enav

Član
  • Broj odgovora

    1348
  • Priključio/la se

  • Poslednja poseta


Reputacija

  1. Cica Mačkica se sviđa post u temi od enav u Sve što treba da znate pre nego što krenete na put   
    Oba puta sam putovala, isla na koncerte, Exit... Ali, moje trudnoce su bile divne i prilicno lake, koliko se to za trudnocu moze reci.
  2. Tangerine se sviđa post u temi od enav u Vrtic- izvor virusa...   
    Deca imaju i neke koristi od boravka u vrticu, socijalizuju, uce nesto...Nije jedina svrha vrtica da se deca negde cuvaju.

    Pa sta?! Glavni uzrok kenjkavosti dece kasnije je sto su im roditelji svileni. Sta ce im biti da imaju nekad i grip, boginje i sl. Mi smo sve to prelezali i niko nije dramio, a ova deca se od svega cuvaju i imunitet im je 0.
    Mi smo nasu decu dali odmah u jaslice, a i pre toga su stalno bile u kontaktu sa drugima, koji su vrlo cesto bolesni. Rezultat je da su mozda jednom godisnje bolesne.
    I ja od ucenika svasta povucem, razne obicne i stomacne viruse, za mm da ne pricam, pa mogu i od nas da se zaraze, tako da se ne brinem za to da ce im neka druga deca preneti nesto. Uostalom, sve zaraze mogu da dobiju u gradskom busu. Ne smatram da se mozemo bas od svega sacuvati, a i ne treba.
  3. Tangerine se sviđa post u temi od enav u Kantarionovo ulje i epiziotomija   
    Nece skoditi, ali nece bas ni nezamislivo da pomogne. Kakva vam je koza, tako cete proci. Ipak, ja sam uvek za secenje. Bolje nego da pukne sve to.
    Prvi put su me secnuli, drugi put ne.
    Ranu ne bi trebalo mazati, jer moze da se zagnoji, ali i to zavisi od koze... Obicno pranje je ok, a ako zatreba jos nesto, reci ce patronazna.
  4. Cokalin@ se sviđa post u temi od enav u Epiduralna u Novom Sadu   
    Za epidural postoji opcija da se uplati, ali ako je nocu ili ako stignete sa vise od 5 cm otvorene, nece ga biti. Pare vracaju nazad, ako ga ne daju, naravno.
  5. Cecko se sviđa post u temi od enav u Slučaj Betanija   
    Cula si, i to je tacno, na zalost svih razmazenih koje bi da se porode sa CZ, pa da uzmu sansu za CZ onom kome treba.
    Osoblja ima malo, ponegde po jedna sestra na odeljenju, i to se oseti, i naravno da su nervozni, ali za to nije kriva Betanija.
    Nije streljanje, i naravno da boli i da ces da se deres, ali oni su navikli na to. Ako pocnes da ugrozavas bebu svojim nesaradjivanjem, bice neprijatni.
    Indukcija je obavezna, jer je za bebu bolje da porodjaj krace traje, pa sve i da boli, a epiziotomija se radi kad mora, da ti ne pukne sve, jer onda jaaako boli, veruj.
    Mame i bebe su zakljucane, jer nema iznosenja bebe dok ne potpises da si svoju bebu iznela, dakle cisto iz bezbednosnih razloga. Nema poseta zbog infekcija koje vrebaju.
    Za dan se izlazi, ako su i beba i zena dobro, i mislim da je to ok. Inace, nema mesta u bolnici, jer cela Vojvodina salje svoje nezgodne slucajeve tu.
    Doktori nisu tako korumpirani, i nisu svi, i ne vidim potrebu da se prvo zalis na to, pa da posle i sama trazis kome bi dala nesto. Lepo odes na porodjaj ko i svi i nista ti nece biti.
    Smrtnih slucajeva ima, a znate ih sve, posto ih sve objavljuju, i u odnosu na evropski prosek, mi smo divni. Samo to niko od novinara nece da napise.
    Povodom one tri bebe koje su umrle na Betaniji, ove prve dve su sigurno zrtve tih dogovora sa V., jer je on svoje radio na konto ostalih. On sad nije tu, i sve sto malo zaskripi, ide na carski, tako im je lakse, konacno. Treca beba je umrla kuci, i tu je mm bio ukljucen kao poslednji, jer je ta strahota od mame odbila da ostane u bolnici kad je trebalo, jer se tek za sutradan dogovorila za CZ. Sama je kriva za to. Ima mnogo svedoka da je to vece htela na Novu godinu, a ne na prirodan porodjaj. A sad sto hoce da uzme pare...to je njoj na cast.
