J22

Član
  • Broj odgovora

    1
  • Priključio/la se

  • Poslednja poseta


Reputacija

  1. nesny-nensy se sviđa post u temi od J22 u Porodilište ''Dr Dragiša Mišović'' - Beograd   
    Komentari na KBC Dragisa Misovic su uglavnom pozitivni na svim forumima i uglavnom sam pre porodjaja od prijatelja cula sve naj o ovom porodilistu. Medjutim, moje iskustvo nije takvo i zato bih htela da ga iznesem ovde.
    Porodila sam se pod epiduralom koji nije profunkcionisao kako treba. Naime, jedna strana tela je bila bez bolova, ali sa druge sam osetila svaku kontrakciju. Objasnjenje je da je kateter malo skrenuo na jednu stranu i u takvim slucajevima nema pomoci nego cuti i trpi, nazad se ne moze. Mislim da nije potrebno pominjati koliki je ovo udar na psihu. Ako ste se pripremili za porodjaj bez epidurala, znate sta vas ceka, ali ako mislite da necete nista osetiti do pojave napona, a onda vas iznenade mesane kontrakcije...! To je vec druga prica.
    O doktorki koja me je porodila imam samo pozitivne komentare. Trudila se da mi olaksa ove muke koliko god je mogla, ali to nije bilo bas puno.
    Medjutim, prave muke tek slede u preiodu oporavka. Baby friendly u Misovicu je sve samo ne Mother friendly! Mozda je ovo najcistije porodiliste u Srbiji (mada nije bas sve cisto), mozda su sestre najljubaznije u poredjenju sa drugim porodilistima (mada nisu bas preterano predusretljive) i mozda je ovo idealno porodiliste ako nemate nikakvih problema, ali.... Ako imate problem sa dojenjem, kao sto sam ja imala, onda cete naici na gomilu sestara gde svaka ima svoju tehniku dojenja, svaka ima komentar na tvoje grudi (razlicit naravno), ali svaka smatra da ima pravo da ti besomucno stiska grudi, da vice na tebe kako nista ne slusas, da ti unosi paniku da ces dobiti mastitis ako nesto ne ucinis itd. Isto tako svaka od njih ce ti reci da ne moze da ti pomogne u izmlazanju mleka, iako su ti grudi bolne i tvrde kao kamen, pa ne mozes sama to da uradis, zato sto je takva politika kuce??!!! A u cemu onda mogu da pomognu??? Da stave bebu na grudi majci koja ima mleka od pocetka, koja ima idealne bradavice po njihovim standardima i cija beba sisa bez problema!
    Apsolutno sve sestre su pokusavale da na silu nateraju moju bebu da sisa, tako sto su je gurale na dojku dok je ona vristala i plakala i izazivale dodatni stres kod mene i kod nje.
    Na svu srecu sve se sredilo kad smo dosle kuci i kada je privatna patronazna sestra resila moj problem za dva sata tako sto mi je izmasirala grudi i izvukla svo mleko. Nakon toga moja beba sisa bez problema.
    Dakle, Dragisa Misovic je mozda nekada bilo idealno porodiliste, ali sada je mozda samo najbolje od ponudjenog, jer verujem da je mozda u drugim porodilistima jos gore.