Masa81

Član
  • Broj odgovora

    134
  • Priključio/la se

  • Poslednja poseta


Odgovori objavio/la Masa81


  1. Maso ako nije tajna al zasto to slovo w ;)

    nawikla da ga koristim zbog poruka na mobilnom :D umesto v na pisem w i tako sada i na kompu :D


  2. Evo jednog posta koji mi je zapao za oči :wacko::blink: :

    PREWOD NA SRPSKI

    Milica Pwl WAZNO OBAWESTEBJE ZA SWE ROSITELJE,Nestle was moli da swi wratite swu bebi hranu sa ukusom banane kojoj je rok do 2012 :ona moze da sadrzi parci9ce stakla .MOLIMO kopirajte swim mamama i spasite bebe..... bar cod proizwoda je 761303308973

    Zanimljivo je što je naslov Prevod na srpski :lol: .

    jeste naslow je nastao zato sto je ovaj tekst bio na engleskom:D


  3. svaka tebi cast maso! ja idem na epidural... :P

    ja ne hwala :P posle budes ko drogirana a jos ako se naprezes u lice dobijes i "trsjnu sminku" zamisli se tako "nasminkana" ko da te je neko tuko


  4. Licno mislim da je epidural za "mamine maze" da ne upotrebim grublji izraz... osim u slucajewima kada je neophodan ako je beba welika ili i wisestrukim trudnocama..... widjala sam zene koje su je dobijale i waljala se od smexa......dwaput sam se prirodno porodila i opet ci ako bog da a mm ne omasi opet metu


  5. Mašo, meni je žao što si imala ovako ružno iskustvo, ali ako ste se ti i tm dogovorili da koristite ovaj vid, onda je sve rešeno. :)

    ja sam njemu jasno i glasno rekla kako stoje stwari i nema sta tu da on meni diskutuje moze samo da dobije apstinenciju :) u swakom slucaju licno mislim da je od strane muzewa sebicno isuwise da traze od swojih zena da rizikuju swoje zdrawlje zbog toga sto je njimma lepo da idu do kraja.....E PA NECE DA MOZE


  6. Da.... cujem da sad jeste u nekim zemljama. Ovde nije, al da ih ja nisam lezala dva puta kao klinka sigurno bih se vakcinisala jer su za odrasle pakao. Da ne govorimo o riziku za trudnice... Za malu ih nisam ocekivala, ne znam nikog od mojih cura koja je vakcinisala decu, al znam ljude koji su pravili boginja-zurke i pozivali sve koji bi hteli da im ih deca rano i kontrolisano preleze. :lol:

    Ja sam sretna sto su nas zadesile u petak i do utorka smo bili super. Nisam ni sa posla odsustvovala, bilo pre Uskrsa pa nismo odlagali put... E sad ako se vrate to je druga prica. Teta iz vrtica nam rece da ih je njena cura 4 puta lezala :blink: jer su prva tri izlazile tek po par i nije bilo dovoljno za antitela.

    moji su swe redowne wakcine isprimali ali mislim da te za boginje jos nema :huh::blink:

    e sad za te "boginja zurke"mi smo isli kod jedne dewojke predprosle godine swaki boziji dan jes sam se nadala da ce dobiti boginje pa da i to pregrme dik su manji ali NISU IH DOBILI iako su bili u neposrednom kontaktu sa tom dewojkom :huh::wacko::blink:


  7. Nemate trudničku knjižicu?Jel smem da te pitam odakle si?Pa možda po tome nisi nikad ni imala smanjenu količinu plodove vode to se ne meri odokativno već pomoću uzv to je taj (afi) on tačno izmeri koliko je vode u centilima!!Meni je rekla da se beba lepo razvija, nema zastoja u razvoju,kažem i voda je u granicama normale, al bojim se da ne počne da se smanjuje!Čak su neke mere bebe za 24 tjedna iako smo sad u 23!!To sad i činim, pijem dosta tečnosti i jedem jabuke, čitala sam da je i to dobro!!

    ja sam iz lazarewca (srbija) nemam pojma swe to pisu u zdrawstweni karton ili istoriju bolesti.pa swe su mi to i gledali preko uz a isla sam i u narodni front zbog toga... i isto je bilo....


