Srećkica

Član
  • Broj odgovora

    12
  • Priključio/la se

  • Poslednja poseta


o članu/ici Srećkica

Načini kontaktiranja

  • ICQ 0

Ko je posetio ovaj profil?


pregleda profila

Aktivnosti člana/članice Srećkica

  1. Srećkica je dodao/la post u temi Uvođenje čvrste hrane   

    Moje dete obožava nar, to me je baš iznenadilo. Verovatno joj je i zanimljivo što su kuglice. Jedino ne znam koliko smem da joj dajem, jel neko možda zna. Ima dve godine, nedavno je počela da ga jede.
  2. Srećkica je dodao/la tema Ishrana   

    Slatkiši i grickalice
    Moje dete obožava čokoladu, ali sam uspela da redukujem koliko ću joj dati i kada. Uglavnom posle ručka dam joj dve kockice čokolade.

    A grickalice tipa štapiće, smoki, perece to obožava. Ne dajemo joj često ali kad nam slučajno ostane na stolu i skonta da ima, ona se prosto ozari i nasmeje.

    Lepo jede i voće i povrće, ali grickalica ako ima onda je to sreća.

    Da li dajete deci čokoladu i grickalice i koliko?
    • odgovora
    • pregleda
  3. Srećkica je dodao/la tema Jaslice, vrtić   

    Kako ste se organizovali-ko odvodi dete u vrtić?
    Koliko god da navikavam dete na odvajanje ne uspeva da prođe bez suza, bez obzira da li je to vrtić ili kod babe i dede.

    Kada je moj muž ostavlja nema toliko suza, ali zbog radnog vremena moram ja da je odvodim, i svaki put plače. Ne znam kako da joj pomognem da se oslobodi i da prihvati da ću se vratiti po nju da ne mora da plače. Ima dve godine i razume skoro sve ali jako teško prihvata.

    Da li vi imate problem sa ostavljanjem u vrtiću, ko ga odvodi vi ili tate? I naravno kako dete prihvata rastajanje.
    • odgovor
    • pregleda
  4. Srećkica je dodao/la tema Roditeljstvo   

    Vaspitanje dece
    Moj muž i ja imamo različite poglede na vaspitanje deteta. Imamo dete od sedamnaest meseci i ona razume skoro sve što joj pričamo, šta sme da dira a šta ne.

    Međutim moj muž joj u većini slučajeva stalno nešto brani i pokušava da je disciplinuje oko nekih stvari za koje ja smatram da još nisu za taj uzrast. Ne mislim da im treba sve dozvoliti, jer što nauče kad su mali to ostaje za dalje, ali smatram da im treba dozvoliti da što više istražuju.

    Kakva su vaša iskustva po pitanju vaspitavanja deteta, da li se slažete sa suprugom, pronalazite kompromis ili ste potpuno različiti?
    • odgovora
    • pregleda
  5. Srećkica je dodao/la tema Roditeljstvo   

    Kada ste prvi put ostavili dete da prespava kod babe i dede?
    Ja imam dete od sedamnaest meseci i nedavno smo je prvi put ostavili da prespava kod babe i dede. U principu ona nema problem da ostane sa njima ali mi nikako da naviknemo da je ostavimo. Navikli smo da smo stalno sa njom.
    Kada ste vi ostavili prvi put detet da prespava kod babe i dede?
    • odgovora
    • pregleda
  6. Srećkica je dodao/la tema Bejbisiting   

    Baka servis - da ili ne?
    Bejbisiting je stvarno preskup i razmišljamo da nam baka i deka pomognu oko čuvanja kada krenem na posao. Da li vama bake čuvaju decu, i kako ste zadovoljne. Da li uspevate da se dogovorite oko poslova i vaspitavanja
    • odgovora
    • pregleda
  7. Srećkica je dodao/la post u temi Sisanje palca - kako odvići dete   

    Uf baš si me utešila. Pretpostavljam da će odvikavanje biti problem. Moja u isto vreme stavi palac (i to isključivo levi) i malim prstom dira trepavice, i stalno gledam da li će se ubosti u oko. Nadam se da ćemo naći rešenje, jer koliko sam videla to može da traje dugo, pa čak i do škole.
  8. Srećkica je dodao/la tema Dete 1. godina   

    Sisanje palca - kako odvići dete
    Moje dete sisa palac posebno kada se uspavljuje i kada je umorma, a periodično kada joj raste zub onda je još intenzivnije. Nakon nekog vremena napravi joj se ranica na prstu što naravno njoj ne smeta. Da li ste imali ovakvih problema i kako ste odvikli vaše dete od sisanja palca.
    • odgovora
    • pregleda
  9. Srećkica je dodao/la post u temi Odvikavanje od pelena   

    Moja beba ima 14 meseci, još uvek nismo krenuli da je stavljamo na nošu, a trebali bi malo da je privikavamo. Mada ona jako malo sedi, stalno hoće da šeta, pa sedne sekund i onda opet ustane. Nadamo se da će hteti da sedi na noši, bar u početku dok joj bude interesantno.


  10. Srećkica je dodao/la post u temi Novi članovi Bebac foruma   

    Superiška!!!


  11. Srećkica je dodao/la post u temi Novi članovi Bebac foruma   

    Sjajno, svaka čast na forumu. Mnogo će nam biti brže da rešimo sve dileme.