Makica99

Član
  • Broj odgovora

    10
  • Priključio/la se

  • Poslednja poseta


o članu/ici Makica99

Načini kontaktiranja

  • ICQ 0

Informacije o profilu

  • Lokacija Beograd

Aktivnosti člana/članice Makica99

  1. Makica99 je dodao/la post u temi Drugi trimestar   

    E i ja preksutra na uz, i ja jedva cekam da se vidimo. I ja se nadam da ce mi rece sta je, da znam s kim pricam, ali jeko, kao sto kazes, ako ne kaze, voli ga mama svejedno, sta god da je.
    Jedva ceeeeekaaaaaam!!!!
  2. Makica99 je dodao/la post u temi Drugi trimestar   

    Kako ste mi zenice?

    Jaoooo ti kilogrami... Ja se mnogo plasim, jer sam u trudnocu usla sa viskom. Sad sam 19. nedelja, ugojila sam se 3, mozda sad vec 4kg, pretpostavljam da nije strasno za sad, ali brinem, jer primecujem da se apetit povecava lagano. Pa jos kad cujem price zena koje npr. kazu, ugojila sam se 5kg samo u 6 ili 7 mesecu, a ja - sok! Plasim se toga samo tako. Nista, samokontrola, nema druge. A ko za inat, samo mi se masno jede, boze me sacuvaj, a nikad masno nisam volela. Samo bih majonez jela i burek! Ma zona sumraka.
  3. Makica99 je dodao/la post u temi Drugi trimestar   

    Ivanchice, ti imas dva komadica, nije ni cudo da te pritiskaju
    Joooooj, lepote!

    Ja mislim da sam sinoc osetila bebicu, u stvari, po prvi put sam sigurna da jeste bilo to. Juce sam usla u 19. nedelju. Jao jedva cekam kontrolu sledece nedelje. Tanja, blago tebi i ja jedva cekam da se jace oseti. Sreca, sreca, radost...
  4. Makica99 je dodao/la post u temi Drugi trimestar   

    Ivanchice, hvala na odgovoru. Pa i meni to pricaju, ali je malo pocelo da preteruje, pa sam se zabrinula. Pocela i ja magnezijum, evo drugi dan i stvarno mi je vec bolje.

    Ja piskim non stop, i staaaaalno mi se ide u toalet, poludecu vise. Prodje pola sata, a ja ako sam izasla iz kuce, vec cupkam i osvrcem se gde cu! Da li ovo postaje gore kako beba raste ili ce se materica podici kasnije, ili to meni moja bebica sedi bas nisko, sta je u pitanju? Jer ako ovako nastavi ja cu do 9. meseca ziveti u toaletu, a vec od sledeceg necu moci ni u prodavnicu da odem.
  5. Makica99 je dodao/la post u temi Drugi trimestar   

    Ivana84, hvala, znam, ja sam nekako mirna za to od pocetka. Mama mi je oduvek pricala da sam negativna i da treba da pazim u trudnoci, ali eto, kazu da nije problem sa prvom trudnocom i da je mnoooogo retko da se pojave antitela. Cestitam pisonju, ja jedva cekam da mi vec jednom kazu sta je, da znam s kim pricam
    Tia, eto, rekoh ti ja. Meni je sa 16 nedelja beba vec bila velika kao da ima 18, tako da ja pretpostavljam da ce i mene da salju na taj test. Objasnila sam doktorki da mi je muz rodjen sa 5 kila i da sad ima 2 metra, ona se smeje, kaze e pa verovatno je onda to u pitanju. Mada, bolje i da me salju, nego da mi je secer povisen, i to se regulise, nije retkost, pa kako svi tako i ja.

    E, a sta vi mislite o ovome? Mene skoro celu trudnocu, a narocito od kad sam usla u 2. trimestar boli stomak dole nisko. Nisu kontrakcije, vec onako bol kruzno na dnu stomaka. Doktori kazu da je to u redu i ja sam citala da bi to trebalo da budu ligamenti, ali mene to sad vec skoro neprestano boli. Nije jak bol, mogu ja da trpim, nego eto brinem, da je nesto drugo imala bih valjda nekakve druge simptome. Bol se pojacava kad sam fizicki aktivna i vise me boli kad koristim misice donjeg stomaka (kad dignem nogu ili kad ustajem iz sedeceg polozaja). Jel imao neko nesto slicno i sta mislite? Hvala
  6. Makica99 je dodao/la post u temi Drugi trimestar   

