bibica

Član
  • Broj odgovora

    84
  • Priključio/la se

  • Poslednja poseta


Sve od člana bibica

  1. bibica je dodao/la post u temi Uvođenje čvrste hrane   

    isto, ali isto i dusan pravi te scene! snima nas tako da bi covek pomislio da ce da nam otme iz ruku ono sto mi jedemo... a kad dodje na red njegova kasica, sve ispljune...strasno! oh!
  2. bibica je dodao/la post u temi Uvođenje čvrste hrane   

    samo na kasicicu uspem da mu dam malo vode, protivi se flasici...ali , resila sam da budem uporna dok ne uspem!molim boga da mi da strpljenja
    sutra cu mu skuvati palentu.
    da, verovatno mu raste i zub, ceska obraze kad doji...verovatno ga bolucka kad guta.
  3. bibica je dodao/la post u temi Uvođenje čvrste hrane   

    danas je napunio 5 meseci. pirinac mu pravim sa mojim mlekom. nudila sam od pocetka flasicu i cuclu, vodu i caj.vodu nikad nij prihvatio, pio je caj.
    nisam videla kkukuruzne pahuljice same, osim u nekoj kombinaciji...dajte neki savet, mozda nisam primetila da ih ima posebno?
  4. bibica je dodao/la post u temi Uvođenje čvrste hrane   

    kod vas sve zvuci idealno, vase bebe uveliko jedu... da li ste imale pocetak kakav je kod mog dusana, nista nece drugo sem sise? poceli smo sa pirincanim pahuljicama, ali izgleda mu se ne dopada nimalo! nece vodu, caj... ni na kasicicu, ni na flasicu...ne koristimo cuclu( i to mu se ne dopada)
  5. bibica je dodao/la post u temi Ekcem   

    i ja sam se susrela sa istim problemom ekcema. odvela sam dete dermatologu i propisana mi je terapija i nega. terapija jednim slabim kortikosteroidom,zove se afloderm krem. za negu koze je propisana uljana kupka i emolijentni krem. zasad dobro napreduje, koza se normalizuje, hvala bogu. zelim da vam kazem iz mog primera da, kad se smiri crvenilo odrzavate vlaznost problematicne regije nekom od hidrantnih krema( najbolje za bebu je taj emolijens sto se pravi u apoteci, ja koristim mustelin emolijentni krem) i kupajte bebu u uljanoj kupki. posle kupanja utapkajte pelenom, pa mazite kremu. sad ide i lepo vreme, valjda ce nasi bebci biti bez tog dosadnog i ruznog crvenila!
  6. bibica je dodao/la post u temi Ekcem   

  7. bibica je dodao/la post u temi Moj bebac neće cuclu   

    u pravu si! dete mojih kumova sad ce 3 godine i uspavljuju ga sa cuclom u ustima! wow!

  8. bibica je dodao/la post u temi Vakcina i reakcija na njih   

    zdravo svima!
    u poslednjim postovima vidim da ste dobro prosli sa vakcinama. vidim da su vam klinci veci, pa bih pitala kako ste prosli u pocetku sa vakcinom dtp, da li je svaka sledeca doza imala reakciju kod vasih beba?? mi smo primili prvu dozu u DZ, nisam kupovala pentaxim...Bolela ga je ruka, plakao..jao, uzas, kao divlja zver je urlao 2-3 sata! Blizi se datum sledece dtp vakc sa 3,5 meseca... uh!
  9. bibica je dodao/la post u temi Problemi sa stolicom kod beba   

    hahaha i ja sam to govorila...zeljno iscekujem!
  10. bibica je dodao/la post u temi Grčevi kod beba   

    zdravo svima!
    htela bih da pitam kako izgledaju grcevi kod vasih beba, kakav je plac, kako se grce i u koje vreme u otku dana obicno pocinju?
    moj Dusan je napunio 22 dana i mislim da nam prete grcevi. malecki se grci , ali nema onaj izraziti vrisak od placa, pa sam mislila da su to samo gasovi, ali kako stvari stoje izgleda mi kao pocetak.
    govorilii su mi:ako ne zaradi grceve do 20 dana, dalje nema bojazni da ce ih dobiti!! da li neka ima iskustva sa ovim?
  11. bibica je dodao/la post u temi Treći trimestar   

    Zrdavo svima!
    Nisam se dugo javila...porodila sam se 2.novembra.rodio se mali Dusan sa 3800g i 58cm.
    Proslo je sve dobro, sad se malo zabavljamo( mucimo i ucimo )sa sisanjem! Mazimo se bez prestanka! Mila moja 'kiflica' :) <3 <3 <3
    Zenice, samo hrabro i bez panike u porodilistu!! Snezo nemoj se bojati!!
    Veliki pozdrav! :-* :-*
  12. bibica je dodao/la post u temi Treći trimestar   

    Zenske , drzite mi palceve sutra!
  13. bibica je dodao/la post u temi Treći trimestar   

    cestitam!!

