baby_boy

Član
  • Broj odgovora

    5
  • Priključio/la se

  • Poslednja poseta


o članu/ici baby_boy

Načini kontaktiranja

  • ICQ 0

Aktivnosti člana/članice baby_boy

  1. baby_boy je dodao/la post u temi Apartman u porodilištu - da ili ne?   

    Moje iskustvo ... NE apartmanima. U mojoj sobi su bila dva kreveta, mojih 5 dana nakon CR bila sam i sama i sa cimerkom
    Imas drustva, upoznas nove ljude, imas ko da ti prenese i razmeni neko iskustvo i najbitnije narocito kod carskog reza... imas nekog pored sebe ako ti zatreba
    Moja mlada cimerka je ustala za u WC i to sa sestrom. Kad je krenula da se onesvecuje, jadna je sestra molila mene da zovnem pojacanje kako bi joj pomogli da je zadrzi i vrati u krevet
  2. baby_boy je dodao/la post u temi Spinalna ili opšta anestezija???   

    Ja sam u februaru 2009 imala Carski rez sa spinalom. Carski rez se izvodi kada je dete preveliko za majku, dakle gradja majcine karlice odlucuje kako treba poroditi. Moj ginekolog je i ginekolog mojih sestara i kod nas porodicna karakteristika je da imamo nisku mislim da se zove "pubicna kost" ja to zovem NISKI PLAFON dakle nije u pitanju samo da je uska karlica t.e. nemoze se dovoljno otvoriti u sirini, bitna je i "visina" da bi prosla bebina glavica.
    Sto se anestezije tice, ja imam fobiju od inekcija ali sam ipak stavila detetov dobrobit ispred mojih strahova, jer totalna anestezija utice t.j. dolazi i do ploda pa je dete mlitavije nego kod drugih tipova anestezija. Priznajem, plakala sam ko malo dete tih par minuta dok sam iscekivala da me "ubodu" , uspeli su iz drugog pokusaja ali nakon toga je bilo OK. Nakkon porodjaja sam imala bolova na rezu i mesto uboda me bolelo jos nekoliko meseci ali je proslo. Cula sam da glavobolja i bol u ledjima u dugom periodu su rezultat iskljucivo od loso "uskladjene" anestezije. Tokom operacije sam osecala da mi nesto rade ali nije bilo strasno, na pocetku sam se pitala kako li ce tek boleti kad zareze )) ali nista nisam osetila osim dodire.
    Na kratko, preporucujem spinal, totalna mi je iz vise razloga nepreporucljiva
  3. baby_boy je dodao/la post u temi Višak kože na stomaku   

    Posto je moj stomak posle porodjaja je bio kao stomak moje drugarice PRE porodjaja Tada mi je doktor izricito rekao da nenosim steznik jer time dobijam kontra efekat!! Umesto da aktiviram misice da SAME drze stomak, dakle da rade i samim tim polako zatezu stomak, koristenjem steznika oni samo miruju, steznik obavlja njihov posao i oni ostaju mlitavi!!! Steznik nositi samo zbog stomacne kile koje je millar pomenula da ima, kako bi drzala stomak i pomogla drzanju kicmi!!! Kozi nema pomoci, nazalost.... MI jedino mozemo pomoci koliko toliko vezbom, pilingom tokom tusiranja i odabirom pravog mleka za tela
  4. baby_boy je dodao/la post u temi Krize i faze   

