Leptir.ns

Član
  • Broj odgovora

    6
  • Priključio/la se

  • Poslednja poseta


Reputacija

  1. fylyp se sviđa post u temi od Leptir.ns u Ešerihija   
    Drage moje...

    Ja se od fakulteta patim sa E.Coli i od tada je periodicno imam...Verujem da vecina vas zna, E.Coli normalno postoji u nasem organizmu, ali ukoliko se nadje u urinu moze da dovede do problema, koji ako se lece sve bude ok.
    Do pre trudnoce sam pila gomile lekova, nebrojane terapije, litre uvinog caja, vode, brusnice i sve sotalo sto je karakteristicno koristiti kad je ova bakterija dosadna u pitanju..
    Naravno javila mi se i u trudnoci...Pila sam palitrex i Odmenjsku vodu, koja je zaista sjajna, caj o brusnice svakako, uz to da pojedete plodove na kraju, ukoliko jos uz to imate mozda i pesak u bubrezima, samo menjajte pH vode tj, pijte npr. flasu prolom vode, koja je baznog karaktera, pa neku kontra njoj, tipa Rosa ili Jazak negazirana. Izuzetno je vazno da ne nosite tanga gacice, jer one fantasticno doprinose da vam se ova bakterija sa debelog creva prenese na ureter i dospe na taj nacin u urinarni trakt. Takodje, vodite racuna kako se brisete posle mokrenja, vecina nas to radi nepravilno, znaci ispravno je od napred, kad nazad, nikako obrnuto. Dalje, posle odnosa, trudite se da odmah mokrite, makar i malo, jer se ona u toku seksulanog odnosa nanosi mehanickim putem na ureter, koristili kondom ili ne, zato je vazno da mokrite odmah nakon odnosa. Vezano za simptome E. Coli, to je vrlo individualno, ja ih na primer nisam nikad imala, dok su druge devojke imale, peckanje, cak i bol tokom mokrenja, znaci to vam nije parametar za odredjivanje da li imate ovu bakteriju ili ne. Jedini merodavan nalaz za to je kompletan pregled urina i cuvena urinokultura. Nemojte zaboraviti da je ona izuzetno dosadna, naravno povezana sa imunitetom. Dok nisam bila u drugom stanju, nakon terapije antibioticima, pila sam biljne tablete za jacanje epitela zida uretre koji obicno bude jako slab, nakon infekcije i terapije i to pomaze. Jedna stvar koja takodje pomaze, protiv svih bakterija je, a narocito E.Coli, a dozvoljeno je primenjivati u terapiji je sledeci recept (vecina je se oslobodila):

    25dkg korena persuna
    25dkg limuna
    20dkg meda
    2dcl maslinovog ulja

    Koren persuna oprati, ocistiti i samleti na masinu za mlevenje mesa, i isto to uraditi i sa limunom (yajedno sa korom). To pomesati i nakon toga dodati prvo med, izmesati i potom na kraju maslinovo ulje i duze mesati dok se sve dobro ne sjedini.

    Svako jutro i vece uzimati po jednu supenu kasiku pre dorucka i pre vecere, dok sve ne utrosite. Ako se slucajno ponovi da imate bakterije, primenite ovu terapiju jos jednom. Ne moze da vam skodi, moze samo da vam pomogne.

    I samo da naznacim, dok sam pravila ovaj prirodni lek, jako mi je cudno sve zvucalo i izgledalo dok sam pravila, ali nemojte to da vas buni, samo na kraju dobro i temeljno sve izmesajte i cuvajte u staklenoj tegni u frizideru i budite uporni.

    I NE BRINITE, PRIJATNOG JE UKUSA, PRAKTICNO SE SAMO LIMUN OSECA!

    Nadam se drage dame da sam vam malo pomogla!

    Podravcic.