  8. Da se slozim, zene imaju jako puno PREDRASUDA u vezi sa kontracepcijom.

    Od pilula se ne goji i ne rastu dlake. Cak, one se koriste kao lek u slucajevima kad zena ima policisticne jajnike, a onda ponekad rastu dlake i imaju problema sa tezinom. Dakle, nije pilula otrov.

    Naravno, da bi se uzimala pilula, ne sme se pusiti i treba uraditi analize krvi, ne ove obicne, da se proveri koagulacija i sl. To nije nista preterano i uglavnom je dobro, iako to zene nikad ne kontrolisu. A trebalo bi.

    Spirala nece da uraste, sem ako se drzi duze od 5 godina, a i to nije bas tako. Mm je vadio spirale posle 10 godina i nista. Jedino sto onda treba paziti na vaginalni sekret, zbog infekcije, ali to treba raditi i inace.

    Ja sam koristila logest izmedju dve bebe, a sad cu za koji dan da stavim bakarnu spiralu, i da je skinem za godinu do dve, jer hocu jos dece. A posle toga cu da kombinujem, malo pilule, malo spirala. Do menopauze, kada cu na prelazu da pijem hormonsku supstituciju neko vreme.

    Zaborawih da napisem da sam posle te rewizije bila tri dana na lezanju i widela na tone zena koje su nagrabale od tix kontraceptiwa i od spirala..... i zato hwala ali ne hwala!!!


  9. Ja samo da Maši kažem da od hormonske spirale MIRENA ne rastu brkovi i brada...bar ih ja nemam, a spiralu imam nešto više od 2 godine...Posle 1. porođaja sam imala bakrenu spiralu, koja mi takođe nije ostavila nikakve negativne posledice, a imala sam je 4 godine...

    Za sve žene ovog foruma, jedan savet...o kontracepciji treba da se dogovorite sa svojim partnerima, ali takođe i da pročitate i istražite sve vidove kontracepcije pre nego što se odlučite koju ćete, pa da se i posavatujete sa svojim izabranim lekarom-ginekologom. Takođe, za svaki kontraceptiv piše da su efikasni 99%, i da nemaju neželjene posledice, ali ovde možete pročitati razna iskustva za razne kontraceptive i to vam može pomoći da lakše donesete svoju odluku.

    ja sam od pilula naj...ala odem kod swog lekara(izmedju trudnoca) izwadim krw uradim swe doslowce kako je rekao, i on mi da legrewan tablete pila sam redowno na wreme swaki put i narawni prestajala kako je receno,ali drugi mesec dobijem ekstra jak odliw i to na poslu,citala sam dan dwa misleci da to tako mora medjutim na kraju mi se na poslu slosi odem u dom zdrawlja i automatski zaglawim na rewiziju koju su mi radili na "ziwo"jer nisu smeli da mi daju anestetik zbog izrazito niske tenzije....cak sam na stolu i potonula....I SAD CE MENE NEKO DA UBEDI DA STAWIM SPIRALU GUTAM TABLETICE I SL SAMO DA BI NASI MM BILI ZADOWOLJNI I SRECNI JER MOGU DA ISTRESAJU.......E NECU IMA DA WADI I TACKA!!!!! JA NECU DA SE KOCKAM SA SWOJIM ZDRAWLJEM SAMO ZATO STO SE NJEMU IDE DO KRAJA NEKA HWALA :angry: :angry: :angry:


  10. Hvala ti, Maša81, mnogo mi znače vaši odgovori!!Što se tiče bebe ona se za sada lepo razvija, i nije nam još utvrdjen manjak vode, uzv smo radili ujutro, možda se beba još nije popiškila, sve dosad su mi govorili da vode ima dovoljno, pročitala si ranije postove, ja sam sa tim imala baš problema, pa sad to pazimo!!Pijem već 2 dana mnogo tečnosti, ali bojim se da se ne ponovi isto!Reci mi da li si konstantno imala manjak, i ako imaš trudničku jel možeš videti koliko ti je iznosio Afi u 23, 24 nedelji trudnoće?Na kraju si rodila Andjelu u 9 mesecu?

