Mama dva andjela

Član
  • Broj odgovora

    6
  • Priključio/la se

  • Poslednja poseta


o članu/ici Mama dva andjela

Načini kontaktiranja

  • ICQ 0

Aktivnosti člana/članice Mama dva andjela

  1. Mama dva andjela je dodao/la post u temi Sve o porođaju carskim rezom   

    Ja sam se porodila zbog visoke dioptrije. Imam je od rođenja na jednom oku i do pre dve godine je bila -20 prvi carski je urađen sa tom dioptrijom. U maju 2010 mi je urađena operacija ugradnje sočiva pa je dioptrija smanjena na nulu ali je očni mišić slab i zbog toga je morao i drugi porođaj da bude na carski rez. Kako su meni rekli za sve dioptrije preko - 10 je obavezan carski rez zbog mogućnosti skakanja očnog pritiska prilikom napinjanja.
  2. Mama dva andjela je dodao/la post u temi Sve o porođaju carskim rezom   

    Ja sam se porodila u spinalu. Nije me nista bolelo samo sam osećala kao neko golicanje po stomaku. Ubod za anesteziju ne boli, više boli i više se oseti ujed komarca. Još dok vam daju anesteziju osećate toplinu kako vam se spušta niz leđa i dolazi u noge i posle nekih pet minuta nemate nikakav osećaj. Posle operacije sam sama prešla sa operacionog stola na kolica i sa kolica na krevet kada su me dovezli u sobu. Pošto mi je carski uradjen u podne anesteziolog mi je rekao da ne bi bilo pametno da ustajem do sutra ujutru. Ujutru sam ustala najnormalnije (uz pridržavanje stomaka naravno) uz pomoć sestre sam se istuširala. Taj dan su mi skinuli infuziju i kateter. Sledećeg dana sam počela da jedem a narednog sam izašla iz bolnice. Sada dva i po meseca posle porođaja nemam nikakvih problema samo kada hoću da se isteglim osetim malo zatezanje u delu gde je bio ubod za anesteziju.
    Ako se odlučim i za treću trudnoću sigurno ću se porađati u spinalu.
    P.S. Zaboravila sam smo da kažem da su me rebra bolela tri dana jer nisam na vreme udahnula vazduh kada su mi rekli pa mi ih je doktor malo nagnječio kada je pritisnuo stomak da izgura bebu.
    Doktori vam sve govore šta treba da uradite samo ih treba pažljivo slušati i ne paničiti.
  3. Mama dva andjela je dodao/la post u temi CR - Dr Dragiša Misović - Beograd   

    HVALA NEUHVATLJIVA
  4. Mama dva andjela je dodao/la post u temi Spinalna ili opšta anestezija???   

    Ja sam se porodila 18.10. u spinalu. Za njega sam se odlučila u operacionoj sali jer sam se do zadnjeg momenta lomila koju anesteziju da odaberem. Nije mi se prolazilo ponovo kroz onu pospanost ceo dan od totalne anestezije a plašila sam se spinala pošto imam diskus na petom pršljenu. Anesteziolog u sali mi je objasnio da nema veze taj peti pršljen sa mestom gde oni daju anesteziju i da neću imati posle problema sa kičmom. To je u meni prelomilo i odlučila sam se za spinal i nisam se pokajala. Malo sam se tresla od straha dok me nisu uboli ali posle je sve bilo ok čak smo se i zezali tokom operacije. Postala sam potpuno opuštena čak mi se i prispavalo kada su mi stavili masku sa kiseonikom.

    Sama sam se prebacila sa operacionog stola na kolica i isto tako kada su me dovezli u sobu sa kolica na krevet. Bolove sam imala prvih 12 sati ali to je normalno i prst posecete pa vas boli a ne ceo stomak.
    Ako se budem odlučila za treću trudnoću sigurno ću se poroditi u spinalu i u porodilištu Dragiša Mišović Moja topla preporuka za sve buduće mame je ova kombinacija.

    POZDRAV
  5. Mama dva andjela je dodao/la post u temi Sve o porođaju carskim rezom   

    Pozdrav svima.

    Nova sam na forumu nadam se da sam dobro došla za razmenu iskustava.

    Ja sam se porodila 18.10. (po drugi put) na carski rez a iz bolnice sam izašla 21.10. Sestra mi je pričala da se mnogo gore podnosi drugi carski nego prvi. Ja sam super podnela i prvi ali mi se čini da sam se mnogo brže oporavila sada.
    Peti dan posle operacije su mi skinuli konce. Rana me je zatezala nekih desetak dana posle toga sam počela da raduckam nešto po kući. Naravno nisam se saginjala i podizala i nemam nameru još neko vreme da podižem ništa teško ali neke ne tako teške stvari kao što su da skuvam ručak ili da operem sudove, presvučem decu sam počela da radim. Sve ostalo rade moj suprug i moja mama.

    Pozdrav svima!
  6. Mama dva andjela je dodao/la post u temi CR - Dr Dragiša Misović - Beograd   

    Ćao svim mamama. Nova sam ovde i htela sam da podelim sa Vama svoje iskustvo.

    Porodila sam se 18.10.2011. carskim rezom u Mišović-u. Porodili su me dr. Ceca Erić i dr. Peđa.
    Na prvi pregled sam otišla početkom 9-og meseca. Lekara nisam birala taj dan je dr. Erić radila u ambulanti. Imala sam još dva pregleda i na poslednjem mi je doktorka zakazala carski.
    U bolnicu sam došla 17.10. carski uradjen 18-og a izašla sam iz bolnice 21-og 10.

    Imam samo reči hvale za kompletno osoblje bolnice i ako se budem odlučila za treću trudnoću sigurno ću otići tamo jer su svi super.

    P.S. Prvi carski mi je radjen u opštoj anesteziji a ovaj drugi u spinalu. Moja preporuka svim budućim mamama koje idu na carski da idu u spinal jer je mnogo bolje, malo je frka samo dok Vas bockaju ali ništa nije lepše nego kada vidite svoje zlato istog momenta kada ga izvade iz stomaka PRELEP JE OSEĆAJ!

    POZDRAV SVIMA.