ljbav

Član
  • Broj odgovora

    37
  • Priključio/la se

  • Poslednja poseta


Reputacija

  1. MamaNataša se sviđa post u temi od ljbav u Vežbanje posle porođaja   
    http://www.youtube.com/watch?v=BT4I54ua7z8...;feature=relmfu a prvo uradim zagrevanje
    i ako volite muziku 20 min zumbe i ako imate snage posle ovih vezbi http://www.youtube.com/watch?v=T7ITOgHc6DE...feature=related a evo jos nekih koje sam nasla super su http://www.youtube.com/watch?v=cGaLfGs9RGs sad jos samo dobra volja a potrudicu se kasnije ili sutra da prevedem ostale vezbe,PA MAME AJD NA VEZBANJAC
  2. MamaNataša se sviđa post u temi od ljbav u Vežbanje posle porođaja   
    http://www.youtube.com/watch?v=Kkdsewe7RrE...feature=related
  3. Maraya84 se sviđa post u temi od ljbav u Vežbanje posle porođaja   
    dok sam bila u bolnici obilazio me je fizioterapeut i odma mi je zadala vezbe za stomak koje mogu da radim treci dan od carskog reza,kad sam dosla kuci pocela sam da radim vezbe tipa aerobig sagorevanje kalorija pa recimo 10-15 dana nakon carskog reza i sad sam prestala jer me iskreno malo mrzi a i ne ispavana sam zbog bebca koji sad 13-og puni 2 meseca ali planiram da nastavim uskoro ako vas zanimaju te vezbe mogu da ih prevedem posto su na nemackom jer zivimm u nemackoj i da postavim to su vezbe za vracanje stomaka na mesto a neznam dal mogu da okacim link sa youtuba gde sam nasla vezbe za sagorevanje kalorija
  4. jana88 se sviđa post u temi od ljbav u dojenje ili ne sa hepatitisom c?   
    neynam tacno kako sam ga dobila ali mogla sam na milion nacina,vadili smo krv da vidimo dal ima virusa pa cekam reyultate,hvala na tako lepim zeljama.Njemačka nacionalna komisija za dojenje ukazuje na aktualne studije i daljnja saznanja na temu dojenja kod HCV - hepatitis C virus pozitivnih majki, i objavljuje dopunu svojih ranijih preporuka iz 2001. godine.

    Na osnovu, u međuvremenu objavljenih rezultata dviju velikih studija - studije europske pedijatrijske HCV mreže (European Paediatric Hepatitis C Network), kao i njemačke studije Hep-Net, dijela projekta o vertikalnom prijenosu hepatitisa C, izgleda kako ne postoje osnove za daljnju zabranu dojenja majkama s kroničnom HCV infekcijom.

    U velikom europskom kolektivu koji je obuhvaćao 1.424 djece HCV-pozitivnih majki, nije se značajno razlikovala učestalost nastupanja hepatitisa C kod djece koja su bila dojena (8,3%) i koja nisu bila dojena (9,5%). I studija njemačkih znanstvenika rezultirala je sličnim saznanjima. U skupini od 624 djece HCV-pozitivnih majki, 153 majke su se odlučile za dojenje. U ovoj skupini se pokazalo da je troje dojenčadi bilo zaraženo hepatitisom C (2%), što je predstavljalo manju stopu nastupanja infekcije nego u cijelom kolektivu od 624 djece (4% inficiranih).

    Kod dvoje od troje HCV-pozitivne djece, infekcija nastupa već in utero, vertikalnim prijenosom virusa za vrijeme trudnoće. Kod trećeg od ovo troje djece, infekcija nastupa koncem trudnoće ili za vrijeme poroda. Zanimljivo je kako niti u jednoj od 165 pregledanih proba majčinog mlijeka (inficiranih majki) nije mogla biti nađena virusna nukleinska kiselina (HCV- RNA).

    U slučaju javljanja akutne hepatitis C infekcije u vrijeme poroda ili kratko nakon poroda, rizik dojenja mora biti strogo i individualno procijenjen, obzirom da je koncentracija virusa vrlo visoka, a u vrijeme akutne infekcije još uvijek nedostaju neutralizirajuća protutijela, pa je rizik infekcije za dojenče vrlo veliki. Ipak, ovakove akutne infekcije u trudnoći su vrlo rijetke.

    Kako bi procjena načina i vremena prijenosa HCV infekcije mogla biti točno određena, preporučuje se određivanje HCV-RNA u serumu novorođenčeta već koncem prvog tjedna života. OVO SAM USPUT SAZNALA I MISLIM DA CE BITI OD VELIKE KORISTI DRUGIM TRUDNICAMA SA ISTIM PROBLEMOM.