ivaana86

Član
  • Broj odgovora

    8
  • Priključio/la se

  • Poslednja poseta


o članu/ici ivaana86

Načini kontaktiranja

  • ICQ 0

Aktivnosti člana/članice ivaana86

  1. ivaana86 je dodao/la post u temi Visina i tezina dvogodisnjaka   

    moj sincic je sa 2 godine visok 88cm a tezak svega 12 kg!!!

    imamo problem sa hranjenjem!!!
    ne zeli nista da jede
  2. ivaana86 je dodao/la post u temi Težina i visina beba po mesecima   

    Andrija ima 10.5 meseci. Na sistemackom pregledu sa 9 meseci je imao 9.500g i 76cm visine! Mislim da je to normalna visina deteta jer sam ja visoka 162cm a mm 178cm ali mi svi govore da mi je dete previše malo i mršavo. Rodjen je sa 3,550g i 51cm visok! Koliko su bile vaše bebe visoke i teške u tom uzrastu?
  3. ivaana86 je dodao/la post u temi Kad je najbolje vreme početi bebu navikavati na nošu?   

    slična situacija je i kod nas! Andriju sam počela da stavljam na nošu čim je napunio 6 meseci i ne da bih ga forsirala da se odvikne od pampersa već da bi njemu bilo lakše! Do pet ipo meseci sam ga samo dojila i stolica mu je bila redja ali kada je počeo da jede čvrstu hranu i stolica je bila čvršća! Tada je počeo da kaki u pampersu i po 15ak minuta! Da bi mu bilo lakše stavila sam ga na nošu i sam je provalio da mu je tako bolje i od tada je koristimo! sada ima 10,5 meseci a od pre desetak dana počeo je da traži nošu i kada mu se piški (uhvati se za pampers izmedju nogu i nešto brblja)! Naravno dešava mu se da se zaigra i da piški u peleni ali polako će se navići i to će izbaciti! I mislim da nijednoj bebi koja ima i neki noćni obrok pampers ujutru ne može da bude suv! Andrija popije od spavanja do budjenja 600ml mleka jer se budi još uvek dva puta noću (sa dojenjem smo prestali skoro ali nam ostala navika budjenja) a ta količina tečnosti nikako ne može da ostane celu noć u njegovoj bešici!

  4. ivaana86 je dodao/la post u temi Vaspitavanje beba od 6+ meseci   

    Potpuno je ista situacija i kod nas! Andrija je uopšte hiperaktivan ali kad doda uz svu tu hiperaktivnost i nervozu apsolutno je neizdrživ! Naš problem je u tome što on kada je nervozan samo mene grize, čupa, upara, šuta... i nikog više! Pokušavam na sve moguće načine da mu pokažem da to nije uredu, da me boli, pretvaram se da sam kao ljuta na njega i da neću sa njim da se družim i igram zbog toga i to upali ali samo tog trenutka a nakon 15minuta sledi opet ista priča!! Ponekad imam osećaj da i od ljubavi i sreće kada se igramo on počinje da me grize ili čupa! Samo se nadam da je ovo neka prolazna faza jer ne želim da leti šetam u majici sa modricama od Andrijinih ugriza!
  5. ivaana86 je dodao/la post u temi Vaspitavanje beba od 6+ meseci   

    U potpunosti se slažem sa tobom oko studiranja i primene u praksi! ja sam po struci vaspitač a verovala ili ne u vrtićima mema ni delića onoga što se u školi uči! Neke stvari su upotpunosti neprimenljive dok se druge iz raznoraznih razloga ne primenjuju!
  6. ivaana86 je dodao/la post u temi Vaspitavanje beba od 6+ meseci   

    medjutim postoje i deca koja su vise emotivna pa na povisen ton mogu reagovati razlicitim tikovima! deca u ovom periodu su pravi mali istrazivaci i interesovace ih apsolutno sve stvari koje ih okruzuju sto naravno ne treba da vas brine jer oni tako upoznaju svet oko sebe! najbolje je vise puta ponoviti da to ne treba da radi ali i objasniti zasto to nesto ne treba da diraju jer na taj nacin ce te i nauciti ponesto svoju radoznalu bebu i zadovoljiti donekle njenu radoznalost! sa bebama treba samo sto vise razgovarati o svemu i svacemu!
  7. ivaana86 je dodao/la tema Porodiljsko bolovanje   

    Problemi sa isplatom bolovanja
    posto mi istice bolovanje a nisam primila ni jednu naknadu interesuje me da li isplata porodiljskog bolovanja zastareva?
    • odgovora
    • pregleda
  8. ivaana86 je dodao/la post u temi Tata na porodiljskom   

    hvala!