Dunja Š

Član
  • Broj odgovora

    19
  • Priključio/la se

  • Poslednja poseta


Reputacija

  1. Tasa021 se sviđa post u temi od Dunja Š u Epiduralna anestezija ili carski rez?   
    Porodila sam se 2010 god. sa epiduralom i porođaj je super prošao. hvala bogu žene imaju izbor i mislim da zbog toga ne treba da kometarišu niti da osuđuju izbor drugih. Žene koje su se porodile "prirodnim putem" kako one to nazivaju, onda ne treba ni da idu u bolnicu, nego lepo pošto nisu pristalice savremenog doba neka se porađaju kod kuće same, to je 100 % prirodno i što vode decu na vakcine, neka ih puste da se sami bore sa bolestima. Ponavljam da ne osuđujem njihov izbor ali kometri prirodno porođajnih žena me izluđuju. Nisam pristalica svega što nam 21 vek donosi ali žašto porođaj pamtiti po bolu?
  2. Dunja Š se sviđa post u temi od Majolina u Imate li kucnog ljubimca   
    Cao svima,

    danas sam prvi put na forumu, i naravno, ovo mi je bila jedna od opustajucih tema. Moram sve vas da pohvalim za sve kucne ljubimce i vasu nesebicnu ljubav prema njima. Ja imam dva psa, prvi je mjesavina njemackog ovcara i lesi Deo, a drugi je cisti zlatni retriver Simba. Simbu smo skoro kupili, malo prije nove godine,sada ima skoro 6 mjeseci. A Deo je sa nama vec dvije godine, i njega smo nasli i udomili iz doma za odbacene cuke. Od prvog dana je bio strasno privrzen, i nikada nije htio sam da se igra,spava ili uopste da bude sam. Odkada smo ga uzeli, svaki dan smo setali najmanje po sat,dva,i igrali se sa drugim cukama u komsiluku,i prosto su ga svi obozavali. Meni licno se zivot preokrenuo sa njim, mislim na bolje, i nikada mi nije bilo dosadno. Mrzio je kad moram negdje da idem, a toliko je pametan da cim me vidi da se spremam,oblacim npr. ili slicno, odmah pocne da laje piskutavo i visoko, kao u smislu "hocu i ja s tobom da idem". I na kraju nikad nisam imala srca da ga ostavim, pa ga fino smjestim u auto,i dok obavljam neke obaveze, on me strpljivo ceka, jer zna da posle toga slijedi parkic i ganjanje teniskih loptica,koje naprosto obozava. Mada, posto smo svi smatrali da je STVARNO pametan, u to smo se 100% uvjerili kad sam ostala trudna, a ni ja ni muz, i niko drugi to nismo znali, ali on jeste. Danima se mazio sa mnom (inace nije bas velika maza) lezao mi na stomaku,rezao na mog muza kad god bi htio da me zagrli i slicno. I mene zagolica to ponasanje, i odem da malo pregledam to na internetu. Kad cudo, procitam da se kuce tako ponasaju kad je u pitanju trudnoca. I odem kod doktora da uradim nalaze, kad stvarno, ja u drugom stanju. Od tada se sve promijenilo. On mi je bio kao upozorenje ako nesto nije u redu. Dodje mi sa slatkim,cukecim okicama i isto kao da mi zeli nesto reci, a minutu kasnije mene uhvati neka nervoza, i osjecam mucninu ... na kraju sam rekla da je bio bolji nego Nostradamus ... heheh.
    Medjutim, rodbina kao rodbina, svi su uzasno sugerisali da ga se moramo rijesiti kada dodje beba. Znala sam plakati kao malo dijete svaki Bozji put kad bi se s nekim zakacila oko toga (valjda zato sto su mi hormoni bili na vrhu vrha tokom trudnoce). Medjutim, nisam dala, i kad se Gabriel rodio, niko nije bio sretniji od Dea. Njuskao ga je u kolijevci, lizao mu rukice, nije dao nikome da se priblizi bebi (po njemu smo saznali ko je bio zlonamjeran ili ljubomoran). Kada bi Gabriel malo vise zaplakao, odmah bi se stvorio pored krevetica, i kroz one male resetke ga pokusava dotaci da ga smiri. A meni je bilo toliko drago sto smo svima dokazali da nisu bili u pravu.
    I onda nam je bilo zao sto se sva paznja poklanja bebi, mislili smo da je Deo usamljen, i odlucimo da kupimo jos jednog. I tako je dosao Simba (bas izgleda kao mali lavic) i od tada su njih dvojica najbolji drugari. Nerazdvojni ... kad izadju u dvoriste, jedan uz drugog se zalijepe i njuskaju okolo. A Gabriel presretan. Sad kad je poceo da puze po kuci kao mali crvic, dohvati tenisku lopticu i kao baci njima dvojici pa ih onda ganja okolo da im uzme. A mi toliko sretni da mislim da bih mogla knjigu da napisem o njihovim pustolovinama i drugarstvu.
    Moram da se izvinem sto sam se raspricala ovoliko, ali jednostavno, rijetko ko razumije tu ljubav prema kucnim ljubimcima, mada ih ja smatram clanovima porodice.
    Pokusat cu da postavim slike kada skontam kako a ako uspijem, mozda stavim i mali video da vidite igranje,radost i lajanje ... svima velliki pozdrav !!!!
  3. Dunja Š se sviđa post u temi od Mama 3 u Imate li kucnog ljubimca   