  14. bibica je dodao/la post u temi Treći trimestar   


    I meni govore da UZ moze da pogresi kilograme bebe, al' ko ce ga znati!! najvise nervozu stvara sto je sve predpostavka pa je glavna prica da ce : verovatno ovo, verovatno ono... Sutra idem na ponovni ctg, vag pregled i nna taj cuveni UZ pa cemo konacno znati sta dalje! mozda mi i ne gine indukcija, posto nista nema od kontrakcija, bolova i ne znam ti ja sta vec ide sve uz to!...a da je cudno, cudno je i precudno, da ja nista ne osetim od toga u finalu trudnoce! mozda smo i omasili termin zaceca... vise ni ne znamsta da mislim! auuu!! :blink:
  15. bibica je dodao/la post u temi Treći trimestar   

    ko zna sta oni rade! ja sam se vec dovoljno uverila da su totalno ti doktori nezainteresovani, pogotovu oni koji imaju svoju privatnu preksu( svaka cast izuzecima,jesu retki, ali ima jos po kojeg postenog i malo zainteresovanog dr-a ruku a srce!)
    u se i u svoje kljuse i bog slatki da pomogne svima nama!


  16. bibica je dodao/la post u temi Treći trimestar   

    da, sajt jee super, probala sam! jedna nedelja je manje po toj racunici i po mojim poslednjim merama, a i tezina mog bebceta je normalna... mislila sam da ce odkucati sigurno 4kg...ali, ne! odkucalo je oko 3,5kg-nije strasno! videcemo jos!
    odoh ponovo na ctg! prelep je dan, pozdrav zenske!
  17. bibica je dodao/la post u temi Treći trimestar   

    ni ja ne znam kolika je na finalu moja beba...meri se BPD, femur, dr kaze nije ni mala, ali tezina se ne meri tim UZ na prijemnom...tako da ko zna sta me ceka... :blink:
    e, da, ja se jos nisam porodila! strasno! :o
  18. bibica je dodao/la post u temi Treći trimestar   

  19. bibica je dodao/la post u temi Treći trimestar   

    uzivaj sa svojim malim andjelom!! sad jos vise zelim da naidje i moja beba...
    ajdeeee kicooooo!
  20. bibica je dodao/la post u temi Treći trimestar   

    covece, ja usla u 10. mesec!!! vise ne znam sta da radim!! :)
  21. bibica je dodao/la post u temi Treći trimestar   

    bice decko i da, bolje je sto je samostalan jos od sad! :)
  22. bibica je dodao/la post u temi Treći trimestar   

    moj dr je zvanicno najbolji operator, ima najsavremeniju opremu za pracenje trudnoce, ali nazalost ima nedostataka tipa odnos sa pacijentom, vrlo malo prica, ne najvlljuje posebno svoje postupke, ne sedne preko puta pacijenta i razgovara sa njim, sto je veoma znacajno( barem meni!) njegov ekspertni UZ je 60 evra, svaka kontrola kosta 30 evra... posto mi on vodi trudnocu, zelja mi je bila da me on i porodi, pa je usled najvljenog osustva organizovao raniji porodjaj uz indukciju...ali, kao sto rekoh, sam Bog slatki je umesao prstice pa se i to odloziloi sada cekamo da bolovi ssami dodju. evo meni danas miran dan, bez obzira sto mi je termin. na ctg-u ni k od kontrakcija, sve normalno...dakle, gazimo verovatni termin porodjaja sad sam smirenija, jer mi je jucerasnja slika i i rezultati pregleda jasnijai shvatila sam beba nije krenula ni jednim znakom da izadje: nije se spustila,nisam otvorena ni malo, ima dovoljno plodove vode, nije zamucena....
  23. bibica je dodao/la post u temi Treći trimestar   

    ko zna zasto je dobro sto onaj moj doktor nije tu ove nedelje, pa mi je odlozio indukciju! danas sam bila na pregledu kod druge doktorke i videla da je beba jos uvek visoko, dakle ne da mu nije vreme da izadje, nego n i j e!! ne dao bog, on bi indukcijom mozda izazvao da se bebac okrene, posto se nije dovoljno spustio! odnos doktor-pacijent u mom slucaju je pao na dno! zali boze para za privatne preglede i vodjenje trudnoce ! na kraju me je dezurni ginekolog danas tako lepo pregledala i porazgovarala sa mnom, da sam uvidela sve nedostatke svog ginekologa! tuzno!!
  24. bibica je dodao/la post u temi Treći trimestar   

    ma kakvo spavanje!
    dobro jutro!
    secate se da sam vam najavila da u ponedeljak uvece idem u porodiliste? prc, nista od toga! mom dr-u je iskrslo nesto u porodici, pa mi je otkazao tu zakazanu indukciju i ostavio da cekamo prave bolove do daljnjeg!! moj kica nema nameru jos uvek da izlazi iz mene izgleda! jos uvek slaze kilazu, samo da me nervira! sve meni u inat! :)ako dogura do 5 kg, ja nisam ta koja ce da ceka prirodan porodjaj, a neeeee!!! :o

  25. bibica je dodao/la post u temi Treći trimestar   

    dobro jutro, drage moje!

    violeta, budi jaka, drzi se! bice sve dobro, uz tebe smo!

    ja se veceras javljam gore u porodiliste,posto me nisu naisli bolovi za vikend, pa sta mi slatki Bog da! jutro je pocelo sasvim smireno,pijuckam kakao i slusam muziku i vesti na tv-u... videcemo sta ce biti do kraja dana! :) trudim se da ne razmisljam o strahovima, sa kojima se susrece svaka od nas...