Mara1986

Član
  • Broj odgovora

    327
  • Priključio/la se

  • Poslednja poseta


Odgovori objavio/la Mara1986


  1. Mame i bebe dobar dan.Mojoj Neveni je zapusen nosic vec dve nedelje.Zapusen,a prohodan,ne znam dali me shvatate,ona lepo jede,dise,ali u snu joj se tamo negde cuje nesto unutra.Ispirala sam bebisolom,na sve ovde navedene vase nacine,izvlacila polako pumpicom,sekret je providan,malo lepljiv,i tako svakog dana vec 7,8 dana.Vodili smo je prosle subote kod doktorke,poslusala je,grlo pregledala,i rekla fizioloski i pumpica.Sa druge strane,iz Halo bebe ne preporucuju pumpicu zbog pritiska,da ne ode na usi.Inace imamo onu pumpicu,ja stavim jedan kraj u usta,a drugi njoj u nozdrvu.I spavka uzdignutog uzglavlja od kada joj je zapusen nosic.

    Imate li jos neki savet da mi date,ili da je opet povedem na slusanje,bas se plasim da joj ne ode na usi.Eto izjadah se.


  2. Evo i nas da se upisemo.Nevena je rodjena sa 2.700,izasli iz porodilista sa 2.530.

    1.mesec 3.350

    2.mesec 4.460

    3.mesec nas nisu merli,pojma nemam sto :blink:

    4.mesec 7.100

    I duzinu nam nisu merili sad zadnji put.


  3. pozdrav svim buducim mamama...dugo nisam bila aktivna,pa reko da vidim sta ima novo...nocu ne mogu da spavam jer je beba bas aktivna i ne da mi da legnem :rolleyes: svake nedelje imamo kontrolu sad sam u 34 nedelji a beba je teska 2kg i 300gr...ima li neka od vas problema sa vodom u telu,meni su nekad ruke i noge kao kod medveda :rolleyes: i sta koristite protiv toga.........

    Sigurno ti je vec neko odg,ali ajde da ti kazem i ja,ne moze da skodi...Drzi noge na jastuku ili preklopljenom cebetu,i dok spavas,meni je to pomagalo...a za ruke...pa tu ne znam sta da ti kazem,sve ce `splasnuti` kad se porodis ;)

    Pozdrav za sve mamice i bebice,bas ste slatke!!!!! :*


  4. Evo da nas ne promine i to. Nevena ima neke sitne bubuljice na guzi,bas blizu cmara,ne vide se,nego se osecaju pod prstom.Kako bih mogla to da saniram?Ili da je vodim kod doce da ipak pogleda.


  5. Evo da javim izvestaj :lol:

    Ukinut caj-dobra kaka!

    Danas treci dan ne dajem cajic,ona kaki onako kremasto.Povecali smo zato unos vodice sa kimom.Nisu je dirali grcevi.

    Ma vi ste mi zlatne ;)


  6. Sta ti znaci redje?Kremasto ili bas kao proliv voda? Jer bebeca stolica bi i trebala biti kremasta a ne tvrda.

    Mislim da nemas brige, a i od tog caja i kima i fizioloskog sasvim je normalno.

    Vodeno kao proliv,sa sadrzajem.


  7. Sad kad bi me pitala da definišem retku stolicu kod Tise, ja pojma nemam. Ona kad kaki normalno, skoro sve upije pelena (osim onoga što se razmaže po leđima, guzi itd :P ). Kad kaki više nego ineče, što se dešava kad prođe ceo dan da nije kakila pa kaki tek sutradan, onda ostane i malo neupijenog sadržaja i to je onako kremasto, baš kao senf, i boja i tekstura. Dešava mi se da kaki dva puta dnevno, pa jednom bude tako senfasto, a drugi put više zelenkasto. Ma nemam pojma, gledam u tu pelenu kao ludak, čačkam, razmazujem, mirišem...potpuno je suludo... :blink:

    Potpuno isto kaki i Nevena,ali potpuno.E sad,ja nekako nju uvek uhvatim kad kaki,valjda se tako navikla,da kaki kad je presvlacim,pa me ponekad zezne i ode i na prostirku :lol: .I sad,zamisli moju facu kad vidim tecnu stolicu dok kaki,to mu dodje bas vodeno,sto bi upila pelena,pa ja se zaprepastim,da nije mm poludela bih,nego on siroma me smiruje. :blink:


  8. Ma boja je boja senfa,a tecna je bas sa sadrzajem jeste ali je tecna,i ima sluzi,ali mislim da joj je to iz nosica,stavljam joj fizioloski svakog dana.Tako je imala u pocetku retku stolicu,radeli smo sve zive analize,sva bilo ok,i proslo je samo od sebe.Ne znam dali da je opet vodim kod dokt pa da opet dajemo analize...


  9. Zene utesite me.Nevena ima opet retku stolicu,otprilike svaki drugi dan.Danas retka,sutra normalna,i tako u krug vec 4 dana.Ovako mi je vesela,nikakve tegobe nebih rekla da ima.Dali da je povedem ipak kod lekara.Samo je na dohrani,i pije caj plantex i vodu sa kimom prokuvanu.Zna li neko nesto da mi kaze?


