Nina83

Član
  • Broj odgovora

    12
  • Priključio/la se

  • Poslednja poseta


Odgovori objavio/la Nina83


  1. Ja mislim da je nesto duze od mesec dana tako nesto,reci ce ti tamo gde budes predavala zahtev tj. posto vidim da si iz Beograda u Tirsovoj

    Hvala


  2. Prvi mesec trudnickog je 65% i to placa firma. Posle toga 65% uplacuje socijalno, a 35% grad (s tim sto grad kasni po vise meseci).

    Posle kad se otvori porodiljsko onda ti uplacuje firma 100% a socijalno njima refundira (ne znam kog datuma u mesecu ja sam jos mesec dana na trudnickom), tako je bar kod mene u banci.

    Inace, nismo iz iste banke.

    He, he, juce su mi uplatili izgleda za januar jer je otpriike pola od iznosa koji sam ja izracunala, obzirom da sam pola meseca bila na bolovanju, samo da sada nastave redovno da uplacuju :) :) :)

    Pozdrav


  3. Kad imate babe u komsiluku cujete svasta...A verujete li u uroke? Moje dete je plakalo danima i danima a niko nije znao sta mu je ni doktori ni ja sama da bi mi na kraju svekrva citaj baba rekla da je dete neko urekao i donela mi neku vodu da umijem bebu. Umismo mi bebu i ona prestade sa plakanjem...i sta reci? Verovati ili ne verovati?

    U toj prici definitivno ima necega, jer mi je moja baba pricala da sam ja neprestano plakala prvih nedelja i onda je ona navodno pitala neku baba-vracaru sta da radi, a ova joj rekla da u vodu spusti zar i da me tom vodom umije. Ova je tako uradila i ja sam navodno prestala da placem.. Nazalost mama mi je umrla pre 12 godina tako da nisam mogla nju da pitam da li je to tacno, a baba mi je ovo skoro pricla... :)


  4. Normalno je farbati se u trudnoci, ako smo trudne i debele, ne moramo biti zapustene :) Nista lepse nego kad vidim doteranu trudnicu. Moja frizerka kaze da su sad sve farbe sa smanjenim % amonijaka. Ja sam se vec 3 puta farbala, poslednji put sa Palette bez amonijaka i bolje mi se boja primila nego prethodna 2 puta sa obicnim farbama, a i fenomenalno mirise, na malinu... :)


  5. Kao majka a i kao kozmeticar tvrdim da je depilacija najbolja stvar ukoliko nemate sredstava za trajnu epilaciju.

    U trudnoci ne bi preporucila depilaciju depil kremom jer je to cista hemija, koja rastapa dlake, i to opet one po povrsini, a koren ostaje - sto znaci bolje je obrijati se. Druga losa stvar kod depil kreme je sto ne znamo koliko se ta hemija resorbuje kroz kozu!!!

    Depilacija toplim voskom je odlicna stvar, ko je navikao na to, jer ste mirni 3-4 nedelje, a noge glatke, nema onog odvratnog bockanja.Cak su nam, secam se u skoli za trudnice rekli da, ko se navikao na depilaciju, pogotovo prepona, njemu ce porodjaj biti smesan...malo su ga i oni preterali, ali u mom slucaju je pomalo istina, bolelo je samo malo vise od depilacije.

    Naravno, prag bola je kod svakog drugaciji!!!

    Ja vec nekih 10 godina ne brijem noge, vec idem na depilaciju, a poslednje 3-4 godine depiliram i intimnu regiju. Devojka koja mi radi depilaciju je stvarno odlicna i kod nje idem vec nekih 7 godina, ali obzirom da sam sad u osmom mesecu, ona se ne usudjuje da me depilira tamo dole, vec mi samo duboko skine prepone. Da li je bezbedno da depilacijom skinem sve tamo dole pred porodjaj? Logicno mi je da je bolje da izdepiliram nego da brijem zbog rane.


  6. Za prvi mesec bolovanja se dobija samo 65%, tako da ces ti od grada dobiti tek za drugu polovinu februara. S obzirom da je uplata za februar bila pre par dana moguce da ce ti uplatiti tek sledeci mesec. I ja radim u banci, meni 65% uplate oko 22-og

    a od grada 29-og u mesecu.

    A zaboravih da pitam, u kojoj banci radis, ja sam u EFG, mozda smo koleginice... :)


  7. Za prvi mesec bolovanja se dobija samo 65%, tako da ces ti od grada dobiti tek za drugu polovinu februara. S obzirom da je uplata za februar bila pre par dana moguce da ce ti uplatiti tek sledeci mesec. I ja radim u banci, meni 65% uplate oko 22-og

    a od grada 29-og u mesecu.

    Uh to bi bilo super jer i ovih 65% dobijam poslednjeg radnog dana u mesecu

    Hvala


  8. U principu,nadoknada od 35% kasni i do 4 meseca.Meni je isto firma odmah uplacivala,a od grada sam dobila posle 3,5 meseca.

    Znaci sad bi trebalo da dobijem tih 35%

    Ja nisam imala pojma kako to funkcionise, nikada nisam bila ni na obicnom bolovanju, u mom kadrovskom su mi rekli da prva 2 meseca dobijam 65%+35% od grada, a posle 100% od socijalnog... Tek kada sam dobila i platu za mart sam saznala da ustvari tek na porodiljskom prelazim na soc.

    U svakom slucaju hvala.


  9. U principu,nadoknada od 35% kasni i do 4 meseca.Meni je isto firma odmah uplacivala,a od grada sam dobila posle 3,5 meseca.

    Znaci sad bi trebalo da dobijem tih 35%

    Ja nisam imala pojma kako to funkcionise, nikada nisam bila ni na obicnom bolovanju, u mom kadrovskom su mi rekli da prva 2 meseca dobijam 65%+35% od grada, a posle 100% od socijalnog... Tek kada sam dobila i platu za mart sam saznala da ustvari tek na porodiljskom prelazim na soc.

    U svakom slucaju hvala.


  10. Cao svima,

    Ja sam na trudnickom og 17. januara, firma mi redovno uplacuje 65%, ali onih 35% od grada mi nije jos ni jednom uplaceno. Obzirom da je u pitanju banka (moja firma), verujem da redovno izmiruju svoje obaveze prema drzavi i nije mi jasno kako drzava toliko kasni...

    Zanima me gde mogu da proverim da li je uopste izvrsena bilo kakva uplata. Da li da idem u Nemanjunu?