    Zdravo!
    Htela bih da cujem vase mishljenje. Pre dve nedelje je muz bio u bolnici zbog operacije. Bolnica je bila u drugom gradu, tako da smo se svi troje zajedno, a i moja mama kao baka-servis preselili tamo u unajmljeni stan na 10 dana.
    Pre operacije 2-3 dana smo tamo svi zajedno setali, odmarali, sve je bilo OK. Nakon operacije muz je bio 3-4 dana u bolnici. Kad smo prvi put isli da ga posetimo, malisha je zaspao u kolima i ja sam ga zbog toga stavila u kolica i povela kod muza u sobu. Sedeli smo duze vreme tako da se malisha probudio i prvo sto je pitao oca kad ga je video bilo je: " Ti neces kod nas"???????? Iako sam bila poprilicno sokirana nacinom rezoniranja mog 2.5 godishnjeg sina, objasnili smo da je tata na poslu i mora da radi. Kad ja napustio bolnicu sa longetom na nozi i dosao u stan, sve je jos uvek bilo ok. Vratili smo se kuci i posle dva dana ja sam poshla na posao, a sin u vrtic i sva tri dana je isao bez problema.
    I onda, jutros je kao i svako jutro pricao da nece u vrtic ali nisam svatila ozbiljno jer kad tamo samo predje prag, sve zaboravi i sve je super!! Ali jutros dok sam pricala sa vaspitacicom nisam ni primetila da je ona sagnuo glavicu , suze mu se kotrljaju na licu, bradica mu drhti a on ni glasa, samo place. Pitam ga sta mu je, a on samo "TATA"... hocu tatu i nije me pustao. On je posao u vrtic na 1godinu i 3 meseci i NIKADA nije plakao kad sam ga ostavljala, cak ni prvi put....neznam o cemu je rec, dali je obradio neku taktiku da neide u vrtic, dali konta stanje s ocem vise nego sto manifestuje, ili mozda zbog rotacije vaspitacica (zbog godishnih odmora je bila neka nova koju prvi put vidim) koju mozda on nevoli.... NEZNAM. Ostavila sam ga tamo, manje je plakao ali jos uvek neznam dali sam pravilno postupila..
  5. baby_boy je dodao/la post u temi Višak kože na stomaku   

    Zdravo!
    Imam isti problem kao i ti, mozda i malo veci i zato sam se i uclanila na forum da ti prenesem moje iskustvo. Jer, ja znam da to jeste na neki nacin zdravstveni problem ne samo "kozmeticki". Rekla si da imas pupcanu kilu, imam i ja. To podrazumeva da nesmes da dizes nista teze od 4-5 kila a sa malom decom svi znamo da je nemoguce )) ali se MORAS stedeti.Ako ipak moras bar stavi na sebe SHIROKI pojas do ispod grudi koji ce ti stezati stomak i drzati kicmu!!!. Neznam dali mozes raditi trbushnjake ali ako nemozes onda ti najtoplije preporucujem aparat za elektrostimulaciju mishica koji koriste u tretmanima za skidanje kg-a. Tako sam ja pocela, a onda sam saznala za COMPEX- to je Svicarka firma koja proizvodi ove aparatice za kucnu upotrebu koje imaju razne programe za vezbe, masaze, stimulisanje mikrocirkulaciju itd.. Mnogo mi je pomogao jer sam radila mishice, maximalno ih "opterecivala" ali nemozes ih VISE POVREDITI, ali ce ti mnogo pomoci u "zatvaranje" trbushnih mishica kako ne bi izgledala kao trudnica (nemoj svatiti pogresno, smejem se jer sam ISTA bila i ja)
    Tako dolazimo do vishka koze.... VERUJ mi kad povuces, zatvoris stomak, maaaalo smanjis masnocu oko struka, taj visak koze kad se obuces ce se sam od sebe rasporediti i izgledaces i osecas ces se mnooogo bolje. Spored mene, taj visak koze ce se MOZDA malo stegnuti budes li redovno vezbala i pojacala mishice. Svaki put kad se tusiras, rukavicom se dobro istrljaj i namazi neko mleko za telo koje prija TVOJOJ kozi. Znaj, to sto je dobro za nekoga pa makar i za pola sveta, nemora znaciti da je dobro i za tvoju kozu, pa makar to bilo ono staro dobro mleko koje si koristila kao devojka. I nemoj se razocarati, znas meni je trebalo skoro godinu da to postignem... ali sam ja sve ovo otkrivala SAMA, korak po korak trazila reshenja, iskreno se nadam da ce tebi trebati mnogo manje. I naravno ako ti mogu dati druge informacije, slobodno mi pisi