Tamara82

Član
  • Broj odgovora

    21
  • Priključio/la se

  • Poslednja poseta


o članu/ici Tamara82

  • Rođendan 03/16/82

Načini kontaktiranja

  • ICQ 0

Informacije o profilu

  • Lokacija Beograd

Aktivnosti člana/članice Tamara82

  1. Tamara82 je dodao/la post u temi Koliko spavaju vaši dvogodišnjaci?   

    Djoleta stavljamo u krevet oko 21.30h,budi se uglavnom oko 6h nekd i u 7.30h.Popodne smo ga stavljali u 14h i spavao je do 16.30h.Zadnjih nedelju dana spava od 11.30h-13.30h navikavamo se na rezim koji ga ceka u vrticu.
  2. Tamara82 je dodao/la post u temi Migrena   

    Evo i ja da se upisem ovde,migrenu imam od 13 god.Moji napadi su strasni,pet dana napad a dva dana jaka glavobolja.Vec sam se navikla,funkcionisem najnormalnije.Najgore je kada mi se oci zatvore,tada nisam nizasta postajem nepodnosljiva sebi i drugima,na srecu imam divnog muza koji me razume i tada preuzima totalnu brigu o Djoletu.Sva sreca te mi se takav napad desava jednom mesecno i traje samo jedan dan.Inace isla sam na "Su Jok" i lasersku akupunkturu,meni je pomogla na godinu dana....365 dana bez ikakve glavobolje.U trudnoci sam takodje imala,doduse ne tako duge bile su slabijeg inteziteta.SVAKA NAMA CAST,ne moze svako to ni da razume a kamoli da shvati... MI SMO JAKE ZENE!!!!
  3. Tamara82 je dodao/la post u temi Analiza krvi u trudnoći   

    Meni su leukociti tokom citave trudnoce bili oko 22,isla sam na kojekakve analize i nista nisu pronasli,ni dan danas ne znam zasto su bili toliko poviseni.
  4. Tamara82 je dodao/la post u temi Dečiji strahovi...   

    Moje dete se plasi kucica,ne znam razlog jer ga nikad nicim nismo plasili.Veci mi je problem sto se plasi malo starije dece (2.5 - 3 god) koja su malo energicnija,kako mu pridju tipa da se pozdrave ili da ga zagrle on bezi kod mene ili se ukipi i pocne da trepce.Imao je nezgodnu situaciju da ga od silne zelje zagrle malo jace.Manju decu obozava,vrlo je nezan i pazljiv prema njima.Sad krece u jasle,ne znam kako ce tamo biti,bas brinem.Da li je neko bio u slicnoj situaciji?
  5. Tamara82 je dodao/la post u temi Odvikavanje od pelena   

    Uspela sam ali polovicno,skinuli smo pelenu pred popodnevno spavanje,ostala je jos nocna.Ne znam sta bi mogla da radim,Djole je od skoro zamenio posleponocno pijenje mleka,sad pije pred spavanje a inace pije dosta vode,tako da u nocnu pelenu piski dva do tri puta.Da li da ga budim,vec nedelju dana mi se ne budi nocu?
  6. Tamara82 je dodao/la post u temi Šta vaše dete pije noću kad se probudi?   

    My heart hvala na pomoci,Djole zaspi sam u krevetcu,samo se drzimo za rukicu.Cuclu nije hteo od rodjenja jer iz njene ne izlazi mleko.Moram da ti se pohvalim,bili smo u Arilju sedam dana,tamo je sam trazio mleko pred spavanje i nije se budio nocu.Danas smo stigli kuci pa cu videti veceras,nadam se uspehu.
  7. Ne možete da vidite ovaj odgovor jer se nalazi u temi za koju je potrebno 100 posts da bi bila pikazana.
  8. Tamara82 je dodao/la post u temi Šta vaše dete pije noću kad se probudi?   

    Zene sta ja da kazem,moje "prase" ima dve god. i jos uvek se budi nocu i pije mleko.Na sve nacine sam pokusavala da izbacim :davala vodu,razblazeno mleko,sok... i nista,place kao da ga,da izvinete na izrazu "koljemo" mislila sam da ce me komsije prijaviti.Na kraju sam odustala,sad pije samo nocno mleko i to 400ml.,a preko dana ne i nisam imala problem da mu ukinem mleko pred popodnevno spavanje.Ne znam sta da radim,izgleda da sto rece Ivancica: "nece prestati da se budi i pije mleko dok ne krene u skolu".Ako imate neki savet, POMAGAJTE.
  9. Tamara82 je dodao/la post u temi Odvikavanje od pelena   

