spavalica

Član
  • Broj odgovora

    32
  • Priključio/la se

  • Poslednja poseta


o članu/ici spavalica

  • Rođendan 09/01/84

Načini kontaktiranja

  • Website URL http://http:/
  • ICQ 0

Informacije o profilu

  • Lokacija BEOGRAD

Aktivnosti člana/članice spavalica

  1. spavalica je dodao/la post u temi Porodilište "Višegradska" - Beograd   

    Drage trudnice,evo jos jednog iskustva iz Visegraadske. Naime, moja beba je bila veca i imala je krupniju glavicu,pa su meni lekari u Visegradskoj predlozili carski rez od kog sam se pomalo i plasila,ali kad su mi objasnili da je to njsigurnije za mene i mog andjela ja sam pristala i polako se pripremala. Meni je termin bio 8 mart,ali sam 1 marta primljena na odeljenje zbog pregleda i pripreme za carski rez. A inace sam morala da uradim gomilu pregleda i pripremim razne rezultate da bi me primili u bolnicu.Posledjih nedelju dana je bio pakao,jer sam po onoj zimi i hladnoci jurcala da se pripremim.
    I tako je mene moj dragi odvezo u Visegradsku u cetvrtak 1 marta u 7 ujutru.Tu su me primili i smestili na odeljenje kontrole fertiliteta,gde sam cekala konzilijum lekara i carski rez. Ali kod nas nista nije tako kao sto ti pricaju,pa i ja nisam otisla na konzilijum u petak,nego je odlozen za ponedeljak. Iskreno, bila sam preplasena, istraumirana i nagledala se svata u bolnici za tih par dana. Pored svega bila sam ubedjena da cu se poroditi prirodnim putem, bar sam tako ja mislila. Kad sam to rekla mom dragom,on mi je rekao da nema sanse ,da nece dozvoliti da muce mene i bebu itd., a ja sam i dalje imala stasno cudan osecaj u vezi poradjaja i osecala sam se kao da sam na drugoj planeti a ne u bolnici.
    U petak preko noci meni su poceli bolovi. Nastavili se u subotu i vec oko 8 izjutra su to bile kontrakcije na 10 min,ali ja sam cutala, nisam htela da lekari primete. Inace sam imala lekara u Visegradskoj koji mi je i vodio trudnocu i bio je dezuran tog vikenda,ali sam kad bi doso da me obidje i njega lagala da nemam bolove i da je sve ok. A onda je dosao u 19h da me pregleda da vidi hocemo li imati "mirnu noc" i video da sam otvorena 4 cm i da imam prilicno ceste i jake kontrakcije. Odlepio je i odmah me odveo u salu za poradjaj. Tamo sam prosla sve one "lepe" i nimalo prijatne pripreme i oko 21:30 bila na stolu za poradjaj. Bila sam toliko uplasena da mi je pritisak bio previsok. Morali su da mi daju nesto za snizenje pritiska, tako da su mi naglo snizili pritisak i ja sam bila sva osamucena.Kontrakcije sam jedva osecala jer mi se strasno spavalo, vise od pola sam i prespavala,a onda su mi dali novalgetol da mi umanje bolove,jer su tvrdili da su kontrakcije prejake i da necu moci da se porodim,da cu pasti u nesvetst ili tako nesto,a ja ih nisam osecala tako jako. I sve se desilo vrlo brzo. Posle nekih dva sata na stolu poceo je poradjaj. Imala sam dva jaka napona i beba nije mogla da izadje,onda su me secnuli i jos dva napona i beba je prosto izletela,jedva su je uhvatili,umalo im nije ispala. Tek tada sam se rasvestila i shvatila da je to moj mali Ilija dosao na svet. Stavili su mi ga na grudi a on je vristao i bio uzasno crven i meni najlepsi na svetu. A onda su ga odneli i pocelo je usivanje.Nisu mi dali nikakvu anesteziju,iako je moj lekar rekao da mi daju neke dve,tu se nasla jedna vestica anesteziolog i nije dala ni jednu. Ali sam imala srece da je tu bila i jedna jako fina sestra koja se posvadjala sa onom gadurom od anesteziologa(saznacu ime pa cu vam javiti) i na njenu odgovornost mi dala neki opijat poput morfijuma,od cega nista nisam osetila,samo sam lupetala gluposti i zezela se sa babicom i doktorkom koja me usivala. Posle dva sata u porodilistu koje sam isto prespavala odvezli su me u sobu i to je bilo gotovo. Od tog opijata mi se jos par dana vrtelo u glavi,ali sam posle bila ok.
    Eto drage moje,ja sam na kraju prosla ok,sve je bilo brzo i nije mnogo bolelo. Moj Ilije se rodio 03.03 u 23:30 ,tezak 3500g i dugacak 51 cm,a pricali su na pregledima da je veliki kao da je beba džin.Mi smo sada kuci cuvamo se i uzivamo jedno u drugom,sto i vama zelimo. :wub:
  2. spavalica je dodao/la post u temi Treći trimestar   

