iva75

Član
  • Broj odgovora

    6
  • Priključio/la se

  • Poslednja poseta


o članu/ici iva75

Načini kontaktiranja

  • ICQ 0

Aktivnosti člana/članice iva75

  1. iva75 je dodao/la post u temi Sve o porođaju carskim rezom   

    Ja sam se pre 10 dana nakon neuspesnog pokusaja prirodnog porodila carskim rezom u Visegradskoj. Izuzetno ljubazno osoblje, ali moram da se pitam zasto zene placaju carski rez kada oporavak je taaaaaakoooooo bolan? Mozda je prirodno sa secenjem jos gore, ali ja zalim sto moja beba nije htela da izadje prirodno.

    Meni se oziljak nece videti, jako je nisko. Nakon par sati rana strasno boli i nikako se nisam mogla namestiti u krevetu. Terapije vam non stop daju, vise ne znam ni gde ni kad su me boli. Sledeceg dana dolazi fizioterapeut sa kojim ustajete i jaucete i nakon par koraka nazad u krevet. Uvece je vec mnoooogo bolje.

    Neverovatno kako iz sata u sat oporavak bila sve brzi. Jako je vazno da setate, koliko god da vas boli.

    Ja sam to slusala i izasla nakon 4 dana od operacije.

    Osim njihove hranu jedite samo keks i pijte jogurt od drugog dana. Ja sam jela i stapice.

    Svako vece je dosta jak bol, u stomaku kazu da se skuplja materica.

    7 -10 dana se vade konci, ne boli nista

    Evo sada je 10 dan od operacije a ja mogu da spremam stan i da se setam. Malo zateze ali nista strasno.

    Nakon skidanja konaca mazite contratubeksom rez.

    Naravno kada vidim svoju bebu zaboravim na sve patnje kroz koje sam prosla. U porodilistu vam je lakse jer kada vidite da niste jedini opet vam je lakse.
  2. iva75 je dodao/la post u temi Epidural u Višegradskoj (Beograd)   

    Pozdrav svima

    Ako zelite da se osecate srecno i zadovoljno u trenutku kada vasa beba dodje na svet obavezno epidural. Moj porodjaj je krenuo prirodno, u Visegradskoj ali se nakon 10 sati ipak zavrsio carskim rezom pre 10 dana.

    Cim sam dosla u boks zatrazila sam epidural, osoblje izuzetno profesionalno i ljubazno. Posto su mi nasilno izazvali porodjaj prvih 1 sat nisam nista osecala iako sam imala ukljucenu indukciju. Nakon vizite gde sam opet zatrazila epidural, dosli su anesteziolog i nakon procedure koja traje oko 20 min (mozda i manje) bez ikakvog bola dobila sam epidural. Cim se bol povecavao odmah su mi dodavali. Jedino sto sam osetila je ogroman pritisak dole kada pocnu trudovi. Stomak nije uopste boleo. Svaki cas mere pritisak, moram da priznam za tih 10 sati koliko sam bila u boksu meni se strasno spavalo cak sam pozelela da gledam tv i citam novine. Naravno kada se otvorite 6 i vise prstiju onda pritisak postaje jaci zbog kontrakcija, ali bola nema. Nikakve posledice nemam, tako da vredi svaki dinar.
  3. iva75 je dodao/la post u temi Grčevi kod beba   

    Hvala na savetu. Kapi su danas malo pomogle. Imamo srecu pa nocu spavamo bar 3 sata, ali danju je katastrofa. Nadam se da ce za 5 dana biti bolje. Nema nerviranja, samo strpljenje...
  4. iva75 je dodao/la post u temi Grčevi kod beba   

    Nasoj bebi je danas 9 dan i od pre dva dana ima grceve. Svakim danom sve duze traju, danas od 12 do 19 h uvece. Trenutno spava pa ne mogu da verujem kakav je mir u kuci.

    Na halo beba su nam rekli da kupimo kapi bio gaja koje se daju 1 dnevno po 5 kapi. Nakon nekoliko sati stvarno se beba smiri i spava celu noc.

    Ja sam moza pogresila jer sam non stop pila mleko, za dorucak palentu sa sirom i sunkom, uzina voce rucak meso a za veceru sendvic. Babica mi je danas rekla da ne pijem mleko vise od jedne case, a mogu sir, kajmak, kefir, i sto vise jogura.

