bol).Preko dana mi se desava da me po par puta presece nesto,a u donjem delu stomaka isto osem neki blagi bol(kao pred menstruaciju)..
    Sutra idem na kontrolu pa cemo videti....
  8. Ancilli je dodao/la post u temi Treći trimestar   

    Miva,Vladana cestitam!!Neka su vam bebice zive i zdrave 100000godina!!!Uzivajte!!!!!!!
  9. Ancilli je dodao/la post u temi Treći trimestar   


    Ni kod nas nema nista novo,samo smo jako nemirni.. I mi idemo na prvi ctg u ponedeljak,a o uzbudjenju bolje da ne pricam. Uh,jos malo....Jedva cekam!!!
  10. Ancilli je dodao/la post u temi Treći trimestar   

    Dobro jutro devojke!Kako ste?
    Ja danas,ulazim u deveti mesec i bas se nekako lepo osecam zbog toga..Jos malo i stize i moja bebica!! Bolovi od pre neki dan su nestali i sad mi je super!U ponedeljak idem na ctg i kontrolu pa cemo videti sta kaze doktor...
    Buba maro dobrodosla!
  11. Ancilli je dodao/la post u temi Treći trimestar   

    Dobar devojke!Nesto vas nema danas...
    Ja se od juce nesto malo cudno osecam..Malo me je nesto boluckalo u donjem delu stomaka pa je to prelazilo na desnu stranu,ali nista strasno nije bilo.Od jutros mi je isto tako samo sto me malo jace zaboli kada me probode tu sa desne strane.Sta bi mislite sta bi to moglo da bude?
  12. Ancilli je dodao/la post u temi Treći trimestar   

    Devojke srecna Nova godina svima!!! Zelim vam puno srece,zdravlja i ljubavi!!! Mi smo dva dana bili kod mojih,tamo smo i docekali 2012.Sad me muz nagovara da negde malo izadjemo,a meni se ne ide... Odavno mi je bilo vreme za spavanje,a ne za izlazak..
  13. Ancilli je dodao/la post u temi Svekrva-noćna mora ili ne?   


    Eh Marijachi,mislim da si skroz u pravu.Ja bas nemam tolikih problema sa mojom svekrvom(bar ne jos uvek),ali ona definitivno ima problem kada sam ja u pitanju.Do svadbe je sve bilo super,a na dan svadbe smo se posvadjale.Da,da!Postrojavala je konobare,izigravala neki gazdaricu ili sta vec(a mm i ja smo lepo rekli i mojima i njegovima da je cela organizacija na nama i da nema mesanja sa strane),vukla i mene i mm stalno za ruku i na kraju uvredila i mene i moju porodicu!To nisam mogla da joj precutim!Bile smo napolju i muz je cuo sve sto sam joj rekla i podrzao me.Do kraja svadbe se malo primirila,ali je vec sutradan nastavila.Sada mi vise sve to nije tako strasno,kao onda jer sada znam kakva je(dok nisam videla,ja sam nju obozavala jer je stvarno bila dobra prema meni).Sto ti kazes,ponasa se kao da sam ja njoj konkurencija i kao da ce nju sada sin prestati da voli zato sto ima mene.I uvek se gura da bude ispred mene i da nesto bolje i vise uradi,i sta god ja uradim nije dobro,i kada skuvam neku corbicu(a ona nikada ne sprema nesto na kasiku) ona brzo pece meso jer njen Milorad(mm) to "nikako ne voli da jede"(a veruj mi da jede i to kao nenormalan) i jos hiljadu tako nekih gluposti...Ciste budalastine!!!Ali sta ces...Ja mislim da tako razmisljaju primitivne i nesigurne zene i ne treba se nervirati zbog njih nego ih zaliti...
    Nama nasi muzevi i bebice treba da budu na prvom mestu i da uzivamo sa njima sto vise,a da nas za nase DIVNE SVEKRVE boli uvo!!!!
  14. Ancilli je dodao/la post u temi Treći trimestar   

    Devojke dobro jutro! Kako ste danas?
    Stize nam Nova godina... Sta planirate za sutra?
  15. Ancilli je dodao/la post u temi Treći trimestar   


    Ja sam mog pitala sto mi sada daje uput kad 9-og opet idem na kontrolu,a on kaze da mi uput nista ne smeta i da je bolje da ga imam nego nemam....
  16. Ancilli je dodao/la post u temi Koliko ste kilograma "nabacile" u trudnoći?   