    I inace dobijam ospice kad se pomene Betanija, jer tamo ima toliko dobrih dr, za koje niko ne zna, jer oni nisu na prodaju.
  6. Ivančica se sviđa post u temi od enav u Kako ste odabrali bebisiterku?   
    u svakom slucaju mora nesto jesti.
  7. enav se sviđa post u temi od geravodeli u Bolje je poroditi se u 7. ili 8. mesecu??   
    Koliko sam ja upućena, ako se beba rodi u 7. mesecu, ima dovoljno razvijena pluća da može sama da diše, ali joj daju i dodatne lekove da to prodje bez komplikacija.
    U osmom mesecu ti lekovi ne deluju jer su pluća opet drugačije i više razvijena.
    Verovatno postoji stručnija literatura na internetu, pa ću i ja sada pokušati da nadjem obzirom da mi je i dalje totalno nejasno to sa plućima.
  8. enav se sviđa post u temi od B.mama u Slučaj Betanija   
    Moje iskustvo je vise nego pozitivno ;) bez veza i vezica
  9. Anonymous se sviđa post u temi od enav u Muzikalnost   
    Svi koji misle da im deca imaju dara za muziku i interesuje ih to, preporucujem muzicko zabaviste muzicke skole Isidor Bajic u Novom Sadu. Krece se sa 4 godine i upisuje svake ponovo. Od prvog razreda je besplatno, a do tad se placa 2000 mesecno. Nije malo, ali su jako dobri. Upis je krajem maja.
  10. enav se sviđa post u temi od andisam u !!! S.O.S.   
    ja duboko verujem da je promaja kao voodoo - deluje samo da one koji veruju u nju. tako da ne verujem da joj je od promaje. verovatno ju je ujeo neki paucic.
  11. Tangerine se sviđa post u temi od enav u Muzikalnost   
    Svi koji misle da im deca imaju dara za muziku i interesuje ih to, preporucujem muzicko zabaviste muzicke skole Isidor Bajic u Novom Sadu. Krece se sa 4 godine i upisuje svake ponovo. Od prvog razreda je besplatno, a do tad se placa 2000 mesecno. Nije malo, ali su jako dobri. Upis je krajem maja.
  12. Moja pesmica se sviđa post u temi od enav u Obaveštenja i novosti   
    Popunjeno.
  13. takica se sviđa post u temi od enav u Kontracepcija   
    Da. Kada god neko posalje tamo nesto, meni stigne obavestenje.
  14. Mama u avgustu se sviđa post u temi od enav u Porodilište - Novi Sad   
    Ja sam za vreme tog curkanja nosila mrezaste uloske.
  15. enav se sviđa post u temi od B.mama u Porodilište - Novi Sad   
    Kod mene je sve proslo odlicno, vodenjak m i pukao u 5 sati u 6 i 30 sam bila primljena porodila se u 7 i 50, dr. Vuleta me usivao i verujte mi dan posle ne osecam ranu izasla sam kuci sutradan bez problema
  16. enav se sviđa post u temi od MaMaSoNJa u Epiduralna u Novom Sadu   
    Ja bih o iskustvima sa doktorima mogla roman da napisem. I naj veci porodjajni bolovi nisu nista,naspram besa koji me obuzme pri pomisli na svakog doktora sa kojim sam imala kontakt u prethodne dve trudnoce.Dr.Tabs mi je vodio obe trudnoce ali samo zvanicno zbog lista za bolovanje.Ni jednom me nije pregledao,sto je meni potpuno odgovaralo,poto je on dobar samo za papire. Na prvi pregled sam otisla kod dr.Todorovic (zensko,pretpostavljam da mu je to cerka),samo da mi potvrdi trudnocu,posto sam pre toga uradila test i bio je pozitivan.Medjutim ona mi je rekla da to nije trudnoca nego velika cista i postoji mogucnost da je maligna i da moram da uradim dodatne analize krvi,ali da pre toga primim injekciju koja ce mi izazvati ciklus tako da ta cista moze da pukne.Mozete misliti moj sok! Umesto dugo ocekivane trudnoce,doktor vam kaze da verovatno imate tumor!!! Primila sam samo jednu od potrebne tri injekcije (naravno,sva u suzama). Sva sreca pa sam sutradan otisla kod dr.Budakova u betaniju koji mi je rekao da jesam u drgom stanju,ali je trudnoca jako mala,i da cista postoji ali ce verovatno puci pri sirenju materice kako trudnoca bude napredovala i da se nista ne brinem.On je