vichy

Član
  • Broj odgovora

    356
  • Priključio/la se

  • Poslednja poseta


Odgovori objavio/la vichy


  1. Temenjaca ne bi trebalo da se guli noktima. Bitno je da se kosica dobro osusi posle kupanja i da se cesce ceslja glavica


  2. Mozes ovas skuvan da zamrznes. Mislim da u frizideru ne moze da traje duze od 3 dana, kao i sve kuvane zitarice.

    Sorry, previdela sam pitanjce.

    Aha, da zamrznem. To mi nije palo na pamet :lol: Hvala!


  3. YelenaC, postavila sam pitanje na prosloj strani, ali mi niko nije odgovorio pa ako mozes ti da mi pomognes i kazes sta da radim sa vecom kolicinom skuvanog ovasa? Koliko mogu da ga cuvam u frizideru? Hvala i pozdrav!

  4. miq, a jel si mu davala jaje do sad? Ili mislis kad kazes celo jaje da ima i belance? Onda je sigurno od toga.

    A i moja T je par dana dok su joj nicale obe jedinice gore slabo jela, narocito rucak.


  5. Nego kako kuvate cveklu? Tj posto se kuva osamsto sati da li je bolje da je kuvam u ljusci ili bez ljuske izrendanu kako ne bi bas sve iz nje isparilo ?

    Ja je samo operem, stavim u vodu i kuvam recimo pola sata-40 minuta ako su manje. Ako su vece, mozes i sat vremena. Ne moras duze. Onda sacekam da se malo ohladi i onda je oljustim.


  6. probajte da vi skuvate brokol a ne iz kasice

    Ma ja joj sve kuvam. Nije do sad jela nista od gotovih kasica.


  7. bea, i meni se beba pre neki dan osula od brokolija. I ja sam mislila da je od vrucine prvo. Davala sam joj dva dana i kad joj treci dan nisam dala, sve je proslo. Mada cu opet probati za neki dan da joj dam malo da bih utvrdila da li je to od toga.

  8. Znaci sto masnije. OK. Nismo jeli zumance... Htela sam sutra prvo jogurt da joj uvedem pa cu posle zumance. Da li da idem ovim redosledom koji sam negde videla - dva dana meso, jedan dan zumance pa onda samo povrce i tako u krug ili ne moram tako?


  9. Zdravo svima! Nije me bilo dugoooo. Mi smo tek pre 10 dana krenuli sa mesom jer sam ja ceo mesec imala nekih zdravstvenih problema, cak sam bila i u bolnici 15 dana tako da nas je to sve totalno poremetilo :(

    Jeli smo za sada teletinu i piletinu. Recite mi samo da li sada mogu da joj uvedem jogurt ili nesto drugo tipa kiselog mleka, pavlake... Hvala puno i veliki pozdrav!


  10. Mozda zbog vitamina C.On je prirodno kiseo... ne znam. Jedete bananu?

    Juce smo tek poceli sa bananom... Moja stupidnost... Moze da bude da je od vitamina C. Pravim pauzu sa sargarepom, sad cu i sa jabukom i kruskom... :lol: Oooo, strasno, nakljuka ja dete vitaminima kao nezdrava


  11. Pocela sam ponovo da joj dajem kuvano voce jer sam primetila da par puta dok jos jede svezu jabuku ili krusku ispod desnog oka i na desnom obrazu joj se pojave dve crvene fleke. One se povuku 5-10 minuta posle jela, ali se pojave dok jede sveze voce. Kad je kuvano nema problema :blink: Lepo ih operem i ocistim, ali sta to moze da joj smeta ne znam...


  12. Duso, Dojamant nije puter vec margarin! Imlek je puter-maslac. Moras tu razliku da dobro primetis.

    Povrce:sve sto vidis na pijaci, seznosko sveze. ;) Spanac, blitva,zelje, praziluk...

    Sta sam ja cekala sa tim zelenisom... Razumela za puter :rolleyes: Hvala puno!


  13. Uf, danas smorih sa postovima... Da li mogu da joj dam onaj puter Dijamant za spremanje kolaca? Samo mi to ostalo u frizideru. Probali smo neki Imlekov pa ne znam da li je to isto.


