Maja_81

Član
  • Broj odgovora

    15
  • Priključio/la se

  • Poslednja poseta


Odgovori objavio/la Maja_81


  1. Ovde za apartmanom nema potrebe. Oba puta sam imala sobu sa kupatilom i wc-om odvojenim, deo za bebe gde se kupaju i presvlace, tv kod kreveta. Apartman dnevno kosta puno mislim da je 1000 eura i plus sve analize se placaju dodatno oko 500. Ovako je sve besplatno cak i ako nemas zdravstveno(samo za porodilje).


  2. U Italiji je ovako:

    Za bebu:

    -odelce,

    - bodi,

    -carapice,

    - cebe,

    -kapica.

    Za mamu:

    - ulosci,

    -spavacica,

    -mrezaste gacice,

    -majice,

    -pasta i cetkica za zube

    -cesalj

    - dokumenta sva (za one koji imaju drzavljanstvo samo dokumenta vezana za trudnocu, za one koji nemaju obavezna dozvola za boravak).

    Sapuni, peskiri, kreme, pelene to nije potrebno ima u bolnici.


  3. Meni je disanje puno pomoglo. Udisala sam kad krenu kontrakcije i polako izdisala, sa Verom mi je smanjivalo malo bolove. Sa Nadom su mi bolovi bili bas slabi ali opet pomaze.


  4. Prva trudnoca mi je bila rizicna 50% sansi da se odrzi. Strogo mirovanje do petog meseca, mucnine i povracanje do 6. Tezak porodjaj.

    Druga trudnoca sve ok, mucnine do 4. meseca, lak porodjaj, brz.


  5. Ja sam u 5. mesecu trudnoce putovala avionom Trst-Beograd, i nazad. Sve je bilo ok mnogo brze se stize a nije mi smetalo. U drugoj trudnoci sam putovala autobusom Vicenza-Veliko Gradiste i nije mi odgovaralo, noge su mi strasno natekle, jedva sam papuce uspela da obujem.


  6. Obe moje cerke su krenule sa 9 meseci. Imala sam srece da su imale iste vaspitacice, kad je Vera posle 3 godine izasla iz vrtica, upisala sam Nadu tako da su vaspitacice iste. Vrtic je opstinski i ja sam zadovoljna a i ne placamo puno, istu sumu smo placala za Veru kao i za Nadu.


  7. Kondome koristimo vec 8 godina. Koristila sam pilule 4 meseca ali sam bila non-stop nervozna pa sam prekinula.


  8. Kondome koristimo vec 8 godina. Koristila sam pilule 4 meseca ali sam bila non-stop nervozna pa sam prekinula.


  9. Koristimo oduvek i dok smo bili u vezi. Jedno vreme sam koristila kontraceptivne pilule ali mi nisu odgovarale, bila sam mnogo nervozna od njih, pa smo se opet vratili na kondome.


  10. Prvi porodjaj sa Verom 2007. nije bio lak, trajao je 24h sa uzasnim bolovima, bez epiduralne. Primili su me u bolnicu jer je CTG pokazao kontrakcije. Termin mi je bio 23. januar, u bolnicu su me primili 21. Tog dana nisam imala bolove sve je proslo ok. Sledeceg jutra sam imala blage bolove ali nista strasno. 23. ujutru su krenuli jaki bolovi a bila sam otvorena samo 2 cm. Stavljali su me i pod toplu vodu u tus kabinu i da setam i svasta ali se nisam otvarala. Posle ne znam ni ja koliko sati otvorila sam se 5cm i odveli su me u porodjajnu salu. Posle 24 sata mucenja probusili su mi vodenjak i rodila se posle 15min. Vera. Nisu me sekli jer to ovde ne praktikuju samo ako je beba velika pa mora. Vera se rodila i spavala je kad je izasla. Meni je to bas bilo cudno, malo je otvorila oci i zaplakala i to je to. Vera je bila teska 3.050gr i 50 cm duga.

    Drugi porodjaj sa Nadom 2009, je bio super brz i lak. Termin mi je bio 14. decembar. 30. novembra ujutru su poceli lagani bolovi. Nisam mnogo obracala paznju jer sam ocekivala termin. Bolovi se nisu pojacavali ali su trajali sve duze i sa sve kracim vremenskim razmakom. Oko 23:00h sam stigla u bolnicu i babica kad me je pregledala rekla je da sam otvorena 9 cm i da odmah idem u porodjajnu salu. U salu sam usla oko 23:30h babicu sam poznavala jer je bila na odelenju kad sam se porodila prvi put i setila me se. Jako prijatna, svo vreme je sedela samnom i pricala i bila je bas super. Nada se rodila u 00:53h i nije spavala vec se drala haos, 3,260 gr i 50 cm. Nisu me sekli ni ovog puta, imala sam laksi porodjaj iako je beba krupnija.


  11. Moja mladja cerka Nada obozava zivotinje, sve ne bira. Starija ih voli ali mladja se toliko odusevi i vrapca kad vidi, samo cici i smeje se. Videla sam slucajno prodavnicu koja se zatvarala i zaustavila sam se da pogledam. Moj muz nije bio odusevljen idejom ali je pristao da pogledamo. Ja sam videla da imaju samo aquarijume i ribe i taman sam htela da izadjem kad mi je prodavac pokazao pustinjske miseve. Jako su slatki i uopste nisu zahtevni, kupili smo 2 misa i terarijum i sve sto treba za njih sa ogromnim snizenjem.

    Nada svakog jutra kad ustane odmah stane da ih gleda i smeje se, Vera hoce da ih drzi i uzima ih po malo.