Sandrra

Član
  • Broj odgovora

    2
  • Priključio/la se

  • Poslednja poseta


o članu/ici Sandrra

Načini kontaktiranja

  • ICQ 0

Ko je posetio ovaj profil?


pregleda profila

Aktivnosti člana/članice Sandrra

  1. Sandrra je dodao/la post u temi Dude   


    Mi koristimo NUK silikonske dude, evo i sa drugim detetom, nikakvih problema, bas sam zadovoljna, samo menjamo velicinu kako dete raste
    a voda ulazi u njih kada se sterilisu jer imju malu rupicu na njima, kada dete cucla da ne napravi vakuum, fizika
    u svakom slucaju menjamo ih na 2-3 meseca, kada silikon vise nije providan vec onako, zamucen, a pogotovo kad stignu prvi zubi
  2. Sandrra je dodao/la post u temi Kandida u stolici   


    Gde moze da se nabavi taj caj i kako se zove? Hvala unapred.

    Moj sin od 3 godine ima kandidu u crevima, ali bar u Bgd-u niko ne radi broj kolonija kada se odnese uzorak , vec samo prisustvo gljivice,tako da neznamo obim infekcije ali svakako se dugo patimo sa tim, neko vreme bude bolje pa se opet vrati. A otkrivena mu je kada je sa dve godine otisao kod logopeda da ga malo motivisu da prica , pa su trazili razne analize, krvi,stolice,urina i otkrismo je u stolici zasada. Kasnije sam povezala razne simptome koje je ispoljavao ( znojenje u snu, nemirno spavanje, skrgutanje zubima, govor....ali zanimljivo nikada nije imao problema sa stolicom,tako da nismo posumnjali na gljivicu).

    Receno nam je da dosta dece koja kasne u govoru ili imaju nekih problema pa sve do autizma imaju kandidu, da ona uzrokuje mnoge probleme. Zivi u crevima normalno kod svih nas, a kad podivlja.tj prenamnozi se, ispusta toksine iz creva u krv,koji stizu do mozga i tu vec uticu na razne zone mozga. Tu su nam nudili razne preparate koji su prilicno skupi, pa ako nekog interesuje neka me kontaktira na pp,drage volje cu potanko objasniti i oko ishrane i sve sto znam o posasti zvanoj kandida, jer sam postala ekspert za tu temu, nazalost.

    Trenutno par meseci dete nije imalo kandidu,trebalo bi uskoro da odnesemo stolicu na analizu, pa ako je pozitivna, pocecemo sa tim preparatima. Inace smo 3 meseca, sa pauzama pili Nistatin i nista. On nije toliko toksican, ali opet je lek, a bar nama nije pomogao.

    Iz mog iskustva, sve je u imunitetu, neka deca reaguju tako da kandida podivlja u crevima kada im padne imunitet, posle primene antibiotika ili jace prehlade, ucestanih prehlada itd. Pa sam pored dijete pocela bas da vodim racuna o sinovljevom imunitetu, pravilna ishrana, vitamini, sport...zdrav nacin zivota jednom recju.
    A on sada potpuno normalno prica, cak pokazuje strasnu zelju da sto vise sklapa recenice i uci nove reci tako da stvarno toplo preporucujem Institut za poremecaj govora u G.Jovanovoj (ko je iz Bgda), da nismo otisli tamo tada, ko zna sta bi bilo i sa kandidom i sa njegovim govorom.