Vojinova mama

Član
  • Broj odgovora

    9
  • Priključio/la se

  • Poslednja poseta


o članu/ici Vojinova mama

  • Rođendan 01/14/88

Načini kontaktiranja

  • ICQ 0

Informacije o profilu

  • Lokacija Budva

Aktivnosti člana/članice Vojinova mama

  1. Vojinova mama je dodao/la post u temi Imena dama sa ovog foruma   

    Dogovoreno!
  2. Vojinova mama je dodao/la post u temi Imena dama sa ovog foruma   

    Ja sam Danka, Vojinova mama: ) zivim u Budvi : ) Kafaaaa zene
  3. Vojinova mama je dodao/la post u temi Vaše grudi   

    Meni je ovo 6. mesec dojenja i posle svakog podoja se prestravim od tih nekadasnjih lepotica..=) Izduvani baloni.. U trudnoci su bile najbolje, a sad..uhhh..
  4. Vojinova mama je dodao/la post u temi Aktivnosti pre prvih koraka   

    Moj Vojin ce 24. da napuni 6 meseci i ja ga stavljam da sedi po malo. Cim mu dam ruku on se vuce da ustane-bukvalno ukoci noge u kolenima i hoce da stoji-presmesan mi je=). U njihalicu kad ga stavim u polusedeci, on se sasvim uspravi, lepo sedne i pridrzava za neke igracke sto mu vise=) Sam ne moze da sedi, "pada" napred, a vidim da ce uskoro i to savladati.. Da li je pametno sto ga stavljam da sedi, da li je rano? Mozda o svemu ovome i pise negde, ali na tel. mi jako sporo otvara pa je naporno.. Sorry =)
  5. Vojinova mama je dodao/la post u temi Omekšivač i deterdžent kojim perete bebin veš   

    Mi koristimo Ariel i beli Lenor. Nekako mi svaki omeksivac dosadi vec na pola pakovanja, a ovaj nikako..
  6. Vojinova mama je dodao/la post u temi Kravlje mleko   

    Btw, glupa sam, nisam odmah ukapirala. Moj ton? Neka radi ko kako misli da je najbolje za svoje dete, ali ipak su bitne cinjenice.. Ovo je 21.vek, vreme kada je gomila stvari ispitana. Svaki dan, od kada sam se porodila, se susrecem sa savetima i bolnim recenicama "kako su stare zene zivele, podizale decu, i davale i ovo i ono, svasta.." bla,bla.. Jaaaaooo, ma Cao! Radile su kako su znale i morale u ONO (davno proslo) VREME i postujem to. Ali, hvala Bogu, danas sve vrvi od informacija i to pravih! Znam da je katastrofa situacija u zemlji, niko nema dinara, ali nekad su zene i same krive (cast izuzetcima).. Jedna, koja se porodila kad i ja, prvi dan je objavila da nema mleka i da ce da hrani bebu Bebelac-om, a nema para za hleb. Znaci, nije ni pokusala, ni potrudila se da doji..a sve znamo da je sve to prilicno tesko u pocetku. Od 2 meseca mu je davala kravlje sa keksom, kasice, curetinu, mandarine i sve sto ga "sleduje" i naravno litre i litre vode, cajeva sa limunom, soka.. Jadan beban je imao katastrofa grceve..uh! I radi cega sve to?! Jao! A ja samo dojim bebusku, ne dajem mu ni vodu i ne znamo sta su grcevi..ma kao andjeo je dobar! I kakav ton da imam ka gledam svu tu glupost i SEBICNOST kod nekih zena?! Nisam se prikljucila ovde da bih se prepucavala i prozivala vec da podelim svoje misljenje i iskustvo! Od pocetka trudnoce do sad su mi prilicno pomogli vasi saveti i nadam se da ce nekome koristiti i moji..bila bih srecna!
  7. Vojinova mama je dodao/la post u temi Nošenje pojasa u trudnoći   

    Ja sam bas nisko nosila bebu i doktor mi je rekao strogo mirovanje od 7. meseca i da mogu da nosim pojas. Uzela sam Carrivel-valjda se tako zove, bez gacica i bas mi je pomogao. Nekako sam se sigurnije osecala kad sam ga nosila. Jeste bilo leto i pakao, ali.. Preporucila bih ga!
  8. Vojinova mama je dodao/la post u temi Nega kože u trudnoći   

    Ja sam u trudnoci dobila oko 20-ak kg i nisam dobila ni jednu striju. Koza mi je extra suva i osetljiva i ocekivala sam gomilu njih, ali nista. Koristila sam Vichy kremu protiv strija od 4. meseca, posle svakog tusiranja, "pravilno" utrljavanje.. E, sad..da li je do kreme, ko zna..verovatno jeste, posto su mi i mama i sestra, koja je mazala Saljicevom, kao zebrice. Unosite dosta tecnosti, najbolje vode..od soka ce te se samo extra gojiti.. Srecno!
  9. Vojinova mama je dodao/la post u temi Kravlje mleko   

    Jeste da je tema zastarela, ali ne mogu da ne prokomentarisem.. Imam bebicu od 5 meseci i iskljucivo ga dojim! Bez nalivanja sokovima, cajevima vodom-za sad mu je to dovoljno! A kad bude potrebno, davacu mu formulu. Kravlje mleko se ne preporucuje do 1. rodjendana deteta, jer ne sadrzi odgovarajuce hranljive sastojke potrebne novorodjencetu i moze da prouzrokuje nevolje sa varenjem!!! Koliko god da vam je jednostavnije da otvorite tetrapak...HMM... IMAJTE NA UMU DA JE KAVLJE MLEKO PRIRODA PREDVIDELA ZA RAST I RAZVOJ TELADI, KOJA ZA NEKOLIKO MESECI TREBA DA SE PRETVORE U JUNCE OD NEKOLIKO STOTINA KILOGRAMA!! NJIHOV JE METABOLIZAM I CITAV ORGANIZAM MNOGO DRUGACIJI OD LJUDSKIH! Pa, drage moje, razmislite o ovome, pre nego sto pocnete svoje najdraze da kljukate svim i svacim! Zasluzuju najbolje, zar ne? GODINA DANA JE NISTA, PROLETI..A ZDRAVLJE?!