Bela Rada

Član
  • Broj odgovora

    11
  • Priključio/la se

  • Poslednja poseta


o članu/ici Bela Rada

Načini kontaktiranja

  • ICQ 0

Aktivnosti člana/članice Bela Rada

  1. Bela Rada je dodao/la post u temi Beba NE ume da zaspi   

    Joj ja imam isti problem sa Strahinjom, pogotovo za nocno spavanje. Sve mu je zanimljivo, steker na zidu, dezen na jorganu, bukvalno je sve zanimljivije od spavanja, pre sam mogla da ga zeznem tako sto ga nosam i pevam, ali sada nece ni da ga drzim samo hoce da puzi, a podocnaci mu budu ljubicasti od umora, cak se desi da slucajno zaspi puzeci po krevetu, ali to samo nekoliko sekundi do minut traje i onda se trgne iz sna, kao da se seti da nesto propusta i krene u akciju (kao da ga je neko ubo iglom u guzu)
    nema sta nisam probala, TV, deciji spotovi na youtbe, muzika, ljuljanje, sve to ima efekta 1 ili 2x i vise ne.
  2. Bela Rada je dodao/la post u temi Koje jednokratne pelene koristite?   

    Vidim da niko ne koristi Bambo pelene,to je DAnski proizvodjac. Ja te koristim od rodjenja ali ima ih samo u Simbex-ovim radnjama, oni su jedini uvoznici, a za njih sam saznala u skolici za trudnice gde su nam preporucili njih ukoliko ne koristimo visekratne. I vemo sam zadovoljna, nema ojeda, ne procuruju...
  3. Bela Rada je dodao/la post u temi Spavanje potrbuske   

    Joj kako su strasne te price o smrtnosti, nisam ni razmisljala da tako nesto moze da se desi dok nisam procitala ove komentare. MojnStrahinja takodje voli najvise na stomacicu da spava. Kada je na stomako spava po 8h, a ako ga stavim na bok obavezno se okrene na ledja, dzabe i pozicioner i bilo sta da podmetnem, a u tom slucaju spava 5h max.
    I ne mogu da shvatim tonda dete stavim na ledja a glavicu na stranu, pa on okrece glavu jos od mesec i po dana a sada ima skoro tri, mogu ja njemu da namestam kako hocu glavu, on ce je sam okrenuti kako njemu odgovara.
  4. Bela Rada je dodao/la post u temi Crvenilo iza uveta   

    Kod mene je malo drugaciji problem, mom Strahinji je iza usiju jako suva i gruba koza, sva se peruta. Ne znam sta da radim, doktorka mi je rekla da ima osetljivu kozu, jer mu je i na vraticu na pregibu crvena i dala mi je kremu bepanthen da mazem ali nije nesto efektna malo prodje ali ne u potpunosti, a mazem vec nedelju dana.
  5. Bela Rada je dodao/la post u temi Posle porođaja trudnoća?   

    Danas sam mislila da imam isti problem, otisla sam na prvi UZ nakon porodjaja i doktorka je videla nesto sto moze biti cista, a moze biti i trudnoca, a od porodja je proslo nepuna dva meseca. Poslala me je odmah da vadim krv da bi utvrdila sta je upitanju.
    Jako sam bila uplasena, ipak nakon dva meseca bi bilo prerano, ali nisam ni pomislila da abortiram. Jednostavno sam razmisljala kako krece sve ispocetka, trudnoca, porodjaj i kako cu to sve podneti...ali srecom nisam zakevila
  6. Bela Rada je dodao/la post u temi Da li buditi bebu?   

    Meni su rekli da moram na 3 sata da ga budim da jede, medjutim budila sam ga samo danju, a nocu ne. Tako da se sada sam budi na svaka 3 sata (kada spava, posto sada vrlo malo spava danju) ali nocu mi prespava 5 sati, a ponekad i 6h.
  7. Bela Rada je dodao/la post u temi Višak kilograma   

    Pre porodjaja sam imala 59kg, ugojila sam se 18kg ali po porodjaju je odmah otislo 10kg. Uglavnom sada imam 65kg.

    Interesuje me kada smem da pocnem da treniram, od porodjaja je proslo 5 nedelja, sad se super osecam ali bojim se da je ipak prerano sa treningom? (da naglasim da ne dojim)
  8. Bela Rada je dodao/la post u temi Poreklo, značenje, simbolika imena   

    Citala sam na netu da pored Vuk, Vukasin, Vukoje itd. Strahinja ima isto znacenje, zastrasuju i bore se protiv zla i bolesti u porodici, zato su se ta imena uglavnom davala prvoj deci kako bi cuvala porodicu od zla.
  9. Bela Rada je dodao/la post u temi Matične ćelije   



    I mi smo ostavili u Future Health-u, banka u Engleskoj. Nekako mi je to najsigurnija drzava i najmanje rizika da ce banka propasti
  10. Bela Rada je dodao/la post u temi Prva setnja   

    Za vikend su najavili 14-15 stepeni pa sam mislila da malo izadjemo. a danas je sunce bas ugrejalo na nasoj terasi pa smo ga izveli na minut
  11. Bela Rada je dodao/la tema Od rođenja do 6 meseci   

    Prva setnja
    Cao mame
    interesuje me kada bebu treba poceti izvoditi napolje? Moja beba ima 22 dana, a procitala sam nekoliko komentara u "razvoj bebe po nedeljama" da mame uveliko vode svoje bebce u setnju vec nakon druge nedelje i da im bebe nakon toga spavaju preko noci spojivsi 5-6h. moj bebac se budi tacno na svaka 3 sata i preko noci i preko dana, kao svajcarski sat je, ne propusta ni minut za jelo.
    Volela bih da znam kada mozemo da krenemo u setnjicu, mislim da bi ga svez vazduh i setnja malo izmorili pa bi mozda poceo malo duze da spava nocu.
    • odgovora
    • pregleda