mamaJO

Član
  • Broj odgovora

    5
  • Priključio/la se

  • Poslednja poseta


Reputacija

  1. bret se sviđa post u temi od mamaJO u Indukcija   
    u 4:20 sam otisla u porodjajnu salu,oko 4:30 sam dobila sintocinin(niko me nista nije pitao!),porodila sam se u 5:20.imala sam dve jake i bas bas bolne kontrakcije,jedva sam ih nekako predisala,posle toga je sav bol nestao,osetila sam tzv.kontrakcije za napinjanje i brzo i bezbolno izgurala svoju devojcicu
    e da,babica mi je dilatirala grlic i prosla sam bez epiziotomije.
    e sad,moj porodjaj je verovatno blizu idealnom ali meni je ostala neka zal sto sve nije bilo prirodno,od pocetka do kraja.
    sl.put cu pokusati bez indukcije,naravno uz konsultacije sa dr.,ipak je prirodni porodjaj najbolji i za bebu i za mamu...



  2. Munche se sviđa post u temi od mamaJO u ! Prvi dani dojenja   
    uh,odakle da pocnem...
    porodila sam se prirodno,lako,bez epiziotomije,sjajno za prvorotku...a onda krece pogubljenje.odvode me u sobu kod ostalih porodilja,vidim-beba nema a zarko sam zelela da budem sa svojom devojcicom-kazu-porodiliste(gradsko)se renovira...bio mi je bas bedak ali ajde,cekam da mi donesu bebu i gle cuda,svaki put u toku sikanjca ona bljucne!onda sam ukapirala da ih hrane pred podoj,eeeej!i tako,ipak sam je stavljala na siku,cisto da se upoznamo posto je vec bila sita.i bas kad ona najzad uhvati bradavicu,dodju sestre i odlepe je sa sike.e to mi je bila tuga.
    ali ajde i to,racunam tu smo 3 dana,laktaciju cu lako uspostaviti kuci.dolazimo kucici,i odmah prvo jutro dolazi patronazna koja mi kaze da mi je beba gladna,MRLJAVA(bas tako),da nemam mleko i da joj dam dohranu!!!
    e sad,ja onako ranjiva,nesigurna i neiskusna padam u ocaj!odmah kupujemo dohranu ali neki delic razuma mi govori da moram i dalje da pokusavam.krecem da se izmlazam pumpicom,prstima..i ono-za pola sata mucenja izmuzem tri kapi!!!
    sta cu,stavim dete na siku i nadam se da ce bar nesto iscevciti.naravno,i dalje kaki zeleno,patronazna i ostalih par dana forsira dohranu...
    i taman sto smo zavrsili sa patronazom meni mleko najzad nadolazi,bebana polako krece da hvata siku,svakim danom sve vise,jace.
    i dalje nemam pojma da li je ona gladna ili ne ali ne odustajem!i dodje prva kontrola a moje dete napredovalo 1kg!mojoj sreci nije bilo kraja!!!dosta sam zivaca izgubila i dosta suza prolila ali isplatilo se!
    danas nasa beba ima 7meseci,lepo napreduje a ja sa ponosom isticem da mi za flasicu ne znamo!!!
    drage moje,pokusajte da slusate sebe,budite uporne,dojite na zahtev jer to je,zna se,najbolje i za bebe i za mame!