sofija74

Član
  • Broj odgovora

    10
  • Priključio/la se

  • Poslednja poseta


o članu/ici sofija74

Načini kontaktiranja

  • ICQ 0

Informacije o profilu

  • Lokacija srbija

Ko je posetio ovaj profil?


pregleda profila

Aktivnosti člana/članice sofija74

  1. sofija74 je dodao/la post u temi Sve o vantelesnoj oplodnji   

    drage moje samo da vam javim, danas mi je 12. dan od transfera i beta mi je 199!!!!!!!
  2. sofija74 je dodao/la post u temi Tiroidna žlezda u trudnoći   

    Drage moje, da li neka od vas moze da mi pomogne...naime, ja vec par meseci pijem eutirox radi kontrole stitne zlezde 07.06. je TSH bio 0.3, sto je odlicno. Medjutim, suprug i ja smo u postupku vantelesne oplodnje i u subotu mi je uradjem embrio transfer, 4 jako lepa embriona, sve je super i danas sam opet vadila TSH i pojavi se cifra 23.44!!! Moje pitanje je da li je moguce od stimulacija i hormona da ovaj hormon ovako podivlja i da li to moze da mi utice na embrione. Hvala vam unapred!
  3. sofija74 je dodao/la post u temi Sve o vantelesnoj oplodnji   

    pa zar nije trebala da radi danas???? svi zeljno iscekujemo:)))....ja radim betu u sledeci petakkkkk:)))
  4. sofija74 je dodao/la post u temi Klomifen i Pregnyl   

    mislim da ti je jos rano za VTO, jako si mlada, a pod bracnim sterilitetom se podrazumeva tek kada prodje vise od 1 godine....tako da polako guraj, na vreme si krenula, bice to sve super...a sto se tice bolova kada puca jajna celija, veruj mi da je mene toliko bolelo da su mi oci ispadale kad sam se vracala kolima, pa kada sam prelazila preko pruznog prelaza, mislim da je svaki bol dobar znak da se u materici nesto desava, a mislim da stimulacija jajnika, kada dodje do pred pucanje, kao i samo pucanje i te kako mora da boli...imam dosta iskustva sa tim, pa pitaj sve sto te zanima, ja sam kroz to prosla vise puta:)))
  5. sofija74 je dodao/la post u temi Sve o vantelesnoj oplodnji   

    Cao Mladenka,
    nisam te pitala samo koliko su ti jajnij celija izvadili, koliko je oplodjeno i koliko ti je vraceno?
  6. sofija74 je dodao/la post u temi Sve o vantelesnoj oplodnji   

  7. sofija74 je dodao/la post u temi Klomifen i Pregnyl   

    Ja takodje mislim da treba da imate odnos posle 36 sati, ista je procedura i kod VTO kroz koju mi sada prolazimo, ta inekcija dovodi do toga da jajna celija puca nakon 36 sati, kada dolazi do oplodnje. Ali moj savet ti je da ako ti ni sada, ne daj Boze, ne uspe, razmisli o VTO, tako sam se i ja dugo zanosila tabletama i insemenacijom, na pregledima je uvek sve bilo ok, ali do zaceca nije doslo. Ako ti ovo ne uspe, pokusaj i sa jednom insemenacijom, pa ako ni od toga ne bude nista, idi na VTO. Kod terapije Klomifenom je gadno to sto u odredjeno vreme moras da imas odnos, a psiha ti je onda katastrofa, jer stalno razmisljas o tome, sto je i normalno, a onda, kako mi je doktor objasnio, tesko moze da dodje do zaceca, jer se neki hormon ne luci u jajnike. To je citava nauka, ali u svakom slucaju, neka ti je SA SRECOM:)))))
  8. sofija74 je dodao/la post u temi Klomifen i Pregnyl   

    Ja sam imala vise puta tretmane sa Klomifenom i jajnicu su super reagovali na njega, ali do zaceca nije doslo. Moj ti je savet da pre svega toga uradis detaljne pretrage hormona, jer se meni tek posle nekoliko godina bezuspesnih pokusaja Klomifenom i insemenacijom, pokazalo sta je zapravo bio problem, a to je problem sa stitnom zlezdom i uzasno visok nivo Prolaktina. Sve ovo sam utvrdila tek kada smo usli u postupak vantelesne oplodnje, jer sam tada morala sve hormone da radim, inace bih i dalje nastavila da se kljukam kojekakvim tabletama i inekcijama. Ako imas neke nedoumice, samo pitaj, jer sam na Klomifenu doktorirala:)
  9. sofija74 je dodao/la post u temi Sve o vantelesnoj oplodnji   

    Cao Mladenka, ceo postupak sam radila u klinici Genesis u Novom Sadu, VTO mi je radila dr. Vesna Kopitovic, verujte mi, kakav god ishod postupka da bude, ja imam samo reci hvale za celokupno osoblje ove klinike, a o dr. Kopitovic nemam toliko reci hvale, da bih rekla sve sto zelim, zaista predivna osoba, fantastican strucnjak, mogu da kazem sve naj naj najbolje....a Betu mogu da radim najranije 30.tog, a kada tu treba da radis? I sta mislis, da li ima smisla raditi je ranije?
  10. sofija74 je dodao/la post u temi Sve o vantelesnoj oplodnji   

    Drage moje, ja sam se sad ukljucila na forum...u subotu, 18.06.2011. mi je uradjen embrio transfer, bilo je 4 embriona, 3 osmocelijska i jedan petocelijski, ceo postupak je bio super, doktorica je jako zadovoljna, ali moram da vas pitam, koji se simptomi mogu pojaviti posle transfera? Mene sada bolucka stomak kao da treba da dobijem, grudi me uzasno bole, stalno mi se spava....pijem Utrogestan 3x2 tablete..hvala vam unapred:)