bebablue

Član
  • Broj odgovora

    18
  • Priključio/la se

  • Poslednja poseta


Sve od člana bebablue

  1. bebablue je dodao/la post u temi Trudničko bolovanje   

    Vladana, ja sam celu trudnocu bila na bolovanju, ginekolog mi je davao bolovanje 30 dana, pa lekar opste prakse 15 dana, nekada i vise, pa onda opet ginekolog, pa opsta praksa i tako do porodiljskog. U firmi su bili besni, ali mi nisu mogli nista, jer su im u RZZO rekli da ja mogu da budem tako na bolovanju, u nedogled, nema clan Zakona koji to zabranjuje, a dr opste prakse mi je otvarala, na urinarne infekcije, bolove u ledjima i tako to, prehlada....
  2. bebablue je dodao/la post u temi Dokumentacija za bolovanje   

    Hvala Ana na odgovoru! Iskreno se nadam da ce sve proci ok, pa javljam, da znaju i druge zene, ako budu u nedoumici
  3. bebablue je dodao/la post u temi Kako naterati goste da se izuju i operu ruke   

    Vec znamo ko pere ruke i izuva se, a ko to ne praktikuje, pa onda naglasim "evo ti papuce" ili "mozes se ovde izuti" i "ajde samo do kupatila da ti pokazem koji je peskir za ruke"
    Ne prepustam nista slucaju, mislim da to ne kazem bezobraznim tonom, a i najbitnije mi je moje dete, a do sada se niko nije naljutio, jer to kazem usputno bez posebnog naglasavanja i odmah po ulasku u kucu
  4. bebablue je dodao/la post u temi Dokumentacija za bolovanje   


    Ana, ne produzavam porodiljsko, bzv zvuci, ali ce mi dr otvoriti bolovanje nedelju dana, jer do jaslica sam organizovala cuvanje bebe, sad sam na godisnjem odmoru.

    Znaci, izjavu on kuca nevezano za to sto je pausalac, sto nismo vencani i sto u dokumentima nemamo isto prebivaliste? Mnogo mi je bitno da mi na poslu ne prave cirkus, jer nisam bas slavno prosla ni kad sam zatrudnela (pisala u odgovarajucoj temi o tome).
  5. bebablue je dodao/la post u temi Braonkast sekret   


    Sve je vrlo individualno, devojke su ti vec rekle, moze piti ciklus, potrebno je vreme da se ustali, moze biti i ovulacija, jednostavno, nekom menstruacija krene pre, nekom posle, nekom redovno, nekom neredovno, stvarno je individualno. Meni je dr rekao doklegod dojis moguca su neredovna krvarenja.
  6. bebablue je dodao/la tema Zdravstveno osiguranje   

    Dokumentacija za bolovanje
    Ne znam ni da li otvaram temu na pravom mestu, pa molim nadlezne da premeste, ukoliko nisam pogodila

    Potrebna mi je pomoc i da li neka mama zna, kada se otvori bolovanje na dete do 3 godine, sta je neophodno dostaviti u firmu od papirologije, s'obzirom da se ova vrsta bolovanja refundira preko RZZO. Situacija je specificna (znam da treba potvrda iz muzeve firme da on nije koristio bolovanje u tom periodu kada i ja, ali kod mene je drugacija situacija), vencani nismo, cak nismo ni adrese promenili u lk (to sada i necu raditi), on je vlasnik radnje-pausalac.
    Molim za pomoc ako neko zna.
    • odgovora
    • pregleda
  7. bebablue je dodao/la post u temi Kako ste saopštili šefu da ste trudni, i kako je reagovao?   


    nekad mislim da su zene na polozaju okrutnije i surovije nego muskarci. Neko spominje blagostanje u drzavnim firmama, ovo je moje iskustvo, a radim u drzavnoj firmi 5 godina.
  8. bebablue je dodao/la post u temi Kako ste saopštili šefu da ste trudni, i kako je reagovao?   

    Prvu trudnocu sam izgubila, a verujem da je tome doprinela situacija na poslu, gde je sef (zena, majka zenskog deteta), insistirala da mi to ne treba, da je dete obaveza, odricanje i trosak i da treba da abortiram...sto sam i morala kasnije, jer je srcasce prestalo da kuca...
    Sledecu trudnocu od prvog dana kada sam saznala i otisla kod dr otvorila sam bolovanje i nisam radila, sef (zena, majka zenskog deteta, najodvratnije bice za mene na planeti), nije imala vremena za savete.
  9. bebablue je dodao/la post u temi Koliko ste kilograma "nabacile" u trudnoći?   

