Maja_81

Član
  • Broj odgovora

    15
  • Priključio/la se

  • Poslednja poseta


o članu/ici Maja_81

Načini kontaktiranja

  • ICQ 0

Aktivnosti člana/članice Maja_81

  1. Maja_81 je dodao/la post u temi Apartman u porodilištu - da ili ne?   

    Ovde za apartmanom nema potrebe. Oba puta sam imala sobu sa kupatilom i wc-om odvojenim, deo za bebe gde se kupaju i presvlace, tv kod kreveta. Apartman dnevno kosta puno mislim da je 1000 eura i plus sve analize se placaju dodatno oko 500. Ovako je sve besplatno cak i ako nemas zdravstveno(samo za porodilje).
  2. Maja_81 je dodao/la post u temi Torba za porodilište   

    U Italiji je ovako:
    Za bebu:
    -odelce,
    - bodi,
    -carapice,
    - cebe,
    -kapica.
    Za mamu:
    - ulosci,
    -spavacica,
    -mrezaste gacice,
    -majice,
    -pasta i cetkica za zube
    -cesalj
    - dokumenta sva (za one koji imaju drzavljanstvo samo dokumenta vezana za trudnocu, za one koji nemaju obavezna dozvola za boravak).
    Sapuni, peskiri, kreme, pelene to nije potrebno ima u bolnici.
  3. Maja_81 je dodao/la post u temi Jačina bola u toku porođaja   

    Sa Verom na skali od jedan do deset bili su 10 svo vreme, sa Nadom svo vreme 1.
  4. Maja_81 je dodao/la post u temi Disanje u toku porođaja   

    Meni je disanje puno pomoglo. Udisala sam kad krenu kontrakcije i polako izdisala, sa Verom mi je smanjivalo malo bolove. Sa Nadom su mi bolovi bili bas slabi ali opet pomaze.
  5. Maja_81 je dodao/la post u temi Koliko ste kilograma "nabacile" u trudnoći?   

    Sa Verom puno 15 kg i posle porodjaja sam se za mesec dana vratila na staru kilazu 46 kg. Sa Nadom sam na porodjaju imala 53 kg.
  6. Maja_81 je dodao/la post u temi Koje su omiljene aktivnosti vašeg deteta?   

    Vera voli da crta i boji. Slaze slagalice, i to joj dugo drzi paznju.
  7. Maja_81 je dodao/la post u temi Razlika izmedju prve i druge trudnoće   

    Prva trudnoca mi je bila rizicna 50% sansi da se odrzi. Strogo mirovanje do petog meseca, mucnine i povracanje do 6. Tezak porodjaj.
    Druga trudnoca sve ok, mucnine do 4. meseca, lak porodjaj, brz.
  8. Maja_81 je dodao/la post u temi Sve što treba da znate pre nego što krenete na put   

    Ja sam u 5. mesecu trudnoce putovala avionom Trst-Beograd, i nazad. Sve je bilo ok mnogo brze se stize a nije mi smetalo. U drugoj trudnoci sam putovala autobusom Vicenza-Veliko Gradiste i nije mi odgovaralo, noge su mi strasno natekle, jedva sam papuce uspela da obujem.
  9. Maja_81 je dodao/la post u temi Kada je vreme za jaslice/vrtić?   

    Obe moje cerke su krenule sa 9 meseci. Imala sam srece da su imale iste vaspitacice, kad je Vera posle 3 godine izasla iz vrtica, upisala sam Nadu tako da su vaspitacice iste. Vrtic je opstinski i ja sam zadovoljna a i ne placamo puno, istu sumu smo placala za Veru kao i za Nadu.
  10. Maja_81 je dodao/la post u temi Kontracepcija   

    Kondome koristimo vec 8 godina. Koristila sam pilule 4 meseca ali sam bila non-stop nervozna pa sam prekinula.
  11. Maja_81 je dodao/la post u temi Kontracepcija   

    Kondome koristimo vec 8 godina. Koristila sam pilule 4 meseca ali sam bila non-stop nervozna pa sam prekinula.
  12. Maja_81 je dodao/la post u temi Koristiti kondom u braku - da ili ne   

    Koristimo oduvek i dok smo bili u vezi. Jedno vreme sam koristila kontraceptivne pilule ali mi nisu odgovarale, bila sam mnogo nervozna od njih, pa smo se opet vratili na kondome.
  13. Maja_81 je dodao/la post u temi Prirodni porođaj   

    Prvi porodjaj sa Verom 2007. nije bio lak, trajao je 24h sa uzasnim bolovima, bez epiduralne. Primili su me u bolnicu jer je CTG pokazao kontrakcije. Termin mi je bio 23. januar, u bolnicu su me primili 21. Tog dana nisam imala bolove sve je proslo ok. Sledeceg jutra sam imala blage bolove ali nista strasno. 23. ujutru su krenuli jaki bolovi a bila sam otvorena samo 2 cm. Stavljali su me i pod toplu vodu u tus kabinu i da setam i svasta ali se nisam otvarala. Posle ne znam ni ja koliko sati otvorila sam se 5cm i odveli su me u porodjajnu salu. Posle 24 sata mucenja probusili su mi vodenjak i rodila se posle 15min. Vera. Nisu me sekli jer to ovde ne praktikuju samo ako je beba velika pa mora. Vera se rodila i spavala je kad je izasla. Meni je to bas bilo cudno, malo je otvorila oci i zaplakala i to je to. Vera je bila teska 3.050gr i 50 cm duga.
    Drugi porodjaj sa Nadom 2009, je bio super brz i lak. Termin mi je bio 14. decembar. 30. novembra ujutru su poceli lagani bolovi. Nisam mnogo obracala paznju jer sam ocekivala termin. Bolovi se nisu pojacavali ali su trajali sve duze i sa sve kracim vremenskim razmakom. Oko 23:00h sam stigla u bolnicu i babica kad me je pregledala rekla je da sam otvorena 9 cm i da odmah idem u porodjajnu salu. U salu sam usla oko 23:30h babicu sam poznavala jer je bila na odelenju kad sam se porodila prvi put i setila me se. Jako prijatna, svo vreme je sedela samnom i pricala i bila je bas super. Nada se rodila u 00:53h i nije spavala vec se drala haos, 3,260 gr i 50 cm. Nisu me sekli ni ovog puta, imala sam laksi porodjaj iako je beba krupnija.
  14. Maja_81 je dodao/la post u temi Kako ste odabrali kućnog ljubimca za dete?   

    Moja mladja cerka Nada obozava zivotinje, sve ne bira. Starija ih voli ali mladja se toliko odusevi i vrapca kad vidi, samo cici i smeje se. Videla sam slucajno prodavnicu koja se zatvarala i zaustavila sam se da pogledam. Moj muz nije bio odusevljen idejom ali je pristao da pogledamo. Ja sam videla da imaju samo aquarijume i ribe i taman sam htela da izadjem kad mi je prodavac pokazao pustinjske miseve. Jako su slatki i uopste nisu zahtevni, kupili smo 2 misa i terarijum i sve sto treba za njih sa ogromnim snizenjem.
    Nada svakog jutra kad ustane odmah stane da ih gleda i smeje se, Vera hoce da ih drzi i uzima ih po malo.
  15. Maja_81 je dodao/la post u temi Novi članovi Bebac foruma   

    Cao ja sam Maja, imam 29 godina i dve cerke. Vera ima 4 godine Nada 17 meseci. Toliko za sad od mene