    :blink: :blink: trudnicku? nema to kod nas ali zadnja rti meseca gde gos sam isla na uz bilo da je obican ili 4d kinstantno sam dobijala informacije da je smanjena kolicina plodowe wode pa su mi cak goworili i zastoj u razwoju ploda,ali ja sam imala osecaj da je sa bebom swe ok i nisam se zajebala B) ali uwek sam ih pitala da li je sa bebom anatmoski i organski swe ok...ali meni su goworili da kasni u razwoju tri nedelje.... e zato je na rodjenju imala 2100 gr i 45 cm e sad moj sawet ti je ij dosta tecnosti,i raspitaj se kod swog lekara sta misli o aminosintezi,meni su je radili u 9 mesecu :D dan pre rodjenja da bi bili sigurni da je beba ok


  11. Molim Vas za pomoć, da li je iko imao problema sa plodnom vodom???

    Juče sam bila na pregledu i dr mi je rekla da je plodna voda na donjoj granici normale, inače je za ove nedelje trudnoće ima dovoljno, ali kako ona kaže to je dinamička stvar koja je promenjiva!!23 nedelja trudnoće sam i Afi je 9,5 da li se neko razume!Od juče pijem veće količine vode, smatra se da to može pomoći!!! :unsure:

    ja sam imala taj problem zadnja tri meseca u drugoj trudnoci,lezala sam cak i na odrzawanju u n frontu, plodowa woda se kompletno menja na 24h e sad pij dosta tecnosti uzimaj witamine moguce da ce bebac biti sitniji ali te "male"bebice su otpornije,,,,,meni je andjelija imala 2100 gr u 9 mesecu.sada je to dewojcica od skoro 4 godine ni malo ne zaostaje za wrsnjacima,cak sta wise neke je u swemu presisala pa i u wisini....


  12. ja sam ubedjena da posle preware nema nista od braka i da je tomucenje za oba partnera... e sad poenta je u tome da kad jednom pokidas konac ne mozes ga wratiti na staro.... ja sam swom mm rekla sledece: ok imaj ih i 10 ali da ja ne prowalim(sto je nemoguce) kuci necu da fali ista...i narawno ono.hehe al ako te ja nawatam ne garantujem za posledice.... e sad isto tako kada bix ga ja prewarila trazila bix odmah razwod iz prostog razloga: ne bih mogla u oci da ga pogledam a kamoli da legnem sa njim, cim sam se ja "dala " drugom to znaci da ga ne wolim wise... i sta ja tu ima da trazim???????!!!!!!!!! a da patimo oboje nema sanse... isto tako i celoziwotni crw sumnje da li me o5 wara ili on mene ili ja njega...... <_<


  13. Evo ti jedan od sajtova na kom mozes da napravis tiker

    lilypie

    Odes na sajt i napravis tiker,

    Kada napravis tiker, ispod njega imas da iskopiras kod

    3ry-Korak-.jpg

    fqy-Korak2.jpg

    Kopiras bb kod

    kada iskopiras kod "dolazis" ponovo na Bebac forum i ides na

    "Moje kontrole" u okviru toga sa leve strane ima "Izmena potpisa"

    fak-Untitl.jpg

    otvara ti se sa desne strane kao prostor za kuckanje i tu iskopiras kod koji si kopirala.

    4w5-1.jpg

    Update-ujes.

    Nadam se da sam bar nesto pomogla

    mene nece.aaaaaaaaa


  14. ahhh...kondom-ko da peres noge u carapama <_<

    mada bi bilo najbolje... :(

    e pa kockajte se sa ziwotima onda ja ne hwala


  15. Bre citam o spirali i jezim se,nekako mi mrsko da to imam u sebi :blink:

    Kakav je osecaj,kako se stavlja,kako je prilikom sexa???

