beki_blumvud

Član
  • Broj odgovora

    431
  • Priključio/la se

  • Poslednja poseta


Odgovori objavio/la beki_blumvud


  1. Upravo je ovako kod mene. Ja nervozna jer "gde sam tu ja!?" a nervozu ponekad prenosim nesvesno na muza.

    Odlucila sam pre par dana da menjam stvari iz korena :lol: . Prva stvar u nizu je odvikavanje Lenke od uspavljivanja.Pa,to je u startu 3h vise za mene ;)

    Evo,na primer... Danas dosao svekar da donese Lenki paketic. On dosao,a ja na vrata (ionako ne volim da sedim sa njim). Kazem mm "eto,lepo se ispricaj sa ocem na miru, skuvaj vam kaficu, odoh ja u solarijum." I otisala sam.

    Eto,20 minuta, nikom nista nije falilo a ja srecna :lol:

    Pre to nikada ne bih uradila jer Boze moj,nema smisla da ja odem kad on dodje (kao,nekulturno je da se pokupim i odem) , ali zahvaljujuci forumu i vama- menjam poglede na svet ;) ;) ;)

    Prvo ja,pa kad sam ja srecna tek onda mogu i druge da usrecim.

    Bravo :)


  2. Juce ujutru je otputovala za Srbiju :((( Vec mi toliko nedostaje da mi se place,ali necu zbog ovog zvrka :) Koliko volim svoju majku je nemoguce opisati.Reci cu samo da ako moja majka resi da se pok...i meni na lice jednog dana ja cu otici u kupatilo opracu lice,otici kod nje i poljubiti joj ruku.Toliko je postujem i volim. Ona je uz moje dete moj svet.Jedina je ona u zivotu SVE uradila da budem srecna.Volim da ljubim njene izborane ruke i da je pomazim po iskrivljenim ledjima i da joj kazem da je najlepsa mama na svetu jer znam od cega je sve tako.


  3. Moj ne da se davi i nece nego i povraca ako nije pasirano :S A da vam ne pricam o tome sto je potpuno prestao da jede slanu hranu(Tj hranu koja nije slatka).Jede voce,vocne jogurte,plazmu..Napravim divnu corbicu,meso,sve ispasiram on covek povraca i vristi.Nece ni da otvori usta narednih pola sata.On se bukvalno zaceni od placa ali nece..Probala sam i da mu ne dam da jede po 9 sati pa opet pokusam sa corbicom-nema sanse!!!Pirinac izbacuje i na pirinac se gadi..Odleeeeepih :) Pije mleko samo ujutru i uvece.Ma nema sta ne pokusavam al nista :( Nadam se da ce kad napuni godinu to da se promeni.


  4. Znam jedan primer u Grckoj.Majka Srpkinja,otac Grk,koji nije odrastao u Grckoj,pa ne zna grcki dobro,i dete malo Grce.Pitali logopeda kojim jezikom da pricaju sa detetom,a logoped rekao da pricaju onaj koji znaju.Majka pricala srpski,otac engleski,dete islo u vrtic gde se prica grcki,i odlicno savladalo tri jezika :) .

    Od danas i ja krecem da pricam mom bebcu na grckom.Bas bih volela da budem istrajna i uspesna u ovom poduhvatu,i da ga naucim :)

    Ali tvoj maternji jezik nije grcki,dete sa tobom prica srpski zar ne?Nisam sigurna da je dobra ideja da ga ti ucis grcki vec da ga upises mozda na kurs ili tako nesto.Onda moze da bude zbunjen ili zbunjena.Moze da protestuje kasnije da prica sa tobom na jednom od ta dva jezika.Imam primer za to.Ti se resi za jedan jezik,tako je najbolje.A kasnije kad dete bude razumelo poentu i bude svesno sta je jezik,druga drzava i sve ostalo,mozes da pocnes sa grckim...


  5. Ja detetu pricam na srpskom i juce je rekao mama prvi put :) A tata mu prica na turskom.Kada smo zajedno pricamo na engleskom.Imamo vise primera oko nas i sva ta deca pricaju tri jezika.Njima je mnooooogo lako da nauce jezike ako se krene rano.


