DraganaNS

Član
  • Broj odgovora

    4
  • Priključio/la se

  • Poslednja poseta


o članu/ici DraganaNS

  • Rođendan 08/23/84

Načini kontaktiranja

  • ICQ 0

Informacije o profilu

  • Lokacija Novi Sad

Aktivnosti člana/članice DraganaNS

  1. DraganaNS je dodao/la post u temi Fontanela   

    Zdravo Sofie,
    citam tvoj post i rekoh da te malo utesim. Naime, cerka moje rodjene sestre je rodjena s potpuno sraslom fontanelom, znaci ni milimetar. 40 dana po rodjenju je operisana u Beogradu. Danas je ona zdrava devojcica. da nije bilo te operacije mozak ne bi mogao da se razvija tj. ne bi imao prostora i rastao bi kao glavica kupusa. O posledicama necu ni da razmisljam. Ovo pisem jer ako je razlog bebinih promena srasla fontanela, operativnim putem se to da resiti. Nasa cura i dan danas ide kod defektologa na vezbice koncentracije i motorike i to vise preventivno. Sve ce to biti u redu, ne brini.. Vazno je da se na vreme uoci problem. Zelim vam puno srece 20.03.
  2. DraganaNS je dodao/la post u temi ! Trojke   

    Draga Jelena,
    citam ove postove redovno iako sam mama "samo" jedne bebe Milice koja je dosla na ovaj svet 01.01.2012. Posto si spomenula fetalnu ehokardiografiju hocu da ti kazem da sam i ja imala taj pregled u Betaniji kod Prof Aleksandre Novakov Mikic i ako postoji nacin gledjte da dodjete do nje. Zena je izuzetan dijagnosticar. Ja sam bila dva puta i nisam mogla da verujem sa kojom brzinom i preciznoscu pregleda plod. Iz pouzdanih izvora znam, mozes proveriti i na internetu da se za UZ dijagnostiku obucavala godinama u inostranstvu. Ma, zena je kompujter, zivota mi!
    Sve najbolje
  3. DraganaNS je dodao/la post u temi Sve o porođaju carskim rezom   

    01.01.2012. sam se porodila carskim rezom. Naime, tokom cele trudnoce nije ni jednom bilo govora o carskom rezu jer je trudnoca bila uredna, bebica je prednjacila glavicom i sl. S obzirom da mi je termin bilo 29.12. a moj ginekolog me je zadnji put pregledao UZ u 35 nedelji, a CTG je bio misaona imenica (sto ce se kasnije ispostaviti kao zamalo kobno) ja sam na sopstvenu ruku otisla u Betaniju 30.12. gde su mi ustanovili manjak plodove vode i rekli da dodjem 01.01. da ne bih bila u bolnici za NG! Na dan porodjaja me ostave na patologiji, odmah urade UZ i CTG i ustanove da beba pati, da je minimum plodove vode, da beba ima tahikardiju (200 otkucaja) a ja hipertonus materice. prirodni porodjaj nije dolazio u obzir jer nije bilo vremena.. Secam se da je Dr rekla Formirajte ekipu, otvaraj drugu salu, imamo hitan CR! Sledece cega se secam je da me voze na kolicima, gledam u svetla na plafonu (kao na filmu) i budim u sok sobi.
    Znaci, potpuno neprirpremljena zavrsih na sekciji. da mi je neko rekao, ne bih verovala...
    Samo jos hocu da kazem da mi nije jasno kako neko uopste zeli da ide na CR?! Pa, to je ozbiljna operacija. Boli kao djavo svaki deo tela (bar mene). Ne mozes da udahnes vazduh, da se okrenes u krevetu, a za kijanje i kasljanje da ne govorim. Mislis, creva ce ti ispasti! Jos kad u sobi imas duhovitu cimerku, smejanje predstavlja najveci stres! I da znate, nije mi nestala bol kad su mi doneli bebu
    P.S. sto se mog ginekologa tice, nacestitala sam mu se mile Nove godine cim sam dosla iz bolnice!!!
  4. DraganaNS je dodao/la post u temi Stomak posle carskog reza   

    Zdravo svima,
    Ja se jos uvek nisam porodila ali unapred razmisljam o problemu sa stomakom.. Svaki put kad pogledam svoju jetrvu muka mi je! Imala je dva porodjaja carskim rezom 2004. i 2007. godine. Deca su bila preko 4500gr i 4800gr, a ona sitna (1,58cm) Ono sto je njoj ostalo od stomaka nema naziv... Nije joj pomogao steznik, a ni visegodisnje trcanje za decom kao ni (pre)aktivan zivot na selu! Mislim da jedino pomaze doooobra genetika i po koji trbusnjak u toku dana