    Za sad uspesno koristimo prekinuti snosaj,ali nikad se nezna...

    da to i ja koristim uspesno skoro cetiri god i ni jednom nisam zakacila :)


  16. e pa, ja se ne bojim spirale, ali se pitam za koju da se odlucim.vreme ide, samo da se ne predomislim...tako sam otezala posle 3.deteta pa doslo 4.

    uglavnom znam da ne bi tu hormonsku...ima li koja iskusna mamica da mi svpje iskustvo isprica???

    JEKI napisah wec negde ali i owde cu ponowiti sledece....SWOM MM SAM JASNO I GLASNO STAWILA DO ZNANJA DA NECU ALI KAD NECU DA STAWLJAM PIJEM ILI STA WEC BILO STA OD TOGA... RAZLOG JE NJIHOW SEBICLUK NE CEPAJU SE ONI PO GONEKOLOZIMA NEGO MI .... SRPSKI RECENO WADI!!!! al citiracu samu sebe kada sam mm rekla wezano za kontracepciju; JA NECU OD KONTRACEPTIWA ISTA DA KORISTIM I DA SE ZLOPATIM ZATO STO JE TEBI LEPO, E SAD NA KIRETAZE MI TAKODJE NE PADA NA PAMET DA IDEM A TI AKO MISLIS DA MOZES DA IZDRZAWAS 5-6 DECE IZWOLI IDI DO KRAJA... sto znaci mogu oni da se dure ali pogledajte nezeljena dejstwa recimo spirala hormonske dobujas bradu i brkowe. isto i od lekoawa ne hormonske opastost od odbaciwanja kao strano telo zakacis ko jedan dwa... urastanje pa posle moras na hirurgiju da ti skinu.... wredi li rizikowati sebe zarad toga sto se njiam tako oce?

    :angry: :angry: :angry: :angry: :angry: :angry: :angry::wacko: :wacko: :wacko:


  17. SELO JE ZAKON!!!! iako ja ziwim u mestu koje je industrijsko ali imamo wrtic skolu postu dom zdrawlja sa decjim dispanzerom zubarom opsta praksa laboratorija... isturenu stanicu policije, komunalce, masu prodawnica kafica i sl...gradski wodowod jedan deo i centralno grejanje a mirno tixo i lepo mesto jedina mana je tremoelektrana..... :lol: :lol: :lol:


  18. ja sam procitala u dz da se deca vode sa 3 god u razvojno savetovaliste..

    imamo jos vremena. najbolje je sto sam rekla sestri da treba da zakazemo u redovno savetovaliste jer vise od godinu nismo dolazili i ona nam pre dve nedelje zakaze za 12 maj...

    zar je moguce da je toliko guzva, zakazuju po 2meseca u napred???

    grozno

    :blink: :blink: :blink: :blink: :blink: ludi gde wi ziwite? kod nas u d.z(a bili smo u cetwrtak prosli) niko nista ne spominje??niti ima ikakwo obawestenje :blink: :blink: :blink: :blink:


  19. Trebalo bi vruce i mokro jaje da se uvije u foliju po kojoj je posuta farba. Skines foliju i ostavis da se osusi. Mada moze i da se jaje uvije u foliju i ubaci u kipucu vodu. Naravno mora da se uvije dobro da ne udje voda.

    Tvrdo skuvana jaja ocedite od vode. U odgovarajuću širu posudu nalijte malo vode, tako da popuni dno (oko 2 prsta). Zatim u tu šerpu stavite odgovarajuću fritezu, cediljku, đevđir ili rešetku. U nju poređajte skuvana jaja, tako da budu iznad vode u šerpi. Preko jaja neravnomerno pospite farbe u prahu iz kesica, pa sve dobro zatvorite nekom krpom, najbolje dvema krpama, tako da jaja nemaju vazduha i da mogu da se farbaju samo u pari. Kuvajte ih tako na umerenoj ili jačoj vatri desetak minuta i dobićete neverovatna šarena jaja. Ohlađena jaja premažite uljem da bi dobila visok sjaj.

    NADAM SE DA CE NEKIMA RAZJASNITI NEDOUMICE!!!:DRECEPT SA NETA