    Spavalica 08.03.2012.
  3. spavalica je dodao/la post u temi Treći trimestar   

    Probaj da jedes narandze.Ja sam imala isti problem i meni su pomogle,tj. i dalje mi pomazu.
  4. spavalica je dodao/la post u temi Treći trimestar   

    Drage moje trudnice moze li mala pomoc? Ne znam kako je vama,meni je ovo prva trudnoca ali moje beba je strasno zivahna i nemirna. Osetim je svakih par minuta i po ceo dan se nesto pomera i migolji samo sto ne izadje na stomak. Drago mi je da je osetim ali ne znam da li treba da je oliko aktivna. Trenutno mogu da lezim samo na desnoj strani a kad joj i to dosadi onda setamo.Jedino miruje kad setam. Cesto setamo i nocu po kuci jer ja ne mogu da spavam od nje. Molim vas za misljenje ili savet,a jos bolje ako je neko imao ili ima slicna iskustva.Hvala!!!
  5. spavalica je dodao/la post u temi Drugi trimestar   

    Cao Milanka ja dugo nisam bila na forumu, jer jos uvek radim i ne stizem od posla i obaveza da se dopisujem,ali sam sad videla tvoju poruku pa da te malo utesim. I ja sam imala i jos uvek imamam slican problem. Meni sve ok osim leukocita koji su povecani i lekar mi je cak davao i antibiotike jer kaze da moramo da ih spustimo na 10 a inace su 14 i nista mi nije pomoglo . Ubijam se od cajeva i cedjenih sokova i opet nista, da bi mi na kraju rekli da je to ok jer mi beba uzme sve vitamine i minerale pa mi i imunitet nekad oslabi i od sad vec "podivljalih " hormona,sve to zajedno poveca osetljivost organizma . U prevodu trudna si pa je sve van kontrole. Nemoj mnogo da brines samo se opusti i uzimaj dovoljno vitamina i sve ce se srediti.
  6. spavalica je dodao/la post u temi Drugi trimestar   

    Drage moje ja sam moju malu bekanu osetila pre desetak dana. Citav dan miruje i uvece kad se spremim za spavanje ona pocinje da se pokrece. Pokreti su jos uvek slabi,ali se jako raduje tati i vec oseca moje raspolozenje. Pre par dana nam se tata povredio, ja se sam se uplasila a ona se toliko uznemirila da sam je jedva smirila ,samo se vrtela u stomaku. Sad je super ja radim ona odmara,ali imam jedan veliki problem molim vas pomagajte!!!!! Moja kolegenica je dobila ovcije boginje za koje se ne zna da li sam prelezala jer m i ne pise u kartonu, a moja mama se naravno ne seca, pa sam se strasno zabrinula. Jeste li imale slicno iskustvo?Sta da radim?
  7. spavalica je dodao/la post u temi Drugi trimestar   

    Evo i mene. Preselila se u drugi trimestar, mada mislim da je jos rano, ali po ovim pregledima vise ne znam ni koliko sam trudna.Jedan kaze 12 nedelja ,drugi 13. Strasno.
    Jos uvek imam mucnine i nadam se da ce uskoro proci. Pozdrav za sve buduce mame!!!
  8. spavalica je dodao/la post u temi Tikeri???   

    treca sreca???
  9. spavalica je dodao/la post u temi Tikeri???   

    proba
  10. spavalica je dodao/la post u temi Tikeri???   

    proba