postunella

Član
  • Broj odgovora

    54
  • Priključio/la se

  • Poslednja poseta


Odgovori objavio/la postunella


  1. Moja svekrva to stalno sprema. Ona je u Zadru provela dobar deo mladosti.

    Kod mene danas musaka od krompira i tikvica sa mesom od svinjskog buta.

    Salata: zelena, rotkvice i krastavac.

    Desert: kompot od jabuka.

    stizemo na musaku!!!!

    rotkvice obooozavamo ali ne smemo :(


  2. a da ne pricamo o teoriji njene rodjene sestre,takodje moje tetke: "bebama secer i so OBAVEZNO" :D joj boze, da, hvala bogu sto ne zivim sa njima, pa poludela bih,svaka mlada majka bi ...

    da, tacno jeste to bapska prica, sad se nesto kao i secam da sam cula tu mudrost da beba kasnije progovori ako ne pije vodu :D ali koliko se ta starija generacija drzi tih nekih suludih predanja boze sacuvaj... ona je toliko bila zapela za glasne zice da sam ja gotovo bila ubedjena da tu onda i ima nesto... naravno na netu i literatuti ni pomena o vezi izmedju dvoje ....

    hvala zenske, na istoj smo strani ;)

    o bozeeee secer i so!!!!

    mi pijemo prokuvanu rosu :)


  3. a da kupim u apoteci pirinacane pahulje-Milupa,iskreno nikad za to nisam cula?

    imas milupine i u lilly oko 400 din. nini se najvise svidja sa bananom (rastvara se sa vodom) a imas i humanine zitarice. pa probaj sta se bebi vise svidja. ima u idei beby king, one su oko 200 din.

    posto nina sisa nisam joj kupovala ove sa mlekom.

    mi smo mesec dana to jeli (malo od banane malo od vanile) a sad smo ubacili rucak od pirea a oko 17, 18h ostaju zitarice.


  4. nina kad se nasisa pocne da sisa gornju usnu. a kad sve pocne da trpa u usta ( i dudu i ruke i portiklu, sve odjednom) ja je uhvatim za ruke i kazem STA RADIS TO ? a ona me gleda i pocne da sisa donju. jos joj nisu izbili zubi al se nadula donja vilica, najverovatnije da je mnogo svrbi :rolleyes:


  5. mi smo uveli zitarice od 4. meseca, svidja joj se milupina od banane. samo jednom jede i to oko 17, 18 h. od kad smo uveli zitarice kaki svaki drugi dan a nije htela po 5 dana, samo se napreze a ne moze pa smo joj stavljali cepice.

    sad smo ubacili pire od povrca za rucak a za kasnije ostaju zitarice pa cemo kaznije da ubacimo i sokice sa 5 ipo.


  6. i nama su u misovicu odmah odradili krvnu grupu. beba je imala malo zuticu pa su joj vadili krv zbog bilirubina i tad su joj uradili krvnu grupu. ne znam da li rade samo krvnu grupu. inace obe smo O+ :))

    beba koja je prehladjena ne treba da prima vakcinu, treba da se odlozi dok dete ne ozravi nema veze sto se kasni sa vakcinom.


  7. ja moju gospodjicu uspavam i stavim u krevetac... ona tako spava do jedno 3-4h, a onda se probud da siki i ja, drage moje nemam snage da sedim i dojim je i onda da je vracam u krevetac.... ja je samo premestim kdo mene i mi tako sikimo i spavamo :)

    i kod nas je ista situacija. nekad je vratim u krevetac ali najcesce spava sa nama. :)


  8. tangerine nije nikoga napala, iznela je svoj stav!!! lepo je napisala na pocetku Meni su sve varijante OK, sve zene su razlicite i svaka ima svoje vidjenje stvari!!! a porodica ne znaci isto ili razlicito prezime. ovo je njen odgovor na temu! ja sam uzela muzevo prezime a da je moje krace ili njegovo sigurno bi stajala dva prezimena u lk (bez crtice :) )


  9. Ne preterujte sa jedinicom (mislim na pelene). Beba ih brzo preraste pa će da vam ostanu da se slikate. Tako sam se i ja zeznula prvi put. Jedinicu i dvojku pakuju po 100 komada, a kad dođu veći brojevi pakovanja su sve manja i manja da bi se češće kupovala. Mafija...

    zavisi kolika je beba. 1 je do 5 kg.


  10. porodila sam se u misovicu 6.12. uz epidural, tada je bio besplatan ali su vec krenule price da ce da se naplacuje.

    imala sam pozitivno iskustvo na porodjaju tako da bih opet uzela epidural. osecala sam kontrakcije ali bol u toku porodjaja nisam. posto sam lezala 5h ako pocinje da me boli dr te pregleda i onda odobri anesteziologu da doda epidural. nisam cak ni osetila kad je beba izasla. porodila sam se uvece tako da sam ujutru vec polako ustala.

    milankaa nije tacno da moras od prvog dana da vodis trudnocu u misovicu i da imas debelu vezu da bi te primili. ja sam tek krajem 8. meseca otisla u misovic a nisam imala vezu. jedino je tacno da je strasna guzva bez obzira sto je otpust beba svaki dan.


  11. Dobro jutro i od mene!!!!!!!!!!

    Sejla kad imas CTG danas?Pisi kako je bilo!!!MojBebac je potpuno u pravu ,ovo je NAJDUZI MESEC U TRUDNOCI :angry:

    Sto se spavanja tice,izlomila sam se nocas...kako legnem tako me ledja rasturaju,ja se ponadam da ce poceti kontrakcije,ali cim ustanem-nista me ne boli.Ustajala sam svaki sat da idem u wc i spavala na jedno oko jer su me ledja razbijala kako god da se namestim...e onda je i moj sin imao "koncert :lol: " tako da sam tek u 7h zaspala normalno....

    hahahhaha bravo za koncert!!!!

    uskoro cemo sve da imamo koncerte u kuci :)


  12. Meni to kada krene ne prestaje pola sata,zato i mislim da je stucanje :)

    Ako je na mene onda jeste stucanje...jer ja kada krenem po ceo dan znam da stucam :)

    to jeste stucanje, kad krene nikad da prestane :D ali ovo je drugacije samo pucne i to je to. tad se ni ne sutira :)


  13. videla sam u termi za zdravlje. nije to stucanje jer kad stuca radi to nekoliko puta j. pulsira a kad pucka uradi to jednom, dvaput.


  14. jooooooooj mene juce sve bolelo kao da cu da dobijem. i karlica i krsta i noge... ma sve jedva sam zaspala pa sam se budila 4, 5 puta... da pijemn vodu, da idem u wc, da se okrenem na drugu stranu... :(


  15. Kada moram da pocnem da se raspitujem o epiduralnoj anesteziji?

    ja sam tek sad isla sa se raspitam kod anesteziologa(usla sam u 9.) . nisam znala da se u misovicu ne placa pa mi je tek rekao dr kad sam prvi put otisla na pregled u misovic da porazgovaram sa anesteziologom ( krajem 8. meseca).


  16. E zene, bas sam pokrenula ruznu temu! :( Sad mi je zao sto sam vas uzbudila tako trudne :unsure:

    Evo caj od nane za smirenje i kolaci da se iskupim :)

    mmmmmmmmmmmm kolaciiiiiiiii :)