  6. Beki ti imas zlatno dete ako prestane brzo...mi smo pre neki dan Ivu spustili u krevetac, sita,presvucena ona vristi jer oce u ruke...moj muz merio vristala je tacno sat ipo vremena dok se nije umorila, odspavala 10 min i opet iz pocetka...ja majke mi moje nemam vise ni sange ni zivaca da je slusham...ostavim je u dnevnoj sobi izadjem u dvoriste i dalje se cuje

    Pa moram priznati da je zlatan.I dalje mi spava od 8 uvece do 8 ujutru bez budjenja,igra se,smeje se a ti mali izlivi besa..Ah..Rekoh ja da sam ja nervozna ja ne bih ni to malo :D


  7. Beki kako nisi za ranije prohodavanje ? ne mozes ti to jednostavno da kontrolises moje dete je smao ustalo i prohpdalo sa 10.5 mes i nista joj ne fali..mislim da nije u redu sputavati ili odlagati kod beba bilo sta narucito hod..Jos nisam nikog cula da tako kaze ne zelim da mi dete rano prohoda , svi oni prohodaju ranije ili kasnije, jednostavno kad budu spremni..

    E pa ja ne zelim :P


  8. Jao devojke... :lol: Mislim da je Beki htela da kaže da neće forsirati dete da prohoda kako bi trebalo već sa godinu dana...tj. da se neće zabrinuti ako i ne prohoda do tada...

    Elem...ja jesam za šetalicu, tj, dubak, ja sam moju decu stavljala sa 6 meseci, tj. kada je potvrđeno da su kukovi ok...već sa 8-9 meseci su vozali...propuzali sa 6-7 meseci, a prohodali sa 12-13 meseci...meni je to bilo olakšanje kada treba da pripremam ručak, usisam kuću, operem kupatilo. Nisu oni ceo dan u dubku...samo kada ne mogu da ih imam stalno na oku..ostalo vreme su bili na podu. I tada kada su prohodali izbacili smo i dubak i kolica...za ručicu i u šetnjicu.

    Upravo tako.Ja rekoh ne zelim a ne da cu ga sputavati..


  9. Nazalost Bora je vec poceo sa izlivima besa,baca se unazad i vristi bez suza,znaci to je takvo dranje da ja ne znam lepo sta da radim.U takvim situacijama ga obicno ne uzimam i ignorisem to ponasanje.Uglavnom prestane u roku od 1 minuta najvise.Smatram da je 7 meseci rano za to ali genetika je cudo :) Mama i tata su mu nervozni prirodno. :) Secam se kad sam bila mala mozda 4-5 godina,mama i tata nisu hteli da me povedu kod tetke(nesto sam zeznula grdno) i ja se lepo bacim na pod pa nogama udaraj udaraj,mama se nije ni okrenula vec otisla svojim putem.Tad sam shvatila da mi to bas i nece pomoci,nije pravi nacin.Ona mi je posle rekla da joj je bilo uzasno zao ali da drugacije nije mogla da mi objasni kako treba da se ponasam.İ uspelo je eto :) I meni se srce cepa kad Bora tako vristi ali ako mu to pokazem iskoristice bez pardona.


  10. Mi smo sad kupili dubak sa opcijom ljulje tako da sad samo sedi u njoj bez dodirivanja poda.Necu ga spustiti bar do 8 meseci.Mislim da je ranije prerano.On je sad 7 meseci.Voli da bude u dubku.Sva decica koju znam su koristila i nikom nista ne fali.Nije mi jasno zasto je stetan.Ja i zelim da mi dete sto kasnije prohoda.Sto kasnije znaci kad predje godinu.Nisam za ranije prohodavanje.Sve u svemu mislim da je dubak super stvarcica


  11. Ja sam danas izpasirala pola banane i dodala malo pirincanih pahuljica u to i malo prokuvane vode.Znaci ne da je pojeo nego je sam hvatao kasiku i gurao u usta :D

    Juce sam mu dala samo jednu malu kriskicu banane sa pahuljicama i kakio je super.


  12. ocu ocu vec sutra cu da probam pa cu da javim utiske i da okacim sliku

    Ja koristim tu spravicu vec.Bora je 4,5 meseca.Stavim parce mandarine unutra i to zvace i obozava.Ta stvarcica je fenomenalna


  13. Ja sam resila da pocnem sa uvodjenjem hrane bebi,on je sad 4,5 meseca.Sta bih mogla da mu spremam??

    Pitanje za yelenac

    U onoj tabeli je sve lepo objasnjeno al ja moram da dodam da Bora pije aptamil 4 puta dnevno 180ml.Dakle u 8 ujutru kad se probudi,u12,zatim u 16h i pred spavanje u 20h.Nikada ne place za hranom i napreduje fantasticno.On nocu spava 12h bez budjenja.U koliko sati je najbolje da mu dam neki obrok?


