NelaNS

Član
  • Broj odgovora

    12
  • Priključio/la se

  • Poslednja poseta


o članu/ici NelaNS

Načini kontaktiranja

  • ICQ 0

Aktivnosti člana/članice NelaNS

  1. NelaNS je dodao/la post u temi Blizanačka trudnoća   

    Cazablanka cestitam od srca!!! Nadam se da uzivas sa svojim bebicama napokon!
  2. NelaNS je dodao/la post u temi Blizanačka trudnoća   

    Danas nam je 33+5,pre 3 dana samo bili na UZ,decak je 2300 a devojcica 2100,mada me opet brine da li je to prava kilaza jer je prosli put drugi Dr.u Betaniji rekao da su za 300 gr manje... Inace u stomaku mi je haos,ne znam vise sta rade tamo unutra,cas su dole ,cas gore, cas sa strane,jedan dan mi je stomak otisao na desnu stranu bas sam se prepala,nisam mogla da se pomerim. On je od pocetka karlicno postavljen a sad i ona polako pocinje da ide vertikalno. Zeludac ne osecam vec duze od mesec dana koliko me pritiska glavicom a kozu na tom mestu ne osecam na dodir.Mislim da se bore za vise prostora,sad je vec tesno. Uvece cim legnem,kao da znaju, podignu mi se ja mislim do grla a zeludac se samo zgrci i nema nista od spavanja,sedim,setam,idem u wc,a dusa mi spava,uz to i ledja me otkidaju a noge ili otecene ili nemirne. Krenula sam u skolicu pre 2 nedelje,nije lose,svasta se moze cuti,bar sad za pocetak.
    Sto se tice porodjaja,ja cu imati CR,ali ne znam da li da trazim spinalnu anesteziju ili ne,neke zene kazu da nije prijatno slusati sta se sve desava tokom operacije,neke se i onesveste a opet zelim da ih vidim cim izadju iz mene
    Jos malo,jedva cekam,nek prodje ta 37ma nedelja i spremna sam!
    Ljubim vas sve! Veliki pozdrav od mene!
  3. NelaNS je dodao/la post u temi Blizanačka trudnoća   

    Cestitam od srca!! Svaka cast,nek je sa srecom!!

  4. NelaNS je dodao/la post u temi Blizanačka trudnoća   

    Juce i danas na ultrazvuku, danas mi je tacno 31 nedelja, u Genezisu su bebe 1800 i 1630gr., a danas u Betaniji 1600 i 1320gr. Preuzima me dr.iz betanije koji ce me poradjati,kaze sigurno CR. Pocetkom januara ponovo kod njega na pregled i CTG ,oko 30og zakazujemo CR. Ne mogu da docekam,samo da ih vec jednom vidim u svojim rukama. Bebci su ok,sve su pregledali,od glave do pete. Samo da lepo napreduju jos bar mesec ipo i spremna sam. Dobila sam Ginapril i Mak miror,nastavljam sa vitaminima i bensedin ili bramazepam za bolove. Videla sam mog decaka kako gleda i zeva i trepce, presladak je,i imaju kose! Hehehehehe! Dokle je uznapredovala ova tehnologija kad sve to moze da se vidi. Ja sam vec na ivici snage,sve mi je tesko,celo telo me boli,jedva cekam da prodje jos tih par nedelja.
    Pozz svima!
  5. NelaNS je dodao/la post u temi Blizanačka trudnoća   