    Eeee, eto vidis, znaci valja doktorka. Ma meni su tamo na vmc rekli da nemaju nista, ni briseve ne rade, ni nista, u fazonu, rade samo one klasicne ginekoloske preglede. I zato sam rekla necu da idem na dva mesta bezveze, jer sam mislila da ce me za svaku glupost slati na vma, a prethodno moram i na vmc. Znaci, nije tako. Pa dobro, neka si mi rekla, onda cu verovatno posle trudnoce otici kod nje za one redovne preglede, jer je to na vma nocna mora i zakazivanje 100 godina unapred.
    Inace sam drugim zadovoljna, sve analize redovno rade, krv dajem svaki cas, izbusise me zivu, i da, rh sam negativna, ali ja ih svaki put potsetim da bi mi radili antitela, mada mi je poslednji put rekla da ne mora nego cemo sledeci put. E ne znam kakvi su to brisevi u 24. nedelji. Jel to nesto redovno? E divna si, bas mi je trebao neko ko je malo ispred mene, pa tacno zna sta treba sledece, svaki put se sredjujem i spremam ko ludak za slucaj da me pregledaju vaginalno ili uzimaju briseve i bas ne volim sto ne znam sta se kad tacno radi. Hvala ti jos jednom, srce si!
    A ta doktorka na vmc-u jel jedina ili ih ima vise? E ostavljam te na miru, obecavam, ali svasta nesto korisno si mi rekla, pa eto
  7. Makica99 je dodao/la post u temi Drugi trimestar   

    E, hvala ti puno na informacijama. Pa da, hteli su i mene na vma da zeznu da vodim trudnocu na vmc, ali ja nisam htela jer pripadam karaburmi, a tamo kako sam cula nemaju nista i nisam htela da idem na sto mesta, te tamo, te ovamo, pa sam ih ubedila da me odmah prime na vma, tako da trudnocu vodim tamo. Mislim, stvarno ne bih imala nista protiv da sam na vmc kad bi oni imali sve komplet sto ide.

    Kad ti je Nenadic zakazao, kad ti je radio ekspertski u 12 nedelji? Meni nije, a on mi ga je radio. Ja u sustini ne znam ko mi vodi trudnocu na papiru jer je kod njih filozofija koji od tri lekara je tu tog dana, ides kod njega, i meni je to ok, mislila sam da ce mi smetati, ali nije tako. Dobro, jedna trudnica mi je rekla da svima zakazuju 4d u 6 mesecu, to je taman 24. nedelja. Imam pre toga jos jednu kontrolu za 2 nedelje u 20. nedelji i tada cu da pitam za 4d i da trazim. E, a jel si vodila muza, jel to dozvoljeno za 4d?

    Hvala jos jednom puno, puno, puno
  8. Makica99 je dodao/la post u temi Drugi trimestar   

    Cao devojke,

    Tia, odlicni su ti rezultati, nemas razloga za brigu!
    Violeta, reci mi molim te kada su ti radili 4d? Jel svim trudnicama koje tamo vode trudnocu rade, bez obzira? Ja sam isto tamo i tek sam na poslednjoj kontroli (u 16. nedelji) cula od jedne trudnice da se to radi svakome, pa sam se bas, bas obradovala. Znaci bila si zadovoljna kako je bilo. Radio je doktor, jel da, valjda ga samo on radi? Izvini sto ovoliko zapitkujem, ali me bas zanima

    Hvala

  9. Makica99 je dodao/la post u temi Prednost trudnicama!!!   

    Hahaha, koje su ovo price, a svasta sam cula od drugih trudnica! Ja jos nemam te situacije jer mi se ne vidi stomak, ali jedva cekam da vidim kako ce se ponasati. Ja sam pre trudnoce, kad god vidim trudnicu, ako sedim ustajala, a ako ne sedim, obavezno viknem imamo trudnicuuuuuu!!! I onda krenu da ustaju, bar po dvoje, troje. Ali mislim da nisam viknula da niko ne bi ustao. Ma, uzas!
    Ali jednom na samom pocetku trudnoce, stojim ja u kilometarskom redu u posti i cekam i ulazi trudnica poodmakla i direktno na salter. E, to me iznerviralo. Naravno da joj nikad ne bih rekla stani u red, ali nekako je valjda red da kaze, izvinite, ja bih preko reda ako moze. Ja ne bih mogla nikad tako bez pitanja iako ocekujem da me puste
  10. Makica99 je dodao/la post u temi Drugi trimestar   

    Zdravo drage moje,
    I ja sam nova ovde 17 nedelja, sve ide kako treba, osecam se super, nadam se da primate nove u drustvo