    Ovo je probna slicica, pokusacu na jos jedan nacin.
    Hvala na tako brzom odgovoru i pomoci
  4. Dunja Š se sviđa post u temi od SuperStar u Epiduralna anestezija ili carski rez?   
    Koga nece,njega nece
  5. Dunja Š se sviđa post u temi od mna mama u Epiduralna anestezija ili carski rez?   
    Ja sam se porađala sva 4 puta bez epidurala....ali samo zato što je ta 'inekcija sreće' koštala 2 000 maraka ...drugi put je bilo već posle godinu po tako da sam mislila da je cena ista (a i tada je to još bilo aaaaaaaa buuuuuuuuuuuuuuu inekcija u kičmu aaaa),treći put možda nije više imalo smisla a za 4. sam se lepo naoštrila da i to probam ali me babica odgovorila i bila je u pravu (ali zato što je 4. put i beba je prosto izletela)....u svakom slučaju (konačno suština) po meni epidural je super stvar,barem po iskustvima žena oko mene
  6. Dunja Š se sviđa post u temi od SuperStar u Epiduralna anestezija ili carski rez?   
    Izguracemo to zenski
  7. Dunja Š se sviđa post u temi od *andjelcic* u Epiduralna anestezija ili carski rez?   

    samo da ste mi nasmejane i vesele, a da cete se poroditi, hocete sigurno Ni jedna jos nije ostala neporodjena, tako da dzaba strah i sve ostalo
  8. Dunja Š se sviđa post u temi od takica u Epiduralna anestezija ili carski rez?   
    Ja sam se tri puta porodila bez epidurala...
    ali izmedju epidurala i CR radije biram epidural.....operacija je operacija....a zasto se operisati ako nije neophodno?
  9. Dunja Š se sviđa post u temi od C*I*C*A*N*A u Epiduralna anestezija ili carski rez?   
    Razumem sta hoces da kazes i slazem se.No htela sam reci da u medicini ne postoji nista sto ne nosi rizik sa sobom.
  10. Dunja Š se sviđa post u temi od C*I*C*A*N*A u Epiduralna anestezija ili carski rez?   
    Iaskreno mislim da niko nije lud da rizikuje svoj polozaj i posao.Prvenstveno svaki anesteziolog je oprezan zbog sebe,a posle zbog pacijenta.
    E sad to su nepredvidive stvari i niko ne moze da garantuje da ce sve biti u redu ni sa epiduralom,ni bez,ni carski rez.
  11. Dunja Š se sviđa post u temi od Fox u Epiduralna anestezija ili carski rez?   
    SuperStar ja sam vec pisala da bih volela da kao sto mojoj babi (odvaljenoj od stene) nista nije trebalo, vec se porodila cim je prvi put kinula, da tako i meni nista ne treba.

    I nadam se da cu proci lako i da ces ti proci lako.
    Carski je neka deseta opcija i sta ces ako ne moze drugacije onda se mora onako kako se mora.

    Sto se tice epidurala ja na to gledam ovako: i moj zubar mi govori da mi ne treba anestezija ali je ja ipak trazim. Ako mogu da resim sebe stresa - to cu i uraditi.

    Ima jedna jako pametna izreka: najava bola je gora od samog bola!

    Nije sve za svakoga i nije svako za sve!

    U 21. veku, ako smatras da si stegnuta, da ti od straha skace adrenalin koji sputava prirodni porodjaj (ne daje ti da se opustis, stavlja te u stanje pripravnosti) onda uzmi epidural.