    Pre trudnoce 54kg, na dan porodjaja 74kg , a sada, gotovo godinu dana posle porodjaja, ne mrdam sa 64kg, ni gore ni dole....bar 5kg dole bih volela
  10. bebablue je dodao/la post u temi Vlažne maramice   

    ja sam nekako najzadovoljnija sa maramicama Bebe K-Plus iz Idee, meke su, nezne i nisu nekako previse natopljene, a i cena im je skroz ok.
  11. bebablue je dodao/la post u temi Kako ste se izborili sa adaptacijom?   

    Mi se pripremamo za jaslice, tj. ja se pripremam , moja beba ce imati nepunih 14 meseci kada krene u septembru. I ja se uzasno, uzasno plasim kako ce reagovati, s'obzirom da se nas dve ne razdvajamo, nikad mi niko nije pricuvao dete ni par sati, i gotovo smo stalno same, muz dosta radi i malo ga vidja, tako da je potpuno upucena na mene i mnogo je vezana za mene.
    Na tom nekom roditeljskom, vaspitacice su rekle kako vec sada treba da pripremamo decu za vrtic, da ustaju rano, kada ce vec ustajati, da ne piju mleko ujutru, da ih stavljamo oko 10.30 na spavanje i da imaju samo 1 spavanje u toku dana. Napricavsi vec takvu pricu, mene je uhvatila panika, jer tim objasnjavanjem, ja treba da dovedem vec adaptirano dete i sticem utisak da bi vaspitacice volele da imaju sto manje posla, a ja kao mama, ne zelim da detetu pocinje dan u 6 sati, ako ona u 6 popije mleko i spava do 9.30, ne zelim da joj stvaram obaveze kada nisu neophodne, a samo adaptiranje ce proci kako mora, ali stvarno me je strah, jer je kao manja imala histericne ispade kada joj nisam na oku, a sad je veca i svesna je svega.
    Raspisala sam se po prilicno
  12. bebablue je dodao/la post u temi Aktivnosti pre prvih koraka   

    Moja bebana nije mnogo rano pocela da puzi, to je najpre bilo klecanje i klaćenje napred nazad, kao vezbanje i piprema za pomak u napred (ili u nazad, posto ima beba koje idu u rikverc ), i stvarno je to bilo postepeno, a vezba cini cuda. Ja sam je stalno stavljala na pod, naucila je onda i kako da padne, da se ne docekuje na glavu. Fizijatar nam je rekao da je jako dobro ako beba prvo nauci da puzi pa da hoda, mada ja mislim da je to potpuno individualno, mozda samo kada puzi, kasnije za hodanje, zna bolje da se doceka kod padanja.
  13. bebablue je dodao/la post u temi Da li ste zadovoljni izabranim pedijatrima?   

    Nasa pedijatrica je ok za situacije kada sam dovodila dete sa temperaturom, osipom i sl., tj. kada je bolesna, ali za savetovaliste je stvarno konfuzna, uvek me je otaljavala, sve je super, super, a nikad mi nista nije objasnila, a najbolje je sto jednom kaze ovako treba, drugi put onako treba, tako da mogu reci da sam se bukvalno sama snalazila sa uvodjenjem hrane, kao i svim ostalim fazama i fazicama.
  14. bebablue je dodao/la post u temi Sa koliko ste ili sa koliko meseci cete staviti bebu da sedi?   

    Medju prvim postovima mi je ovaj i vec offujem
    Bebu sto duze drzi na stomaku u toku dana, ja nisam verovala koliko to znaci za sve sledece faze razvoja i jacanja. Moja Simona je kaskala sa tim nekim fizickim razvojem, prvih 6 meseci i fizijatar nam je rekao samo na stomak sto vise, postaviti ogledalo ispred nje, nesto da je zanima, prvo je zakucavala glavu, vristala, plakala, a onda je polako (a bebe vrlo brzo uce stvari), ojacavala, cak i kasnije ja sam je stalno postavljala na stomak kada se igramo, ona je i propuzala

    A sto se tice sedenja, smatram da bebu ne treba sputavati kada trazi, a opet ako je malo i lenja podsticati je
  15. bebablue je dodao/la post u temi Novi članovi Bebac foruma   


    Kamilice, hvala ti
  16. bebablue je dodao/la post u temi Novi članovi Bebac foruma   



    Hvala!
  17. bebablue je dodao/la post u temi Novi članovi Bebac foruma   

    Kikiriki, Maki Hvaaaaaaaalaaaaaaaaa!!!!!
  18. bebablue je dodao/la post u temi Novi članovi Bebac foruma   

    Evo i ja da se prijavim. Ja sam Bilja i imam malenu princezu, kojoj ce uskoro 1. rodjendan Nadam se da cemo se lepo druziti i razmenjivati svoja iskustva!