Cakanica

Član
  • Broj odgovora

    5
  • Priključio/la se

  • Poslednja poseta


o članu/ici Cakanica

Načini kontaktiranja

  • ICQ 0

Aktivnosti člana/članice Cakanica

  1. Cakanica je dodao/la post u temi Porodilište - Zemun   

    Nina,
    javi kako je prosao porodjaj i kako je tvoja devojcica. Cekamo te!

    Koliko je meni poznato mozes da izaberes samo lekara koji ce te poroditi a da ne uzmes epidural, samo ako uzimas epidural moras da uzmes i lekara koji ce te poroditi. Mislim da bi bilo dobro da odes do porodilista i da se tamo sve raspitas i dogovoris. Sto pre to resis to je bolje jer onda ides kod njega na preglede i CTG.
    Predpostavljam da vec znas ko bi volela da te porodi

    Pozdrav


  2. Cakanica je dodao/la post u temi Porodilište - Zemun   

    Mirjana i Nina,
    epidural se placa 20.000 din. to je cena i u Visegradskoj, a u Frontu je 12.ooo, a mislim da se jedino ne paca u D. Misovic, ali tamo je velika verovatnoca da te ne prime jer su obicno puni.
    Epidural moras ranije da dogovoris, ja sam dogovorila oko 15 dana pre porodjaja. Tako ako se odlucis za njega ne mozes da ga trazis kad porodjaj pocne. Ali ako uzimas epidural onda moras da odaberes i lekara koji ce te poroditi, a to se placa 30.000 din. Tako da te to zadovoljstvo kosta 50.000 din i placas na dan izlaska iz porodilista.
    Jeste skupo, ali vredi! Ja se nisam pokajala, epidural nista ne boli, a porodjaj ti bude bez bola. Videces kad krenu kontrakcije dok ne stignes u bolnicu, bol je kao jako bolna menstruacija i sve jaci i jaci...tako da epidural dodje kao spas, bar meni

    Mozes stvari da popakujes u torbu, kese su u D. Misovic.
    Zaboravila sam da ti napisem da poneses pampers pelene za bebu, uzimaju po 3 dnevno. Ja sam nosila i jedne plasticne papuce u kojima se samo tusiras.

    A kad su vasi termini za porodjaj?


  3. Cakanica je dodao/la post u temi Porodilište - Zemun   

    Nina,
    evo odgovra na tvoja pitanja:
    Krvnu grupu sam uradila u klinici Belmedik, na devojacko prezime koje mi je i u zdravstvenoj knjizici i u licnoj karti jer jos nisam stigla da promenim dokumenta. Znaci treba da ti bude isto prezime.
    Sto se tice higijene ona je ok, jedino je posteljina deficitarna i nisu mi je promeni ni jednom.
    Moje misljenje je da je apartman odlican izbor, ja sam ga uzela. Jednokrevetni je 4.000 din, a dvokrevetni 2.500 din. Ja sam bila u dvokrevetnom, ali je tako ispalo da sam bila sama u njemu. Dobijes TV, frizider i sto je najvaznije svoje kupatilo koje ce ti jako znaciti. Ako sve bude ok izlazis za 3 dana tako da to nije nikakav luksuz. A dobijas i posebnu hranu koja i nije tako losa u poredjenju sa onom koju dobijaju druge porodilje.
    Ponesi par peskira, 2-3 spavacice, papuce, mrezaste uloske, mrezaste gacice, nesto za negu bradavica, sredstva za higijenu, vodu, grickalice, sok, telefon i punjac. Svaki dan moze neko da ti donese sve sto ti treba i ostavi na prijemu, ali nema poseta.
    Moj porodjaj je bio skoro pa idealan. Doktorka i babica su bile odlicne! Porodila sam se za oko 3 sata sa epiduralom tako da je sve bilo bezbolno. Jeste da kosta, ali vredi svaku paru!
    Ako treba jos nesto, tu sam

    Pozdrav
  4. Cakanica je dodao/la post u temi Porodilište - Zemun   

    Draga Nina,
    prvo da proverim da li umem da posaljem odgovor
  5. Cakanica je dodao/la post u temi Porodilište - Zemun   

    Drage buduce mame,
    ja sam se porodila u KBC Zemun pre nekoliko dana, tako da imam sveze informacije
    Ako nekoga nesto zanima slobodno neka pita.

    Pozdrav