  10. Hvala na odgovoru,bas sam se pitala,a vidim da normalno piski,kao i do sada,suze ima krokodilske kad place,pije vodu i caj normalno. U ponedeljak idemo na kontrolu pa cu da spomenem i to. Isto i nama retka plava kosa,pa se lepo naziru kosti,jeza me hvata.


  11. Kako gledate dali je fonatela uvucena,kad beba lezi ili dok je uspravno??

    Neveni je fonatela uvucenakad je drzim uspravno da podrigne,a dok lezi je normalna :blink: Bas se nerviram oko toga.


  12. Ima logike da ti kazem,mada sada nam je 6. nedelja,kazu tada su najaci grcevi,a vala i jesu,ne place,Bogu hvala,ali ovo napinjanje je uzasno. Bunilo me to sto je na formuli,a retka stolica.Hvala :* Ljubite bebice zenske!


  13. Pa osim sto se jako napinje po ceo dan,nisam primetila nista drugo.Savijanje nogica isto i crveni se u licu jako.Kaka je zuta,kao senf.


  14. Zene kako vam kake deca dok im traju grcici.Moja Nevena juce nije uopste kakila,samo prduckala,danas 4 puta,ovo zadnje,vodeno sa sadrzajem.bas guglam,ali nista ne mogu da nadjem.Inace,od pre 15 dana je na dohrani.


  15. ma da kao da burljaju creva...rade radnju :) privikavaju se to i dan danas nekad cujem, ne tako intenzivno i cesto, ali desi se nekad...a dok je bila tako mala skoro stalno...

    Super! Da se ne istripujem na brzinu :) Hvaja :*


  16. Imam jedno pitaanj,OPET! Dok hranim Nevenu,osecam pod rukom,na koju je drzim,kako joj rade creva,ili sta vec,nesto mi klokoce unutra :blink: Jer se desavalo nekoj od vas sa vasim bebcima? Pitacu doktorku u cetvrtak,ali do cetvrtka,dajete nesto :unsure:


  17. I Nevena kaki za medalju.Kako ti kazes do pola ledja,ali posle toga spava ko beba, :lol: ,olaksaju stomacic,duse male.Evo je sad spavka i stenje svaki cas.


  18. jesu to su grccevi... i nama su poceli oko 20 og dana zivota... u puna dva meseca smo ih imali....

    Hvala. Jeste i kod nas su poceli oko 17. dana.Nadam se da ce brzo proci.


  19. Opisacu vam kako se Nevena ponasa,pa neka mi neko kaze ja mislim da su joj to grcevi.Jako se savija,napinje,stenje,pocrveni u licu,i ne place,vise stenjka,skuplja nogice prema stomaku.Buni me sto se mnogo napinje.Kad je to uhvati dam joj espumisan,malo caja od komorca,posle 10 min pocne da prdi i zaspi.Jesu li to grcevi?Ne vidim sta bi drugo moglo biti... :blink:


  20. Evo konacno da ispricam i ja svoje dozivljaje sa porodjaja.11.09 oko 8h ujutru pili mm i ja kaficu,ja da piskim,obrisem se,braon.Aj rekoh prestace,opet ja do kupatila,opet ono.Sta da radim,dali da idem,ili ne,ma reko aj bolje da skoknemo,i tako nam je blizu,pa posto me vec nista ne boli,vratice me kuci.Medjutim,pregleda me babica,jedan prst,ali krvarim,ctg u redu,kontrakcije uocljive ali slabe.Dodje doca,da pregleda i on,ono opet prokrvarim,jos jace,a nista me i dalje ne boli.Aj na uz kaze,na uz posteljica skroz zrela,nisko,ne moze kuci,moras da ostanes,ja se smorila ko glista,sta cu u bolnicu,nista mi nije.I tako zene ja ceo dan 11. gurao mi prste dole ko je stigo,samo bila ostala cistacica i servirka ako oce i one da pogledaju :).Tolko od 11.12.ujutru vizita,aj opet na pregled,otvorila sam se tokom noci 3 prsta,bolovi podnosljivi,nista ludacki.Aj na klistiranje,kaze babica,sad ce jace da te boli,i jeste,i tako se ja setala gore dole do 10:40,legnem da se malo odmorim od spartanja,kad mi puce ljudi u stomaku nesto,napuni se carsav.Isterah se iz pameti,sta je sad.JA zaboravila da mora da pukne:)E onda tu krecu vec jake kontrakcije,bas.Nece me u salu,beba visoko.Posle 20 min. dolazi babica,ajde idemo u salu,ja kazem sto kad je visoko,pa kaze ajde reko doca da ti malo pomognemo.Jaoj kad sam videla onaj sto,kaze ajde penji se,aha rekoh,nema sanse ja da ti se popnem na ovo,jok nego sta mislis kaze ona meni,pomogne mi,i ukacim se nekako.Ukljucila mi indukciju u 11h,kaze pet napona da prodju,i krecemo.I tako i bilo,u pola 12 smo stvarno poceli,ja do 12h rodila moju mrvicu.Doktori,babice,svi su bili fini,opusteni,fer i dobri prema meni,a nisam ih podmicivala.Posle smo se svi zezali dok me dokrotka sila,jer me Nevenica iscepala za sve parice,i misic,i grlic i oni me sekli.Ma sve sam to odaaaavnooo zaboravila,i opet cu,samo zdravlje!!! Ne umem ja da skratim,jok.