  6. NelaNS je dodao/la post u temi Blizanačka trudnoća   

    zilijen reci mi molim te kako se zove ta krema koju ti je dr.preporucila,ja se isto patim sa svrabom,mazem stomak nekoliko puta na dan ali dzaba,dodje mi da iskidam kozu. Vec pocinjem da osecam kao neke kontrakcije kad se malo pocesem pa se sam se vec zabrinula.
    Sinoc nisam spavala do 7 ujutro,ledja me ubijaju,na kraju sam popila bramazepam i zaspala,napokon. Pomazu i masaze ali mi budzet to ne dozvoljava tako cesto.
    5og krecem u skolicu za trudnice,nadam se da cu nauciti nesto novo i da ce mi neke vezbice za ledja pomoci,ako ih bude bilo.
    Ne znam kako je kod vas prvorotkinja ali ja imam frku da nisam spremna,da ce nesto da zafali kada dodjem kuci,kako da se organizujem,da nista ne znam i da cu sama morati sve da naucim uz njih. Inace se bojim jako male dece, tj. beba,da ih ne slomim ili ispustim ili bilo sta
    Sto se tice porodjaja mislim da ce mi biti frka kad bas dodje do toga,mislim da ce biti carski,jedna beba mi je karlicno postavljena,mada se on podigne da me malo zeza zajedno sa sestrom pa mislim da cu ostati bez daha i da ce mi koza svaki cas puci ,a zeludac da ne spominjem...Doktorka kaze da su okrenuti ledjima jedno od drugog i ako tako ostanu carski ide sigurno. Sl. nedelje menjam doktora za onog sto radi porodjaje u bolnici,sto je sigurno sigurno,a jos je bas za blizance,tako da cu biti mirnija. Jedva cekam da ih opet vidim na ultrazvuku
    Pozz...
  7. NelaNS je dodao/la post u temi Blizanačka trudnoća   

    Evo i mene da se javim,nisam bila bas duuugooo,ali sam dolazila povremeno da vidim sta se desava sa buducim i vec sadasnjim mamama.
    Sad sam vec u 29oj nedelji, termin mi je 9.02 ,jedan decko i jedna devojcica.
    Ne znam kako je kod vas ali kod mene je igranka bez prestanka u stomaku. U 27oj nedelji su imai 1140gr i 1000gr. Doktorica kaze da su dobri a i ja joj verujem jer ovi udarci unutra to i dokazuju.
    Do sada sam se ugojila svega 5kg,iz razloga sto sve sto pojedem kiselina me natera da povratim,jos od 5og meseca tako,pre toga nista. Jedem kao vrabac,oci mi gladne a ne smem. Ako je neka od vas imala takav problem neka mi kaze svoje iskustvo.Za sada bademi pomazu kolko tolko,ali ne svaki put.
    Zadnja 2 dana mi sin igra fudbal sa mojom besikom pa nije bas ni to prijatno.
    Pre mesec dana sam bila u betaniji na ispitivanju,imala sam povisen secer, 7,3. Prespavala sam jedno vece i otpratila par trudnica na porodjaj. Trudnicka patologija je uzasna, da znate,sve je kao iz proslog veka. Secer mi je malo pao ali ipak treba da se pazim. Dok sam bila tamo predlozili su mi serklaz i ja pristanem. Posto je bio petak odem kuci za vikend i kod moje doktorice i ona me odgovori,grlic 4cm,nema potrebe,tako da se u ponedeljak nisam ni pojavila,a bilo mi je i frka,iskreno. Ionako sam non stop kod kuce,sedim ,lezim,nista ne radim...
    Pre 3 nedelje mi pozlilo,zamalo da odapnem. Gvozdje! Dobijem ampule gvozdja 3x na dan da pijem ali ni to ne mogu,pila sam koji dan i prestala,kiselina me ubija.
    Ledja necu ni da spominjem,verujem da vas sve boli. Ja vise ni ne spavam
    Ali jos malo i ove male duse ce doci na svet. Izdrzacu sve samo da su oni dobro.
    Krajem sledece nedelje idemo na ultrazvuk,nadam se da smo malo narasli i ugojili se od proslog puta. Ova moja priceza se stalno slika a ovaj mali nece pa nece,isti na mamu i tatu!
    Za kraj cestitam svim novim mamama i buducim naravno sve najlepse,cuvajte se , budite hrabre i strpljive.

  8. NelaNS je dodao/la post u temi Trojke   

    Svaka cast Zmaje!
    Mislim da si nas sve odusevio sa svojim trojkama!
    Cuvajte se,pazite,mazite i obavestavajte nas o svemu!

  9. NelaNS je dodao/la post u temi Blizanačka trudnoća   

    Hvala svima na odgovorima!
    Ja sam radila specijalisticki u 12 nedelji i sve je bilo u redu.Za 3 nedelje idem opet na kotrolu pa cu je ovaj put pitati za te testove jer ona nista ne spominje. Moracu ja sama da odem i da uradim analizu krvi i urina,sta drugo...