  14. A cveklu...pa operes je lepo pre nego sto je stavis da se kuva,ali mozes i da je oljustis,iseces na kockice,posto se dugo kuva.Ja sam je stavljala sa korom i tako sam i znala da je kuvana,jer se kozica lepo odvaja tada.Posle je sekla i u blender jedno sto puta je blendala,jer je zilava jako.Prvi put joj malo dala,a vec drugi sam joj mesala sa jabukom ili sargarepom najcesce.Nasla sam neku slatku cveklu i bas je bila ukusna,inace ja je ne podnosim.Kaka moze da joj bude crvena posle toga,nemoj da brines.

    Sve si pokrila sa objasnjavanjem i kuvanje i kaku... :rolleyes: Hvala puno!


  15. YelenaC, macka maza mi je napisala za bananu, brokoli i cveklu, daj i ti jos neki predlog :rolleyes: Hvala!

  16. VladanaI, meni je recimo pedijatrica i rekla da bebi u pocetku dajem samo pirincane pahuljice i to recimo 15-20 dana. S tim sto sam joj ja to davala kao prvu hranu 7 dana i posle sam krenula sa ostalim, ali moja beba je tad imala puna 4 meseca. Tako da mislim da ne mozes nista da pogresis ako joj to budes davala do cetvrtog meseca.

  17. Pa ja sve kao cekala sa tom bananom da joj dam kasnije i na kraju joj nisam ni dala :blink: A moze i brokoli? Mislila sam da to ide nesto kasnije... Ja sam skroz fiknula. A kako da joj spremim cveklu? Nisam to nikad radila, uvek sam jela onu iz tegle. Hvala macka mazo!


  18. Da li je OK da joj uvedem boraniju, ali onu kupovnu zamrznutu? Nesto vise nemam ideje sta da joj uvedem od povrca. Jela je krompir, cuvenu sargarepu sa kojom sam se malo zaustavila na nekoliko dana, tikvicu, paskanat, karfiol, bundevu... Ju, i nista vise :blink: Sta dalje? Ja inace vrlo slabo jedem povrce tako da mi nista ne pada na pamet. Pomagajte :lol:

    A od voca smo samo jabuku, krusku i sljivu. Dajem joj i palentu i integralni pirinac


  19. Imam pitanjce.Moj bebac jos uvek ne pojede celu cinijicu,zavisi od hrane.Neku hranicu vise voli,i pojede celu cinijicu,neku manje,i probrljavi.Kada mogu da uvedem drugi obrok?Znam da treba da pojede oko 250 ml ,pa ako to moze,onda se uvodi drugi obrok.On ne pojede uvek 250 ml.Zavisi sta mu se servira.Sada kada uvodim nove namirnice,npr.bananu jos nije probao,da li on moze da ruca,pa posle rucka da mu dam tri kasicice banane,ili taj dan samo bananu?

    Drugi obrok se uvodi kada beba posle tog obroka bude sita i ne trazi da sisa/pije mleko. Ne mora to striktno da bude 250ml, mozda je tvojoj bebi dovoljno 150-200ml. A kad uvodis novu namirnicu, npr. bananu, das bebi prvo par kasicica banane cisto da proba, a posle toga nastavljas sa klopom koju je vec jela. Sutradan joj daj vecu kolicinu banane i mozes da je pomesas sa necim sto je vec jela.


  20. Ma ne znam ni ja sto sam zapela sa tom sargarepom... Zaustavicu se. Svasta, napravih od deteta Rudolfa sa crvenim nosem :P Hvala YelenaC!


  21. Ti si genije! Pa, osim ako nisi bebi davala za svaki obrok zadnjih mesec dana saragrepu, Ne znam od cega bi drugo moglo da bude. Dobro, mozda bebama ne treba bas 30 dana sargarepe da ponarandzaste :rolleyes: , ali da, desava se i kod odraslih ukoliko je jedu precesto i puno.

    :lol: :lol: Jede cesto sargarepu, ali ne svaki dan. Ali recimo je jede 3-4 puta nedeljno. A to ce da se povuce, jel da?