NiNa023

Član
  • Broj odgovora

    6
  • Priključio/la se

  • Poslednja poseta


Odgovori objavio/la NiNa023


  1. ja imam devojcicu od 13 meseci,i zadnjih mesec dana je uhvatilo da hoce iskljucivo samnom..nece ni kod tate,babe,dede...inace do sad su mogle i bake da je cuvaju,ali sad samo mene trazi....da se ne odvaja ni jednog momenta..:)..to je valjda period...meni je jedino zao sto cu uskoro poceti da radim,pa ne znam kako cemo da podnesemo to odvajanje na vise od 8 sati...ni ja ni ona..;( znam da je svima tako,ali se meni cini da cu prva 2 meseca plakati od tuge na r.mestu..:)..ali sve prodje


  2. Drage devojke interesuje me da li biste podelile vasa iskustva sa prenetim trudnocama. Meni je termin bio 30.12.2010. Kako mi je redovna kontrola bila dan ranije javila sam se lekaru a oni su me hitno hospitalizovali taj dan zbog sumnje na secer. Nakon uradjenog dnevnog profila pustili su me kuci sa preporukom da se javim 04.01.2011. da vide sta ce sa mnom. Nakon pregleda su mi rekli da mi se grlic nije skratio da je cvrst i zatvoren da nisam otvorena ni malo i da ce verovatno morati da rade CR ako situacija bude ista. Interesuje me da li to moze da se resi indukcijom ili se neke zene prosto ne otvaraju kako sam cula doktora da kaze.

    ja sam prenela trudnocu 4 dana,krenuli su mi bolovi ali se skoro nikako nisam otvarala...bila sam 2 cm otvorena kad sam otisla u porodiliste,ceo dan i celu noc imala bolove,,ujutru na viziti tek 3 cm...pa sam se napatila a nista nisam napredovala...popodne sam se otvorila 4 cm ne znam ni ja kako,probusili mi vodenjak,prikljucili indukciju,i posle sat i po se otvorila svih 10 prstiju,sto je relativno brzo,s obzirom da neke zene leze po 12 sati na indukciji...a sto se tice same indukcije,meni je pomogla posto se nisam otvarala prirodno,ali je nebih zelela nikad vise,tj sledecu bebu bi volela da rodim bez indukcije ako bog da....to su uzasni bolovi,ni sa cim se ne mogu opisati...ali je istina da se sve odmah zaboravi....:)


  3. evo mog iskustva iz Zrenjaninskog porodilista...dobila sam bolove oko ponoci...pa sam pratila kontrakcije do 4 sata ujutru pa sam se spakovala i otisla u bolnicu posto sam se plasila da ne zakasnim na porodjaj..:)..prva trudnoca,sve vam je jasno...docekala me ljubazna sestrica,uzela podatke itd da skratim...pregledala me petrovicka...Divna zena,ljubozna..puna neke topline za razliku od drugih...bila sam otvorena 2 prsta tek...uradili mi klistrir i prebacili u predporodjajno...sestrice su bile ljubazne,moram priznati..verovatno sam imala srece sto su bile raspolozene...imala sam uzasne bolove na 5 min,a ctg mi uopste nije pokazivao kontrakcije..uzas...i onda tako ceo dan sa bolovima,slabo sam se otvara,ko god prodje od doktora te cacka i pregleda...al dobro,verovatno mora tako..i dalje sam imala jake bolove,isla na ctg svakih 2 sata ali nista nije pokazivao..nisam verovala..prosla je i noc..i dalje nista..kad me god pregledaju jai dalje otvorena samo 2 cm..hvatala me je panika vec...nisam spavala 2 noci,izmorena od bolova,nisu mi dali ni vode ni hranu..dobro to je takva procedura ne kazem,ali mi je sve to bilo jezivo pored sve muke..prosla je i jos jedna noc bez sna,sa bolovima da bi me na kraju prebacili na patologiju jer je mutavdzicka rekla kako nisam jos za porodjaj...posle 24 casa neko to da ti kaze...bila sam van sebe izmorena,i ne ispavana...konacno sl.jutro meni krene sluzni cep,pocela sam da krvarim,dosla je dokt.da me pregleda ali ja 3 cm otvorena....premalo posle toliko vremena...molila sam ih da mi daju indukciju,ili sta vec da mi ubrazju porodjaj jer imam 2 dana bolove a nista se ne otvaram..a oni samo odmahnu rukom i kao CEKAMO...SRECA to jutro mi je dosla u vizitu Ilicka,divna zena neka prica ko sta hoce..zaustavila sam je u hodniku,i rekla da sam ovde vec 2 dana ali se slabo otvaram....odmah me je pregledala i rekla da ako budem otvorena 4 cm do 12 popodne,ukljucice mi indukciju...i ja se najzad otvorim tih 4 cm do sl.pregleda,probusila mi je vodenjak oko 12,u pola 1 mi ukljucila indukciju,ali i dala inekciju posto mi je pritisak bio skoro 200 ali nije smela da mi kaze...u jedan su poceli ti uzasni bolovi,moram priznati da sam vikala,tj dozivala ihi izvinjavam im se na tome,,,:) ali mi je bilo nekako lakse...u pola 3 sam dobila napone,odveli me u salu...prva 2 napona su mi propala je nisam dovoljno gurala i beba mi se vracala nazad,onda mi je babica legla na stomak,uradili mi epiziotomiju naravno,i u 2 napona sam rodlia moju princezu...bio joj je pupcanik oko vrata ali pri kraju joj se obmotao,tako da nije bila modra i bez vazduha hvala bogu...nikad necu zaboraviti njen pogled kad su mi je stavili na grudi.. teska 3890 kg,i 55 dugacka...usivanje necu da komentarisem bolelo je,al nije dugo trajalo...sve u svemu.hvala Gordani ILIC,jer da nije bilo nje,ko zna koga bi morala sve da molim da mi pomogne nekako....i za kraj,istina je da se sve zaboravi..:)...i jedva cekam jos jednu bebu..uskoro nadam se..;)+