    E da malo sam jela paradajza sa lukom sto je zabranjeno. Luk nigde u jelima prvih nekoliko meseci.

    Verovatno je naguta vazduha jer je mnogo gladna, a ja je dojim oko 40 minuta.

    Ne dajem joj i vodu ni caj.

    Meni su rekli da se espumisan kapi ne daju pre 40 dana, nemojte na svoju ruku davati deci kapi i cajeve, mnogo su mali i osetljivi.

    Ja sam do danas pila palitreks i pijem folnak 2 puta po jednu dnevno, mozda je i od toga.

    Kapi sam kupila u apoteci kod gl. zele stanice u Bg.


  5. iva75 je dodao/la post u temi Prevara u braku ili vezi   

    Ne znam zasto svaka zena kaze JA NIKAD NE BIH OPROSTILA PREVARU......ne zna covek sta sve moze da izdrzi.

    Smatram da su dvoje ljudi sami krivi za to, jer osim ako muskarac nije kreten koji trci za svakom suknjom, oseti se neka dosada, neka rutina, nema seksa, neznosti i sl.... E tu ne treba pustiti, vec se potruditi da se vrati romantika.

    Danas je vreme takvo da muskarac nije musko ako nije prevario. Mnogo oni vole i da pricaju i preuvelicavaju. Nemojte nikad da zaboravite svakome prija mala paznja i lagani flert, da muskarac vas ne voli odavno bi vas ostavio. Te bedne devojcice se prodaju za jednu vecericu i parfemcic, pravi muskarac koji drzi do sebe i iznad svega porodice nikad nece dozvoliti da ga uhvatite.

    Po meni najlakse i najgluplje je pogotovo kad imate dete pokupiti stvari i otici. Pa vi njemu olaksavate stvar. Dete ide kod vas, on zivi kao momak, moze da nadje drugu kad god zeli (devojku nikad lakse nije bilo naci, bukvalno se male droljice mude) a vi drage moje? Vi cete morati da idete kod svojih ili same u stan, da rintate po ceo dan, da cuvate dete raspadate se od posla, jurite njega za alimentaciju dok se on zabavlja...Neeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee, nikako......ja mu to zadovoljstvo ne bih priustila.

    Naravno ja ovo govorim za normalne muskarce koji eto mozda jednom to urade, a ne za kretene koje je ipak bolje ostaviti.

    Prema tome, nista nemojte unapred pricati..Nikad se ne zna.

    Jedan savet mogu da vam dam, kada vas muz zove da setate, nemojte odbijati zbog sudova i slicnih gluposti posle treceg puta nece vas vise ni zvati...Taj savet sam dobila od iskusnih zena, naravno u prenesenom smislu i sto posto su u pravu...

    Dok ste vi zauzete sa kuhinjom i kucnim poslovima eto njemu druge zabave.


  6. iva75 je dodao/la post u temi Bartolinijeva žlezda   

    Ja sam imala upalu te zlezde tacno pre godinu dana. Prvo sam mislila da se zagnojila dlaka, ali je to danima bolelo na dodir, bilo je velicine ogromnog oraha i pri dodiru je bilo jako vrelo i crveno. Nakon 7 dana sam dobila strasnu groznicu, mislim na temperaturu plus 40 i krvna slika mi je bila ocajna. Sedimentacija mokrace skoro 100, sto je cak ukazivoalo i na upalu bubrega. Gin mi je preporucila cefaleksin antibiotik i tek nakon tri dana mi je bilo malo bolje. Nikad se vise nije pojavila.

    Meni su rekli da moze biti uzrok od bicikla ili motora na kome sam se ja non stop vozila. Ipak ja mislim da to moze da bude i od previse grubog seksa, koji je prethodio par dana tome.

    Nema potrebe za odstranjivanjem ako se zlezda pojavila svega nekoliko puta u zivotu. Nakon popijenog antibiotika isla sam kod dr koji je rekao da je sve u redu i nije bilo potrebe za cedjenjem.

    Moj savet ako vam se pojavi ne cekajte da ne prodjete kao ja, sama nece proci u vecini slucajeva.