    Neno,mogu te zamisliti sa tim maleckim bebama,jedva cekam da i ja to dozivim!
    Ovde ste sve vec poodmakle trudnice,sta ce biti kad se porodite,ko ce ostati ovde sa nama malim trudnicama?

    Inace,da li je neka od vas isla u skolu za trudnice? Posto mi sa vise beba ne bi bas smele puno da vezbamo? Pretpostavljam da ce biti vise pricanja nego vezbanja.

  10. NelaNS je dodao/la post u temi Blizanačka trudnoća   

    Citala sam o toj aminocintezi i zvuci mi malo rizicno...A ja sa vec u 18oj nedelji. Do sada mi doktorica nije rekla da treba da radim nijedan test,samo mi produzava terapiju. Jedino sto je trazila je nalaz urina,verovatno da vidi da li imam neke bakterije. Imam poverenja u nju kao i tu bolnicu jer su svi lekari strucnjaci u tom poslu. Ipak mi je cudno to sto nista jos nisam radila od testova. Al dobro,idem cesto na UZ,sve lepo i smireno pregleda i objasni tako da sam mirna.
    anchy svaka cast sto si izdrzala toliko,to je za svaku pohvalu! Videces svoje male andjele napokon posle toliko iscekivanja! Divno!

  11. NelaNS je dodao/la post u temi Blizanačka trudnoća   

    Hvala svima na dobrodoslici!
    Juce smo bili na UZ,danas je tacno 18-ta nedelja,ona ima 194g a on 220g. Sve je kako treba da bude,bolove koje sam imala u stomaku vise nemam a i u ledjima su malo minuli,dobila sam Bromazepam od 3mg za opustanje misica,i ja sam se zacudila kad mi je rekla da to pijem ali kaze da ne utice nista na bebe. Sledeci je za 3 nedelje,ima da se nacekam. Terapiju mi je ostavila istu,ne znam zasto,vec mi je muka od svih tih lekova.
    Pitanje,da li neka od vas ide u skolicu za trudnice i kada se rade svi ti testovi da se proveri da li su bebe zdrave? Sta je rizicno a sta sigurno?
    Pzdrav svima!
  12. NelaNS je dodao/la post u temi Blizanačka trudnoća   

    Cao svima,evo jos jedne buduce mame sa dvojkama. Prvo da cestitam Neni,neka su ti bebice zive i zdrave i uzivaj u njima! Nasla sam ovaj forum sinoc i citala sam ga oko 3,5 sata,nisam ni znala da ovako nesto postoji i odusevljena sam!
    Ove male bebice u meni nastale su posle VTO iz prvog puta i presrecna sam. Trenutno sam u 18-toj nedelji,do sada je sve bilo u redu,bebe su ok,iste su,dvojajcane,devojcica i decak. Sutra idem na UZ pa cu znati vise,nestrpljiva sam,jedva cekam da ih vidim a i danas sam imala bolove u predelu desnog jajnika od kad sam se probudila pa narednih 3-4 sata,nisam mogla da ustanem iz kreveta. Na forumu nisam videla da je neko imao takav problem pa bih molila one koje su imale iste ili slice tegobe da mi nesto kazu o tome. Inace zbog hormonske terapije su mi se pojavile ciste na jajnicima koje su se sada smanjile i postale priraslice,bar tako doktorica kaze. Pijem Utrogestan 3x dnevno i jednom vaginalno ,Siofor x 1 posle glavnog obroka(koji je inace za dijabeticare a ja to nisam,lekari kazu da je za regulisanje metabolizma sto je vrlo moguce jer nemam tako veliki apetiti kao pre trudnoce) i Femibion koji sve vi pijete pretpostavljam. Ovakav bol,tj., vrlo slican,pojavio mi se pre 3 nedelje i odma sam otisla kod gin.na pregled,medjutim sve je blo u redu i sa bebama i sa jajnicima,moguce da je bio neki vaginalni grc,tako su mi rekli. Ne znam u sta da verujem,bojim se da nije nesto drugo,sutra idem na pregled pa cemo videti,nadam se dobrom.
    Za sada toliko,da vas ne smaram vise
    Do sledeceg puta pozdrav svima!