    Uh! Ja sam se u ponedeljak merila,ugojila sam se 16kg!!Previse!!Sad mi dodje da izludim jer mi je jos dosta ostalo i sigurno cu dogurati do20(ako ne i vise).Valjda cu uspeti da skinem to posle porodjaja...
  17. Ancilli je dodao/la post u temi Treći trimestar   

    Sejla,cestitam!!!
    Ja sam bila na kontroli u ponedeljak,dobila sam uput za porodiliste(da mi bude spreman),ugojila sam se 16kg(zbog cega bas i nisam najsrecnija) a sve ostalo je ok..Nista se jos uvek nista ne desava...Ja jedva cekam da se porodim i da vidim svoju bebicu... A dani mi sve sporije prolaze pa mi se cini kao da cu jos puno,puno cekati...
  18. Ancilli je dodao/la post u temi Treći trimestar   


    Marijachi,cestitam!!!Sve najbolje vam zelim! Uzivaj sa svojom bebicom!Nadam se da ces se sto pre oporaviti!
  19. Ancilli je dodao/la post u temi Treći trimestar   

    Danasnji dan je samo za spavanje i nista drugo...Uh danas mi je bas nesto tesko...
  20. Ancilli je dodao/la post u temi Treći trimestar   

    Dobro jutro devojke!Jaoo ja ne pamtim kada sam ovako lose spavala...Sve me boli! Sanjala sam neke gluposti,vrtela se celu noc,katastrofa!Sad sam sva nikakva..
    Kako ste vi od jutros?
  21. Ancilli je dodao/la post u temi Treći trimestar   


    Hvala Olja! Jao i ja sam se najela,nije mi doooooobrrooooo!!!!
  22. Ancilli je dodao/la post u temi Treći trimestar   


    Hvala Ivana!
  23. Ancilli je dodao/la post u temi Svekrva-noćna mora ili ne?   

    Uf i ja sam citala sve sto je Ninuska napisala...Zgrozila sam se...
    I ja sam imala problema sa mojom svekrvom(svekar je koliko-toliko ok),ali smo resili to..Stavila sam im do znanja da su moji roditelji uvek moji roditelji i da su im u svakom trenutku nasa vrata otvorene,a kome se to ne svidja mora da cuti i to je to.Mislim da nema nista gore nego kada se porodice ne slazu i ne postuju,tj.omalovazavaju jedni druge..Ali eto i to se desava...
    Niniska,drzi se.Bice bolje jednog dana.Nista ne traje vecno!Samo glavu gore i nemoj da dozvolis sebi da pokleknes zbog njih!!!!
  24. Ancilli je dodao/la post u temi Treći trimestar   

    Evo i mene! Vidim da ste se bas raspisale ili sam ja danas malo okasnila... Juce mi je bio rodjendan pa smo sinoc malo zaglavili.Zato jutros nikako da ustanem i sva sam kilava...Nije za mene vise nocni zivot... Isla sam da kupim jos neke stvarcice za bebicu pa me je to povratilo,a sad cu ponovo da se usunjam u krevet. Kako ste vi danas?
    Marijachi sada vec sigurno uziva sa svojom bebicom..
    Sejla,zelim ti lak porodjaj i da se sto pre javis!
  25. Ancilli je dodao/la post u temi Treći trimestar   

    Sejla 28.12.2011
    Miva 1.1.2012.
    cazablanka 11.01.2012
    Ivanchica 18.01.2012
    mama Vanja 30.01.2012.
    Maki-D 01.02.2012.
    Ancili 04.02.2012.
    Malisa 26.02.2012
    Ivana84 27.02.2012
    Markova mama 28.02.2012
    danica:-) 29.02.2012
    sweet baby 08.03.2012
    OljaNS 14.03.2012.
    Woman 14.03.2012.
    Milanka 14.03.2012.


    Moram i ja da dodam svoj termin...