    Postoje ljudi koje strah sputa, pa i da uzmu lek sa placebo efektom ako ce to da ih smiri-neka ga uzmu.

    Neko rece epidural je los za bebu. A stres majke? Koliko loseg to uzrokuje detetu? Neka majka ce hrabro otici i znati kako da se postavi. Neka porodilja ce se zakociti od straha, nece znati ni kako se zove, i ako ce joj epidural dati cak i iluziju sigurnosti-zasto da ne

    Zato kazem-nije sve za svakoga i nije svako za sve.

    Danas, hvala bogu imamo izbor. A ako ga imamo hajde da ga iskoristimo.

    Pobogu, ako cu traziti epidural, nisam trazila da mi daju da pusim hasis (valjda se hasis pusi, ne znam )
  12. Dunja Š se sviđa post u temi od C*I*C*A*N*A u Epiduralna anestezija ili carski rez?   
    Oba puta sam se porodila na carski jer su bebe bile krupne.Da sam se mozda poradjala prirodno ,mozda bi doslo do komplikacija.Tako da hvala Bogu sto je carski rez spasao mnoge zivote majkama i bebama.

    Da sam se poradjala prirodno nisam sigurna da li bih uzela epidural,bas zbog osecaja napona.Cini mi se da bih u takvoj situaciji najvise sama sebi mogla da pomognem po sopstvenom osecaju.Takodje epidural ne garantuje potpunu bezbolnost.Ali svakako ako bi porodjaj trajao dugo i ako bi bili nesnosni bolovi,trazila bih da mi bar malo ublazi.

    Treca stvar, jos nisam cula da je zena umrla na porodjaju bas zbog bolova.Znaci od bola jos niko nije umro.To je valjda prirodno normalno i regulisano.Tolike zene ovoga sveta su se porodile i izrodile decu normalno,pa ne vidim nikakvu paniku oko toga.

    Takodje ne treba nikoga osudjivati i svakako ja nisam manje majka od one koja se porodila prirodno i zar je to uopste merilo materinstva?

    E sad samo ne razumem zene koje same traze carski rez.Ocigledno nisu dovoljno upucene.Posle prirodnog zena isti dan ustaje i brine se o bebi,a ja sam posle carskog bila paralisana i ne daj Boze nikome te muke posle operacije.

    Jos jedna dobra stvar kod carskog,sto je pica ostala kakva je i bila,na odusevljenje mm.
    .
  13. Dunja Š se sviđa post u temi od SuperStar u Epiduralna anestezija ili carski rez?   
    Nisi lujka,dosla si na temu jer si imala iskustvo i htela si da mi pomognes i ne ides nigde!Ako neko treba da ode,to su osobe koje su promasile temu,tema prirodan porodjaj postoji,a ako nece ignorisacemo ih i to je to.Uzivaj

  14. Dunja Š se sviđa post u temi od My happiness u Epiduralna anestezija ili carski rez?   
    Samo neko ko je prosao i prirodni porodjaj sa epiduralom i carski moze da kaze sta je bolje.Ili-ili.Mi ovde samo iznosimo svoja iskustva,nijedna od nas ne zna kako bi bilo da je uradila ono drugo.Ja sam se porodila prirodno sa epiduralom,i da mogu da vratim vreme opet bih isto.Dozirali su ga bas kako treba,osecala sam napone kada je krenuo porodjaj.Iz 3 napona rodila se moja beba,videla sam je kako izlazi,videla sam kako presecaju pupcanu vrpcu,po meni je i to prednost u odnosu na carski.Za mene je to bio prelep prizor.Bila sam ponosna na sebe,na svoju bebu i samo pomislila-USPELE SMO
  15. Dunja Š se sviđa post u temi od SuperStar u Epiduralna anestezija ili carski rez?   
    Naravno da moze da izdrzi ali NE MORA...Ne znam zasto ste toliko protiv epiduralne,a niste ni probale?Da l' su vecito Srbi najpametniji,a svuda u svetu mu to dodje kao podrazumevana varijanta,da ne kazem obavezna....
  16. Dunja Š se sviđa post u temi od nasha u Epiduralna anestezija ili carski rez?   
    E Smey, svaka ti je na mestu!
    Daleko bilo da se nekome iskomplikuje porodjaj, to nikada ne moze da se predvidi, ali treba ici sa pozitivnim stavom, sa osmehom na licu i hrabro! To je najvazniji dan u zivotu zene. Ja sam bila u fazonu, jedva cekam taj dan, osecala sam se kao da idem na olimpijadu da pobedim, i stvarno, posle sam bila tako ponosna na sebe, ne zato sto sam trpela bol, nego zato sto sam donela na svet zivo bice meni najvaznije u zivotu. A neko je za tih par sati samo otisao do grada na pice...
  17. Dunja Š se sviđa post u temi od Fox u Epiduralna anestezija ili carski rez?   
    Ih, sta sve moze da bude na porodjaju: carski, operacija, anestezija-sta ako umres. Epi moze da te ostavi nepokretnu. A ako izadjem iz kuce moze da mi padne saksija na glavu i da mi slomi vrat i da umrem

