Filipova mama

Član
  • Broj odgovora

    9
  • Priključio/la se

  • Poslednja poseta


Odgovori objavio/la Filipova mama


  1. E ovako devojke... Uplatili smo letovanje u Turskoj - Alanja, 10 dana, polovina juna. Zanima me da li je neka od vas bila tamo i kakva su vam iskustva?

    Posebno me zanima ishrana bebe! Naime, Filip će imati 11 meseci, a najveća frka mi je za ručak!!! Da li tamo mogu kupiti gotove kašice? Ponela bih svakako, ali muči me ambalaža! :))) (na vikendicu ponesem 3 teglice i 1 flašicu pa mi torba preteška, a tek za 10 dana..... %((() I kako ste se vi hranili na moru?


  2. Ne znam zasto bi 200 eura za sediste bila ludost a ovamo kupimo auto od 20 hilj eura! Ne moze ono za 50 i ono za 200 eura biti isto,e sad drugo je to i kakav nedaj Boze udes bi bio itd. Da li se dete vozi samo po gradu,ponekad ili idete na duze relacije kao mi,onda mislim da treba kupiti dobro i sigurno pre svega.

    Sto se tice Chicco imamo ovo http://babyonline.rs/sve-za-bebe/auto-sedi...babyonline.html ,znaci moze od rodjenja do 18 kg,stariji se sin vozio u njemu a sada mladji,jos uvek koristimo taj jastucic ispod ledja.

    Ali kao sto je vec gore neko pisao za te pare bolje uzeti Romer,Cybex,Maxi Cosi..

    Prvo smo hteli i mi ovu Elettu uzeti, ali imamo sedište za novorođenče, pa nam sad sledi sledeća starosna grupa...

    Mi smo probali ovo http://babyonline.rs/sve-za-bebe/auto-sedi...babyonline.html.

    Romer, Maxi Cosi, Cybex... dosta su skuplji. (Zalepila sam se u startu za jedan model Cybex-a, ali Trta bi me linčovala ad bih mu cenu napisala... :)))) ;):P

    Hvala vam devojke, u svakom slučaju! :rolleyes:


  3. Mi uzeli Brevi i prezdovoljni, zlo mi je od atesta i ''udobnosti'' neće me niko ubediti kako je to udobno i pravilno za leđa.

    Brevi smo mi gore platili oko 100€ (bilo neko sniženje - mi smo u sloveniji) - i ne vidim da je nešto lošije ili bolj eod drugih - pisala sam već na ovu temu te neću da idemo OT

    200€ dati za sedište je po meni ludost - osim ako imaš para za bacanje.....

    Take it easy, amigo! :D

    Elem, nemam para za bacanje (i da imam ne bih bacala.... ;) ) Sedište ovde košta oko 200e, a opcija je da ga pazarimo preko (Austrija, Mađarska- prijatelji često idu tamo, pa bi nam kupili). Zanemarite pomenutu cifru, više bi mi trebalo iskustvo i mišljenje o Chicco-vim sedištima uopšte.


  4. Koliko sam ja upucena chicco uopste nije dobro prosao testove, ako si vec spremna da das toliko novca za AS onda Romer, Maxi Cosi, Concord ili Cybex...ili tako neko koje je dobilo stvarno dobre ocene na testvoima..I Ja za Nania sediste nisam vidjala na listi tamo gde su ocene tako da nista ne znam o tom sedistu...nace mi smo uzeli malo skuplje sediste i ponovo bi nije mi zao ni evra, radije na nakeoj drugoj strani istrpim, ali da se vozi u udobnom i pre svega sigurnom sedistu...

    Uh Milice, sad si me zbunila totalno!!! Chicco sam birala zbog, kako sam već rekla, dobrog odnosa cena/kvalitet! A valjda smem verovati atestu koji imaju njihova sedišta!? :unsure: Ova ostala su mi preskupa!

    Uhhh.... Tek sad sam u dilemi! :blink:


  5. Drage mame, pomagajte! Treba da kupimo sedište za bebca, ali vodim bitku sa mužem oko izbora... Ja zapela za Chicco (oko 200 evra- u kategoriji koja nama treba to mi dođe još i jeftinije a kvalitetnije), a moj dragi kaže da ne bacamo pare - "isto takvo" ima njegov kolega, bla, bla, bla... Nania (oko 50 evra)!

    Nisam pametna šta da radim! :huh:


  6. Drage mame, moj bekac ima osam meseci i još uvek nismo počeli sa pšenicom... Zanima me KADA i KAKO ste počele da dajete vašim bebanima hleb, keks i ostale namirnice sa glutenom?


  7. Hello! Mi bili kod stomatologa! :)

    Kaže nam doktor da nije u pitanju karijes, već bakterije koje stvaraju te crne naslage.

    Ne zna im se uzrok... Kaže da su bezopasne, samo estetski ružno izgleda. Isto tako ne dozvoljavaju razvoj onih bakterija koje uzrokuju karijes, pa mi to dođe kao uteha...

    Čišćenje zubića (cela 2 komada!?) gazom, četkicom, pa kad napuni godinicu opet ćemo na pregled. Kako dr reče, kad bude imao još materijala za pregled... :D


  8. Hvala devojke...

    Borjana, nicali su beli. Ali su naknadno potamneli, tj dobili ove crne naslage... Deluje kao kamenac kod odraslih!

    Odosmo mi danas kod čika zube... Pa se javljamo sa njegovim mišljenjem, možda nekom zatreba...


  9. Mame, dobro veče! Prvo da vam se zahvalim za silne savete i iskustva koja nesebično delite!

    I da postavim pitanjce... Moj bekac još nema 8 meseci, a donji kečevi su mu tamni (sivi) sa unutrašnje strane!!! Primetila sam to večeras i glava me zabolela! Mali je, joj, kako sad sa tim?!

    I da. Sokove uopšte ne pije, ne sviđaju mu se! Flašicu ne koristimo - sisa i vodu pije iz čaše sa kljunom...

    Ima li iko savet, iskustvo... ? :(