  14. Svako Ad mleko ima u sebi gvozdja. Kroz dojenje, beba ne dobija gvozdje. Ako je porodjaj bio tezak, moguce je da dojene bebe izgube gvozdje mnogo brze. Sve se to konstatuje analizom hemoglobina, a ne odokativno.

    Ja se potpuno slazem da treba da se uradi krvna slika pa onda konstatacije.


  15. Pije aptamil.U aptamilu ima gvozdja.Ma ocigledno da je dr veoma smart :)

    Mogucnost da zubi izadju crni je ako uzima dodatno gvozdje.Mada ni to nisam nikada videla.


  16. Nije mi jasno. Prvo beba kad se rodi ima u sebi dovoljno gvozdja do nekog sestog meseca, mozes da proveris, drugo u majcinom mleku gvozdja ima vrlo malo tako da mi nije jasna konstatacija da dajes bebi gvozdje jer ne sisa. I najveca glupost je to sto bebi nisu radjene nikakve analize na osnovu kojih bi se videlo da li je to potrebno. Ja svakako ne bih davala nista dok ne uradim krvnu sliku. :)

    Ja isto tako razmisljam..Valjda prvo uzmu krv pa onda kazu dal je u redu ili nije u redu.!!!


  17. Na zadnjoj kontroli doktor mi je rekao da dam detetu gvozdje jer ne sisa,bez prethodnog vadjenja krvi.Rekao je da zubi mogu da mu niknu crni ali da to ne bi trebalo da me plasi.Zanima me vase misljenje i iskustva sa davanjem gvozdja.


  18. Pa ja sam mislila da pitas sta raditi sa kintom od 50-60 000 evra, a za te pare mozes kupiti stan u bgdu, manji naravno, nisam znala da razmisljas 150 kvadrata. :rolleyes:

    Mogu da kupim stan od 40m2 maksimalno i da ga izdajem za 150-200e mesecno.A od tih para ne moze da se zivi ni u srbiji ni ovde jel :) a plus sto bi i mi iznajmljivali stan da mi zivimo.Dakle nema poente kupovati stan. Mozda posle


  19. Pola miliona stan u bgdu??!!!ALi da luksevi na dedinju.A i toga ima jeftinije.

    Ja sam mislila da kupis stan od 50 000 evra, sto sigurno mozes sad naci stan od 50 kvadrata (pricam o beogradu) , izdavati ga za pocetak, pa za par godina kad skoce cene nekretnina prodati ga.

    Nije bas 500.000 ali od 200.000e pa na gore


  20. Pola miliona stan u bgdu??!!!ALi da luksevi na dedinju.A i toga ima jeftinije.

    Ja sam mislila da kupis stan od 50 000 evra, sto sigurno mozes sad naci stan od 50 kvadrata (pricam o beogradu) , izdavati ga za pocetak, pa za par godina kad skoce cene nekretnina prodati ga.

    potrazi na google neki sajt za nekretnine i proveri cenu,kao sto sam napisala,stana od 150m2


  21. Pa i nije draga tesko. Ja sam slala dosta CV-a po Nemackoj , Engleskoj itd i nekoliko njih me je kontaktiralo.Na kraju sam odustala od Nemacke jer ja nisam osoba koja bi mogla tako lako ziveti u Nemackoj posle Grcke.

    Ali generalno poslova svuda po evropi ima, narocito ako si usko specijaliziran.

    Pogledacemo i to.Bar nije tesko potraziti :)


  22. A sto se saveta za Beki tice, ja nikada ali nikada ne bih ulagala tolike pare u Srbiji sta god da je i kakav god da je biznis. Jedino bih kupila stan sad kad u srbiji uzasno pale cene i prodala ga za par godina kad cene skoce. nekretnine su jedino ulaganje koje bih u srbiji uradila.

    A Ako vec zelis promeniti grad ili zemlju izabrala bih neku cool zemlju i te pare drzala na racunu za ne daj boze, a radila normalno sa strane.Sta znam, to je neko moje misljenje.

    Draga koji ja stan mogu da kupim za 50.000e??? Ovde je stan od 160m2 oko 100.000e a u bg-u ili u novom sadu 500.000e.Srbija je jako skupa za nekretnine.Od toga nema nista


  23. Kod nas u zadnje vrijeme dobro prolaze firme koje se bave održavanjem, čišćenjem objekata...Veoma mali broj firmi ima zaposlene čistačice, higijeničarke..više im se isplati sklopiti ugovor sa firmom za održavanje objekata.

    Odlicna ideja