    I ja se SuperStar pitam isto sto i ti. Najvise bih volela da se porodim bez komplikacija u fazonu: otvorila se, aj sad guraj, boli, secni malo, kraj! Ali zelje su jedno a realnost drugo.

    Ja da mogu izabrala bih epidural, ali planiram da se porodim u Gradskoj bolnici pa nisam sigurna da cu ga dobiti.

    Da se porodim moram, pa kud puklo da puklo, sta da radim, kad odem tamo i kad krene videcemo. (vodim muza sa sobom pa se nadam da cu se manje plasiti)

    Inace meni izjave: "boli, pa sta ako boli to se zaboravi" uzasno idu na nerve.
    U zivotu se sve zaboravi: i rat i stradanje i smrti i povrede, lomovi i lepe i ruzne stvari. To sto se bol i nehumano ponasanje zaboravi ne volim da bude izgovor za ono: e tako mora da bude, boli pa sta ako boli.-cuti i trpi i prirodno se poradjaj.


    Na ovo konkretno mislim...

    Sto da trpim jezu i pakao ako ne moram
  18. Dunja Š se sviđa post u temi od SuperStar u Epiduralna anestezija ili carski rez?   

    Dunja S,evo ga jedan od onih postova
    Vece su sanse da zena umre na prirodnom porodjaju nego da ostane nepokretna od epidurala!Bas su cari porodjaja da padam u nesvest,da buncam i povracam od bolova.
    Naravno da svako ima prava na svoje misljenje ali za epidural postoje naucno dokazane cinjenice,a u njih ne spada nepokretnost,ni nista ozbiljno...
  19. Fox se sviđa post u temi od Dunja Š u Epiduralna anestezija ili carski rez?   
    Porodila sam se 2010 god. sa epiduralom i porođaj je super prošao. hvala bogu žene imaju izbor i mislim da zbog toga ne treba da kometarišu niti da osuđuju izbor drugih. Žene koje su se porodile "prirodnim putem" kako one to nazivaju, onda ne treba ni da idu u bolnicu, nego lepo pošto nisu pristalice savremenog doba neka se porađaju kod kuće same, to je 100 % prirodno i što vode decu na vakcine, neka ih puste da se sami bore sa bolestima. Ponavljam da ne osuđujem njihov izbor ali kometri prirodno porođajnih žena me izluđuju. Nisam pristalica svega što nam 21 vek donosi ali žašto porođaj pamtiti po bolu?
  20. SuperStar se sviđa post u temi od Dunja Š u Epiduralna anestezija ili carski rez?   

    Voljena ženo, ja sam komentarisala uopše žene koje porođaj bez epidurala nazivaju prirodnim porođajem, ne osuđujem njihov izbor nego mi smeta to što govore kako porođaj sa epiduralom nije prirodan, nego one su kao hrabrije pa biraju prirodno, svaka žena u Zemunskoj bolnici gde sam se ja porodila, pre porođaja dobije injekciju bromazepana za smirenje i još neke razne analgetike, tako da i tu malo izgube na bolu. Moj komentar je na osudu žena koje se porđaju bez epidurala pa komentarišu. A ima i veze sa finansijama. Izvinite Vi koje ste me pogrešno shvatile, navijam za svačiji izbor, možda sam burno reagovala što nije bila tema ovog foruma, nego predhodno sam pročitala komentare na ovu temu http://www.bebac.com...dobar-i-za-bebu nadam se ko ovo pročita da će me razumeti :* i molim vas da bi razumele čitajte komentare od početka
  21. nasha se sviđa post u temi od Dunja Š u Epiduralna anestezija ili carski rez?   