  4. odakle da pocnem..:D...NEMAM NI JEDNU LEPU REC da kazem za moju svekrvu..u pocetku mog braka sa njenin sinom je bila onako...ok...ali zadnjih god dana...uzasnaaaa....ljubomorna,posesivna....stalno se nesto ljuti sta god joj se kaze,a ona inace uvek sve svima govori u facu..ali njoj ne sme...kad sam bila trudna nikad mi nista nije pomagala,bila je u stanju da 2 dana prolazi pored vesa,sudova..itd a znala je da se ne osecam dobro,i da ne mogu sama ali je nije bilo briga...sad kad sam se porodila ljubomorna na moju mamu sto mi pomaze...pa ko ce ako nece ona..?..umislja gluposti u glavu,stalno dolazi nesto da se raspravlja....i imam jos mnogo materijala ali cu drugom prilikom..;D....sve u svemu,bolje da zivimo odvojeno,verovatno bi se bolje slagale,a ovako je ONA UVEK U PRAVU I NAJPAMETNIJA NARAVNO..:)...ali iskreno,boli me uvo za nju..:)...sad se pravim kao da nije u mojoj kuci,vec kao da mi je komsinica...sto manje pricamo to bolje za sve..;D


  5. Ja o mojoj, stvarno ne mogu ni jednu lepu reč da kažem. Prvo zato što živimo zajedno, drugo zato što ne smem reč da joj kažem, jer je u stanju da se naljuti zbog gluposti i tri nedelje i više ne progovara sa mnom, a ipak nam dolazi tu na sprat i kad sam ja u sobi ona ćuti, kad ja izađem ne zna šta će pre da ispriča sa svojim jedincem.

    Bila sam trudna, nikad mi ništa nije pomogla, ni počistila, ni ručak spremila, volela je da mi se izdire za gluposti, ali kad smo same, ne pred svojim sinom, mojim mužem, pošto mu je isprala mozak da me voli!!! :D

    Porodila sam se, nabije se u sobu kod bebe, probudi je da bi je ljuljala po 1-2h (ali stvarno), pričala joj, dok sam ja za to vreme sa koncima na onoj stvarčici peglala pelene, čistila... A da, peglala mi je, al kad nam neko dodje. Pošto ona uvek mora da se utrese, čim nam neko dodje, ona tad dodje, pa uzme da pegla ono što ja nisam završila (a to obično bude po nešto malo)

    Volela je da digne nos kad ne obučem dete kako ona kaže, a po njoj bi dete trebalo i leti na 40 stepeni da nosi duge rukave, jednom sam joj rekla da je to moja stvar kako ću da je obučem i narednih 17 dana (brojala sam) nije htela da priča sa mnom. I dan danas je ista.

    Moji roditelji su na 15 minuta voznje kolima i kod njih idem jednom u dve nedelje na 3-4h, a i tad mi presedne. Čim dodjem od njih, odmah "Pa gde si ti bakina lepotice, ceo dan te nisam videla". Ja naravno prećutim, jer šta da kažeš nekome ko je nerazuman, al mi ponekad dodje da joj kažem "Seljančuro, vidjaš unuče svaki dan po 7-8h i to ti malo, pa moraš da mi nabiješ na nos i kod roditelja kad odem." Ma treba da bude srećna što uopšte i sme da mi dolazi kad hoće. Moje drugarice uvek drže vrata pod ključ i svekrve mogu da im udju jednom dnevno, a nekad i nijednom.

    Jeste da je ona u prizemlju, a mi na spratu, ali non- stop je tu, a NAJVIŠE MRZIM ŠTO OBAVEZNO MORA DA BUDE KOD NAS NA SPRATU KAD NAM NEKO DOĐE!!!

    Ja stvarno ne očekujem od nje da me voli, ali zašto samo ja mora da budem tolerantna i sve trpim ćuteći. Ja ako sam snaja, nisam rob kome svako može da se istriše kad god poželi.

    E ja sam zapravo to. Trpim i ćutim sve vrste poniženja i je**nja u zdrav mozak, ali sam je zato udarila tamo gde najviše boli. Unuče joj je dozvoljeno da vidja samo kod nas i u dvorištu. Šetanja van nema!!! Pa nek oseti i ona malo bol.

    Ma mogu do sutra da pišem o prb. :angry: