Bela

Član
  • Broj odgovora

    20
  • Priključio/la se

  • Poslednja poseta


o članu/ici Bela

Načini kontaktiranja

  • ICQ 0

Aktivnosti člana/članice Bela

  1. Bela je dodao/la post u temi Hipertonus kod beba   



    svaki savestan lekar ce predloziti EEG glave bez obzira da li ima jos nekih simptoma, a savesna majka ce odraditi taj pregled, to niti boli niti moze da skodi a posle mozes mirno da spavas.

    Deca ne zele da saradjuju kada je fizikalna terapija u pitanju zato se ukljucuje i terapija B vitaminima koji opustaju napete misice i nerve koji su razlog ovakvog stanja, jer ako se to ne odradi kako treba kasnije (posle 20 godine) moze se javiti spondiloza
  2. Bela je dodao/la post u temi Uvođenje čvrste hrane   


    jaje je jak alergent i zato ga treba kasnije uvesti u ishranu jer moze da uzrokuje strasne promene na kozi a da ne pricam o dijareji i povracanju koji tek mogu da dovedu do anemije i kasnije poremecaja u ishrani

    http://www.yumama.com/beba/zdravlje-beba/1...rgija-jaja.html

    http://www.dnevnikbebe.com/jelovnici/zanim...-_8_meseci.aspx

    http://www.bolnicasubotica.com/aktuelnosti/id,2/
  3. Bela je dodao/la post u temi Hipertonus kod beba   




    to se zove hipertonija (napetost ledjnih misica), i obicno se leci vitaminom B6 i B12, jedno mesec dana po ampula od svakog vitamina ali treba odraditi i EEG glave
  4. Bela je dodao/la post u temi higijena intimne regije devojčica   



    moja se sama brise u vrticu i posle naravno opere ruke, bolje ona nego vaspitacica, ko zna sta sve ona ima na rukama, negde sam procitala da kondilomi mogu da se dobiju preko ruku, i da mogu da ih zapate i mala deca
  5. Bela je dodao/la post u temi higijena intimne regije devojčica   

    jedna doktorka mi je jednom rekla da jednom nedeljno detetu isperam intimni deo blagim rastvorom hipermangana, pa sam jedno vreme tako i radila pa mi neko rece da moze i caj od kamilice i nevena ili kantariona a za gljivice moze i caj od zalfije, naravno ako dete nije alergicno na te biljke
  6. Bela je dodao/la post u temi Prirodni preparati za jačanje imuniteta   



    To nije sirup nego napitak (kao sok) i nema uopste secera niti bilo kog zasladjivaca ili aroma, jedine secere koje ima to je iz voca jer u njemu ima nekog voca i sargarepe. Ali bas zbog takvog sastava mora se drzati u frizideru i upotrebiti najkasnije za mesec dana.
  7. Bela je dodao/la post u temi Med   



    Nije tacno da se na drvetu najmanje zadrzavaju bakterije i gljivice, pa ja sam gajila pecurke na drvetu i znam koliko je drvo dobra podloga za razvoj istih, a to ce da potvrdi bilo koji mikrobiolog. A drveno posudje, inace, ne sme da se pere deterdzentima jer ne moze da se ispere nego samo vrelom vodom ali i tada me moze da bude cisto. Oni koji vode racuna o svom zdravlju i higijeni koriste posudje od neporoznog materjala: neporozna plastika (ne grebe se), staklene posude i daske za secenje kao i daske od granita a za med moze da se koristi i aluminijumska kasika jer ona nema nikakav efekat na med, med se inace cuva u aluminijumskim kantama.
    Med ne da treba izbegavati, nego NIKAKO ne stavlati u tople napitke jer on tako ne gubi samo na kvalitetu nego je TOKSICAN. Negde sam procitala da med ne bi trebalo da se stavlja u hranu i bilo kakav napitak nego da se konzumira bez imalo tecnosti, da se dugo drzi u ustima i polako guta jer u protivnom moze da osteti zeludac (narocito kod dece), zato se valjda deci i daje samo bagremov med jer je najslabiji.
  8. Bela je dodao/la post u temi ''Crveno slovo''   

    "Crveno slovo" je dan kada se slavi neki svetac po onome sto je ucinio a ne da se manemo posla, SVASTA!!!!

    Imam prijateljicu koja je krojacica i koja praznuje i crveno i crno slovo, i nikad nista ne moze da stigne , ni da zavrsi na vreme a stalno kuka kako nema para.
    Pa kad bi vise radila a manje praznovala svece (za koje i ne zna po cemu su poznati) , zavrsila bi poslove i zaradila novce.

    Bog rece:
    -Ne pravi sebi idola niti kakva lika...
    -Sest dana radi i svrsi sve poslove a sedmi dan je odmor Bogu tvojemu


  9. Bela je dodao/la post u temi Med   



    pa ako drvenu kasiku cesto iskuvavas onda moze

    pa zar nismo prevazisli drveno posudje?

    posle svih onih otkrica da je drveno posudje leglo zaraze zar jos uvek ima onih koji ga koriste


  10. Bela je dodao/la post u temi Med   




    Zasto ga ne promesas plasticnom kasikom? Caj nikako ne stavljaj u topao caj jer onda postaje toksican. Bitno je i kakav med kupujes, najbolje je direktno od pcelara, jer industriski med nije lekovit, moze biti toksican jer je zagrevan da bi se homogenizovao a takav se moze lako pokvariti. A ako ga koristis u lekovite svrhe, onda gledaj da bude sto sveziji.
  11. Bela je dodao/la post u temi Keks   



    Naravno da se svaki organizam razlikuje, nekome manje smetaju seceri a nekome vise, a i DNK je vrlo bitan, ako detetu neko u familiji pati od nekih zdravstvenih problema znaci da treba voditi racuna i nauciti dete da bude disciplinovano u ishrani jer ako mu sada ne smeta, to ne znaci da ce mu jednog dana smetati. I zasto mali organizam, koji ne moze kao zreo organizam da preradi secere, masti, soli i otrove, opterecivati nezdravom hranom. Istrazivanja pokazuju da svako 7 skolsko dete ima probleme sa gojaznoscu a broj oboleih od dijabetisa se svake godine povecava. A sta ce biti kada predju 30. nece moci nista da jedu. Ja ne znam kakve vi pedijatre posecujete, ja dete ne vodim vise u javne zdrastvene institucije jer imam loseg, mnogo losseg iskustva, od kako lecim dete u privatnoj klinici mogu mirno da spavam. Dete mi je fizicki i mentalno naprednije od svojih vrsnjaka, krvna slika joj je odlicna, doktorka kaze da skoro nije videla tako dobru krvnu sliku i to je zato sto dete hranim ZDRAVOM HRANOM!!!! A i veselija je i otvorenija od druge dece.
    SECERI stvaraju visak gasova u crevima, to ce ti reci bilo koji lekar, a visak gasova dovodi do kolika koji mogu da dovedu do pucanja kapilara u crevima i stvaranja unutrasnjih hemoroida. Poznajem nekoliko porodica koji imaju problema sa decom koja imaju hemoroide i umesto da im uvedu dijetu bogatu vlaknima i vocem i povrcem, oni ih hrane pljeskavicama, suhomesnatim prizvodima, belim hlebom , slatkisima i grickalicama. Pa i mi odrasli imamo problema sa gasovima kada unesemo previse secera kako onda deci ne i smetalo.

  12. Bela je dodao/la post u temi Virsle, pastete i ostale mesne preradjevine   

    Virsle i vecinu mesnih preradjevina ne mogu da budu zdrave!!!!! Da li imaju ovog ili onom mesa ili koju kolicinu mesa to mozda nije ni toliko bitno koliko je bitno da u njima ima konzervansa i opasnih emulgatora kako kancerogenih tako toksicnih. Negede sam procitala da odrastao covek moze da se otruje tim emulgatorima kao pojede vise od 7-8 virsla u danu. A covek koji radi u industriji mesa kaze da to jeste smece jer sve virsle, kojima je prosao rok trajanja u supermarketima, se vracaju u fabriku i ponovo preradjuju.
  13. Bela je dodao/la post u temi Keks   

    Koliko vidim ni jedna se ne pridrzava saveta pedijatra....
    Nama su rekali da detetu ne dajemo nikakav keks do prve godine, kao ni bilo koje druge slatkise i grickalice jer sadrze gluten, secer, monoglutaminat i dosta soli koje malo dete ne moze da preradi bez posledica. Voce i vocne kasice (bez secera) su odlicna uzina kao instant zitarice (za bebe), keks je suvisan i lose utice na probavu, deca koja ga cesto jedu su gojazna i imaju zatvor i ceste gasove a i naviknu se na sladak usus pa kasnije odbijaju zdravu hranu, a da ne pricam o zubima koji se zacas pokvare jer seceri remete ph u ustima pa dolazi do razvoja bakterija a bakterije se i hrane secerima pa vi sad vidite da li pametno davati detetu da cesa zube keksom!!!
    Jos jedna bitna stvar kome ocigledno nije pala na pamet a to je MED i SINTETICKI vitamini koji se dodaju u Plazma keksu i koji mogu biti TOKSICNI jer se peku na vecim temepraturama. Med se ne sme zagrevati!!! Uvek kada kupujem med u Pcelinjskoj zadruzi ili Biospajzu me podsete da ga nikako ne stavljam u kolace i topao caj. A verovatno stavljaju industrijski med koji je sigurno toksican jer ne mogu da ga homogenizuju ako ga ne zagrevaju i nema nikakva lekovita svojstva jer je cuvan u neadekvatnim posudama. A koja kolicina tih SINTETICKIH vitamina je dodata testu da bi posle pecenja bila odredjena kolicina vitamina C i drugih vitamina???
  14. Bela je dodao/la tema Ishrana   

    Da li je pametno davati deci citrusno voce???????
    Sedam pesticida koji se
    koriste za citrusno voće smatra se visoko i umjereno rizičnim za djecu mladu
    od 14 godina.

    http://www.alternativa-forum.com/stetne-na...html#post184710
    • odgovora
    • pregleda
  15. Bela je dodao/la post u temi Prirodni preparati za jačanje imuniteta   



    suplementi sa gvozdjem se ne daju kad je dete pod infenijom jer se bakterije i virusi hrane gvozdjem