    Voljena ženo, ja sam komentarisala uopše žene koje porođaj bez epidurala nazivaju prirodnim porođajem, ne osuđujem njihov izbor nego mi smeta to što govore kako porođaj sa epiduralom nije prirodan, nego one su kao hrabrije pa biraju prirodno, svaka žena u Zemunskoj bolnici gde sam se ja porodila, pre porođaja dobije injekciju bromazepana za smirenje i još neke razne analgetike, tako da i tu malo izgube na bolu. Moj komentar je na osudu žena koje se porđaju bez epidurala pa komentarišu. A ima i veze sa finansijama. Izvinite Vi koje ste me pogrešno shvatile, navijam za svačiji izbor, možda sam burno reagovala što nije bila tema ovog foruma, nego predhodno sam pročitala komentare na ovu temu http://www.bebac.com...dobar-i-za-bebu nadam se ko ovo pročita da će me razumeti :* i molim vas da bi razumele čitajte komentare od početka
  22. Dunja Š se sviđa post u temi od Tamara/Mina u Apartman u porodilištu - da ili ne?   
    Savetovali su mi da uzmem app i drago mi je sto sam se ipak odlucila na obicnu sobu
    Posto sam zbog komplikacija morala da budem nedelju dana u porodilistu, mislim da bih odlepila da sam bila sama! Jedini po meni minus je sto nisu mogli da mi DODJU U SOBU gosti, ali dobro vidjala sam ih i to je nesto .
    Pod jedan: nikakav tv mi nije bio potreban, ili sam bila sa bebom ili sam spavala, koji ce mi?!
    Pod dva: stekla sam prijateljstvo i zbog toga mi je jako drago!
    Pod tri: uvek je neko bio tu da mi pripomogne(prva dva dana sam puuuno krvarila i nisam mogla da mrdnem), a posle i ja nekome, jer se desavalo da nema ni sestara ni babica po dva sata(!) A i da savet, sve su bile drugorodke.
    Pod cetiri: jednostavno ne volim da budem sama, volim lepo druzenje, a tu mi se posrecilo, jer su sve tri zene bile extra!
  23. Dunja Š se sviđa post u temi od Ana* u Apartman u porodilištu - da ili ne?   
    Ja iskreno, nisam ni razmisljala o apartmanu jer kada sam izabrala KBC Zemun nisam znala da imaju u opste apartmane.
    Imajuci u vidu da sam bila u sobi sa 7 devojaka, bilo mi je FENOMENALNO... Tako da licno iskustvo ukazuje na jedno veliko NE apartmanima. Razlozi:
    1. nema ko da vas uputi u neke "cake" u siutacijama u kojima se nadjete,
    2. nema ko da vam dohvati vodu ili bilo sta drugo kada vam nije do silazena sa kreveta po n-ti put,
    3. podrska u dojenju (ijako sestre iz laktarijuma u KBC Zemun su fenomenalne, dolaze svaki put da vide da li imate mleka i da provere da li pravilno doite)
    4. nemate sa kim da podelite tu radost kada vidite da vam je babica prvi put povukla siku a vi imate kolostrum/mleka
    5. nemate sa kim da "ubijete" vreme dok bebac nije s' vama

  24. Dunja Š se sviđa post u temi od Smey u Epiduralna anestezija ili carski rez?   
    Jel ne sme da se piše "prirodno"??
    Onda, ja sam onako - vaginalno- bez epidurala, takoreći naturalno.

    Mnogo sam, vala, hrabra, pa ako je već tako, a što da mi se ne dive?

    Šalim se, naravno. Pišem moje iskustvo. Bolelo je ko u oko, al šta sad. Inače dobro trpim bol, jedini je problem što prvorotka koja misli da dobro trpi bol ne zna kakav, zapravo, bol dolazi i šta mora da istrpi. Pa tako, koliko god da veruješ u sebe, porođaj te neće pitati dal ti godi i jel ti prihvatljivo bolan Zato, uzmi epidural ako se plašiš bola, što da ne, lepo je da imaš i tu mogućnost, ima žena koje je i nemaju. Ali da znaš, strah da li će biti sve dobro s bebom i s tobom epidural ne "leči", no to svaka žena ima, zato i dalje boli. Boli i naturalan (sa i bez epid.) i carski, u tom smislu boli. Realno Al to samo majka mož' da izdrži, "samo je jedna majka" i tako u tom stilu
  25. Dunja Š se sviđa post u temi od SuperStar u Epiduralna anestezija ili carski rez?   
    Nasha,pa ti i jesi rekla da si za prirodni sa epijem!?Mozda je ona prokomentarisala uopsteno...