sandraivlada

Član
  • Broj odgovora

    12
  • Priključio/la se

  • Poslednja poseta


o članu/ici sandraivlada

Načini kontaktiranja

  • ICQ 0

Aktivnosti člana/članice sandraivlada

  1. sandraivlada je dodao/la post u temi Dijeta   

    Ja drzim Atkinsonovu dijetu, nju sam drzala i posle prve dve trudnoce, nista mi se nije vratilo, i za sada mi super ide, 6 kg manje za dve nedelje...obim se drasticno smanjio... razmisljam o testu intolerancije na hranu...da li je neko radio..? gde se radi u Bg?? Pozz svima!
  2. sandraivlada je dodao/la post u temi Skraćen grlić   

    Meni je grlic na poslednjem pregledu bio skracen (1cm),mekan i uloziv za prst, ali mi je Dr rekla da je to normalno za trecu trudnocu, s obzirom da su trudnoce relativno ceste..
    Cak mi nije rekla da strogo mirujem, mogu da prosetam, samo da ne podizem nista tesko,ne zamaram se, ne spremam stan ...mozda bih trebala da mirujem, mada mi prija da prosetam, bar jednom dnevno po pola sata...
  3. sandraivlada je dodao/la post u temi Holesterol i trigliceridi u trudnoći   

    I meni je isto Dr rekla da se holesterol i trigliceridi uopste ne proveravaju u trudnoci, i meni su bili malo poviseni, Dr uopste nije odreagovala na to...Jedino treba da povedem racuna o seceru, jer sam jedno vreme preterala sa slatkim, tu oko nove godine, pa mi skocio secer cak na 7,5, posle sam ishranom stabilizovala i tu mi je oko 5-5,5.. Dr mi je rekla da do kraja trudnoce ne uzmem NISTA slatko ,jedino voce... Nekako izdrzavam, nije bas uvek lako, ali kad pomislim da je zbog bebca, nista mi ne pada tesko... Sorry za skretanje s teme!
  4. sandraivlada je dodao/la post u temi Nalaz urina   

    Ma mene je strah kad sam procitala da ketoni negativno deluju na plod, tj. uticu na razvoj bebe,narocito mozga...tebi su u prvoj trudnoci bili poviseni, bilo je sve ok sa bebcom?
    Joj sad mi je vec lakse....
  5. sandraivlada je dodao/la tema Zdravlje   

    Nalaz urina
    E ovako, prvo cao svima, ja sam novi clan
    U 35.nedelji trudnoce sam, i to trece
    Ono sto me muci jesu ketoni koji su mi nadjeni u urinu.. Dosta sam citala na netu o tome, o povezanosti sa secerom, ovako...meni je dva puta bio povisen secer, ali sam posle pregledala i ranije rezultate, i videla da i kada mi je secer bio u normali, imala sam pozitivne ketone u urinu..kad sam zvala laboratoriju, rekla mi je da je to normalna pojava u trudnoci i da ako je secer ok, onda su pozitivni ketoni u urinu posledica gladi a ja sam davala urin na prazan stomak,svaki put...
    Moze li malo pomoci i ako neko ima iskustva sa ovim...? Pozdrav svima!
    • odgovora
    • pregleda