zevalicans

Član
  • Broj odgovora

    3
  • Priključio/la se

  • Poslednja poseta


o članu/ici zevalicans

  • Rođendan 05/31/82

Načini kontaktiranja

  • ICQ 0

Informacije o profilu

  • Lokacija Novi Sad

Aktivnosti člana/članice zevalicans

  1. zevalicans je dodao/la post u temi Overa zdravstvenih na 6 meseci max za zaposlene   



    ja sam pre par dana izradjivala suprugu i sinu knjizicu . Suprug je imao izabranog lekara i pri izradi nove na osnovu jmbg ili lbo neznam pise da ima izabranog. To je kod njih u sistemu. Ne treba potvrda, bar u Novom Sadu, ali da bi overio knjizicu moras imati izabranog lekara .
  2. zevalicans je dodao/la post u temi Amniocenteza   

    Pozdrav! Ja sam amnio radila u 19. nedelji. U 12 nedelji EUZ i odmah posle toga ( u roku od 24h) double test. Rizici nisu bili veliki (age 1:800 ostali 1:10000) ali mi je f bhcg bio snizen te je doktorka savetovala konsultaciju sa geneticarem. Geneticar na osnovu rezultata double testa i istorije bolesti porodice predlaze amnio. Zakazali mi posle konsultacije u roku od 4 dana u Betaniji u Novom Sadu. Procedura krajnje bezbolna ( vise me bolelo dok je doktorka noktima pipala gde ce da ubode). Posle toga mirovanje nedelju dana, popila preventivno antibiotike i po preporuci doktorke sumece tablete magnezijuma. Sve proslo ok, rezultati posle 4 nedelje. Rodila zdravog i pravog decaka 2 dana pre termina.
    Savet...uradite amnio...posle ste mirni. rizici su mali

    p.s sve sam radila drzavno i nista nisam placala, ni 1 dinar osim naravno double testa koji u NS kosta 2600 din u privatnoj laboratoriji.

    savet: ako vam lekar predlozi geneticara u 12 nedelji posle double testa i EUZ odmah zakazite u Decijoj bolnici geneticara u Novom Sadu. Meni su u 12 nedelji zakazali za 18-19 nedelju...ako treba odmah ti zakazuju amnio u roku od 3-4 dana..daju ti vremena da razmislis hoces ili neces.
  3. zevalicans je dodao/la post u temi Novi članovi Bebac foruma   

    Pozdrav svima. Konacno da se prikljucim forumu. Bebac pratim od pocetka trudnoce i skoro svakodnevno sam pronalazila gomilu korisnih informacija i iskustava. Porodila sam se 15.12 2011 i moj bebac Aleksa sada ima mesec dana. Nadam se da cu aktivnije ucestvovati u diskusijama.