    Mi smo poceli da idemo na nosu sa devet meseci i sve je bilo super do prvog rodjendana.Posle rodjendana je bio pravi haos,kad vidi nosu krene da urla i bezi po kuci,cak nije hteo ni da se igra sa njom i ako mu to ranije nisam dozvoljavala,pa sam odustala,nisam htela da ga silim.Ponovo sam pokusala u januaru,samo je sedeo i nista vise,vijala sam nosu iz sobe u sobu,animirala,pustala crtace,pricala i (tad je vec poceo da piski) krenuo je polako alli nikako sam da trazi,vec sam ga ja podsecala na to.Pre dva meseca sam poslusala savet,receno mi je da ga zbunjujem time sto setam nosu svuda po kuci,zna se gde se te stvari rade,i da nosu stavim u wc-e.I stvarno je USPELO,vec dva meseca trazi da ide na nosu,preko dana ne koristimo pelene ali mu stavljam pred spavanje.Nikako da se okurazim da mu skinem barem popodnevnu i ako je suva vec duzi period a u nocnu pelenu piski dva do tri puta,samo se jednom probudio i trazio KE (u prevodu da piski).
  10. Tamara82 je dodao/la post u temi Novi članovi Bebac foruma   

    Hvala na dobrodoslici,nadam se lepom druzenju i korisnim savetima.
  11. Tamara82 je dodao/la post u temi kako da naviknem bebu na krevetac   

    BRAAAVOOO!!!
  12. Tamara82 je dodao/la post u temi kako da naviknem bebu na krevetac   

    BRAAAVOOO!!!!!
  13. Tamara82 je dodao/la post u temi Pareza brachialis stecena   

    Alisa samo napred,izdrzi,budi uporna.Upornost se isplati,koliko god da ti je tesko u nekim trenucima samo se osvrni na to sta ste vec prosli i koliko ste napredovali.Ne moj plakati jer ce biti bolje i samo gledaj POZITIVNO.Puno pozdrava i srecan put.
  14. Tamara82 je dodao/la post u temi kako da naviknem bebu na krevetac   

    Moj Djole spava u svom krevetcu od prvog dana. U pocetku t.j. mesec dana sam sa njim spavala u istoj sobi a zatim smo se nas dvoje pridruzili suprugu u spavacoj sobi. Uspavljivanje je znalo i da potraje, ali je uvek spavaao sam. Bilo je momenata sa plakanjem, ali zahvaljujuci cvrstim stavom smo suprug i ja u tome uspeli. Taj cvrsti stav je delo supruga zbog cega sam ja ponekad i sizela, ali se ispostvilo da je ipak delotvorno, Od 6 meseca sistem je jednostavan: Flasica sa mlekom u ruke, poljubac za laku noc od mame i tate i to je to(doduse, uvek je bio upaljen televizor ili neka svetlost).
    Svako dete je razlicito i svako ima drugacije navike, pa shodno tome treba prilagoditi i metode, ali bracni krevet treba u sustini da bude zabranjena zona za spavanje vaseg deteta.
  15. Tamara82 je dodao/la post u temi Produzetak porodiljskog   

    Podelicu sa vama moje iskustvo sa bolovanjem koje je trajalo jako dugo...
    Posle isteka porodiljskog bolovanja pedijatar mi je dao bolovanje u trajanju od mesec dana bez komisije. Zatim sam podnela zahtev za lekarsku komisiju, na kojoj sam bila iskrena i rekla da cu dobiti otkaz istog trenutka kada se bolovanje zavrsi i dobila sam tri meseca. Po isteku 3 mececa od lekara opste prakse sam iskukala jos mesec dana na lepe oci, a zatim ponovo na komisiju koja mi je ponovo na istu pricu odobrila jos dva meseca i na kraju jos mesec dana od pedijatra. Uglavnom, do komisije sam dolazila sa nalazima da dete ima slabu motoriku, obavezne vezbe za stopala, laterofleksija glave.snizen tonus muskulature, metatarsus stopala. Naravno, sve ovo je bila istina ali zbog ovog se nedobija bolovanje jer su na komisiji i sami videli da je sa detetom sve u najboljem redu(Bogu hvala).
    Ako imate dobar odnos sa pedijatrom i lekarom opste prakse iz DZ sve je moguce da se uradi na iskrenost i bez para.

    P.S.
    Zaboravite na pricu sa Palmoticevom i dijagnozom da je dete suvise vezano za majku jer to vise neprolazi(i to sam pokusala, ali me je komisija zvala i rekla da to ne pije vodu, nego da odem kod fizijatra).