jedini od doktora koji je bio korektan prema meni i za njega imam samo reci hvale,smatram ga velikm strucnjakom.Zao mi je sto nije bio na mom prvom porodjaju,nego me je zapala dezurnadr.Bogavac koja je dosla samo da mi usije epiziotomiju i pri tom izgubila iglu!!! Na drugom porodjaju (pre dve nedelje) takodje me je zapao dezurni dr.Stajic,vrlo neprijatan i grub.Uh vec sam se iznervirala,ima toga jos,ali se trudim da sto pre zaboravim,s obzirom da je sve dobro proslo.I ja se slazem da treba da im pisemo imena,nemamo cega da se stidimo.Radjamo nove male ljude a tretman nam je slican logorskom.
  17. enav se sviđa post u temi od lothroniell u Epiduralna u Novom Sadu   
    Bicu off topic, ali mislim da bi imena tih u=odvratnih lekara trebalo da pisemo, za dobro ostalih, da nekoako naleti na njih zna s kim ima posla.
  18. enav se sviđa post u temi od naca81 u Prvi i drugi porođaj - koji je teži?   
    Prvi vaginalan,spontan 2009.Drugi planirani carski 2011.Prvi je boleo pre rodjenja bebe drugi posle operacije.Glasam za vaginalan..
  19. majat se sviđa post u temi od enav u Sta raditi kad se muz kocka?   
    http://www.zivotnijeigra.com/
    To je sajt organizaciej koja se bavi lecenjem patoloskih kockara. Sediste je u Novom Sadu, ali svejedno, jedina je takva organizacija u Srbiji. O organizaciji i o zeni koja to vodi imam samo reci hvale.
  20. enav se sviđa post u temi od *andjelcic* u Saveti iskusnijih mama mladim mamama   
    Ne tepajte previse detetu u razgovoru i ne izgovarajte pogresno reci dok se obracate detetu kao sto to radi ono (koliko to god bilo simpaticno), jer dete nece imati primer kako da nauci pravilan izgovor.
  21. enav se sviđa post u temi od *andjelcic* u Saveti iskusnijih mama mladim mamama   
    Ne suzdrzavajte se da podviknete na dete kada to zasluzuje, jer time niste lose majke vec od dece pravite ljude. A deca najvise vole kad im se jasno postave granice do kojih mogu ici, a ne da im s stalno granice pomeraju, jer tako znaju ko su i sta su i kakve su vase prave odluke. Ne menjajte svoje principe i vaspitanje deteta zato sto se to drugima ne svidja.
  22. enav se sviđa post u temi od vaskrsija u Saveti iskusnijih mama mladim mamama   
    nemojte zanemariti majcinski instinkt, uvek verujte malo vise sebi nego drugima, ali ne budite ni slepe kod tudjih saveta
  23. enav se sviđa post u temi od nanchika88 u Saveti iskusnijih mama mladim mamama   
    Moj savet bi bio da ne pomisle da nemaju mleka kad beba place nakon i u toku podoja!
    Takodje,da ne budu opterecene vagom i gramima,merenjima i uporedjivanjem dece.
    Da se ne osecaju lose jer njihovo dete nesto ne ume/ne moze/ne pojede,a neko drugo tog uzrasta to uradi. Sve dodje na svoje!

  24. enav se sviđa post u temi od amorfati u Saveti iskusnijih mama mladim mamama   
    Kada se zanesete nervirajuci se zbog svakodnevnih problema, nekih nebitnih ljudi, posla...bilo cega sto vam se u tom trenutku cini vaznim setite se sta je zapravo najvaznije, da su nam deca zdrava i srecna. Ja vrlo cesto to uzimam zdravo za gotovo a onda kad npr.dobije temperaturu ili je muce zubi ili bilo sta cak i bazazlene stvari pomislim...Boze samo da bude dobro, nista mi vise ne treba u zivotu. I tada shvatim koliko se zapravo cesto uzaludno trosim na neke nebitne stvari/ljude. Ovom savetu cu se i sama cesto vracati jer nista pametno i revolucionarno nisam rekla, to svi znamo ali nazalost cesto i zaboravljamo pa nije na odmet podsetiti se .
    Inace, super je tema, svaka cast!
  25. enav se sviđa post u temi od Smey u Saveti iskusnijih mama mladim mamama   
    Naucila sam da sve dodje na svoje, ako je dete zdravo i pravo. Da nema potrebe uporedjivati ga s drugom decom, da ce jednog dana sve jesti, pricace, hodace.