Klaudija

Član
  • Broj odgovora

    10
  • Priključio/la se

  • Poslednja poseta


Sve od člana Klaudija

  1. Klaudija je dodao/la post u temi Kad je najbolje vreme početi bebu navikavati na nošu?   

    Toliko ste me napale da cu u jednom da odgovorim svima,prvo tu je tema kad je najbolje vreme poceti navikavati bebu na nosu ,koliko ja vidim ,i ja sam rekla svoje,od 9 meseci ...drugo nisam zelela nikoga da napadam da niste dovoljno posvecene deci,to sam ja rekla za sebe jer je to tako ,da ste malo bolje procitale videle bi ste da sam pisala od silnjh obaveza sto je sasvim normalno u danasnje vreme jer normalna zena mora i da kuva i obavi mnogo toga ,i pored toga i da radi a ja zbog svoje dece sam ostavila posao,tako da zato sam potpuno posvecena svojoj deci ! Kao bivsa babysiterka nagledala sam se svega i svacega tako da znam vrlo dobro sta pricam! A to sto ja imam 9 postova ne vidim u cemu je problem,moram da visim po ceo dan da imam pravo sa kazem svoje misljenje ili sta? koliko znam to nije privatni formun i ako jeste onda slobodno me izbacite! Ja sam htela da mladim mamama budem od koristi i da nauce nesto pametno,a nme da svoju decu ostave u pampersu do 3 godine )
    Ako usadite rano detetu naviku za nosu spavate ga od bakterije i od nosenja pampersa,i ako veci po grimasama shvatite kada dete o radi zasto ga ne bi stavile na nosu? Sva su deca posebna ,neko mozda ne zeli,ali svakako je na nas da probamo i da ne odustanemo posle prvi pokusaj !
  2. Klaudija je dodao/la post u temi Kad je najbolje vreme početi bebu navikavati na nošu?   

    I ako si ti pozurila da sama odgovoris ,ja cu da ti kazem da nisi u pravu ):)), ako dete naucis rano sta treba da se uradi na nosu onda naravno da posle 3 meseca ona pamti gde mora da obavi nuzdu! Moje dete hoda od 10 i 20 dana i posto ja sam jedna mama koja se potpuno posvetila svojoj deci naucila sam je da pokaze kad obavi ,naravno da ne ume jos da kaze ali pokaze,cucne ,skida pantalonice i pokaze nosu i NISAM JEDINA KOJOJ DETE OD 1 GODINU TO ZNA DA POKAZE....kao sto sam veci rekla starija cerka kje izbacila skroz pelene sa 18 meseci ,tako da nadam se da vam je jasno da SVE SE MOZE KAD SE HOCE! Deca znaju mnogo toga sto roditelji nisu svesni ili nemaju vremena od silnih obaveza da primete!
  3. Klaudija je dodao/la post u temi Kad je najbolje vreme početi bebu navikavati na nošu?   

    Ja se ne slazem sa tim da dete od godinu dana ne moze da se navikne na nosu,imam devojcicu od nepunih godinu dana ,koja sve obavlja na nosu ,cak i nocu desava se da bude cista pelena,a sisa po celu noci...Sve zavisi od deteta ali i mame moraju da budu uporne jer sve je moguce kad se hoce
  4. Klaudija je dodao/la post u temi Kad je najbolje vreme početi bebu navikavati na nošu?   


    Pa sve zavisi od tvoje bebe,moras da je pratis da bi znala odprilike na koliko obavi "poslove" .Ja moju stavljam odmah kada se budi jer ona tada obavi uveliko,a onda na 30-40 minuta i svaki put obavi . Veci 4 dana i kada spava preko dana ima cistu pelenu tako da se "isplati " biti uporan ! Samo prati svoje dete ,svaki pravi grimase ili se umiri kada to zeli da obavi i tako ce ti biti najlakse da je naucis gde mora da obavi nuzdu! Puno srece vam zelim
  5. Klaudija je dodao/la post u temi Kad je najbolje vreme početi bebu navikavati na nošu?   


    Nema veze sto je zima,jos bolje jer predpostavim da ste duze u kuci i imas vremena da joj nudis nosu,budi samo uporna i igraj se sa njom dok sedi i obavezno "cestitaj" kada obavi ,a naravno kada izlazite napolje stavi pelenu! Sve je individualno kako dete prihvati ,ja sam veci napisala da sam za 4 meseca skinula skroz stariji pelene, i nije to toliko dugo aliu citam da ima dece koje su i pre,za mladju cu da javim kada skidamo potpuno Srecnoooo!
  6. Klaudija je dodao/la post u temi Kad je najbolje vreme početi bebu navikavati na nošu?   


    Prvo da ti cestitam ,ne samo tebi nego i drugim mamam koje su uporne da "spase" svoje bebe od pelena. Dala si potpun odgovor kako da se deca sto pre navikavaju a najbitnije da ih ne prisilite! Ja sam prvu devojcicu krenula tek sa 14 meseci jer smo isle na vezbe i nisam zelela da je maltretiram,ali sam bila uporna i ona je do 18 meseci skinula pelene skroz! A drugu sam krenula sa 9 meseci tek ali veci uveliko obavi nuzdu i ne sedi po pola sata nego cim je stavis zna sta treba da se radi! A po meni to da dete moze da nosi do 3 god. pelene to je nesto neprihvatljvo ,razmazeno i potpuna lenjost ,jeste da nisu sva deca ista ali sve moze kad se hoce
  7. Klaudija je dodao/la post u temi Poreklo, značenje, simbolika imena   

    Moja prva curica se zove Ivona,njeno ime nekako zvuci jako nezno i otmeno a upravo takva je i ona ,ljubi je mama A nas drugi andjelcic se zove Elena ,zato sto sam na taj svetac saznala da sam trudna...i prava je boginja ,prelepa i non stop nasmejana ,tacno vam unosi srece i mir kada je pogledate ,ali da sam znala da ce tako cesto ime biti u 2011 nebi joj dala ime Elena
  8. Klaudija je dodao/la post u temi Sa koliko godina ste postali roditelj?   

    Ja sam Ivonu sa 21, a Elenu sa 24,2 ...a nadam se da cemo i jednog batu dobiti za jedno godinu dana...svakako planiram 3..a mozda i 4 ako bude finanski moguce;)
  9. Klaudija je dodao/la post u temi Izlazak bez muza i dece?   




    Meni je trebalo 3 meseca da se malo vratim u normalu ,nije mi palo na pamet dfo frizera da istrcim :| Ona se porodila na carski rez i za 15 dana je sve prosao,blago njoj,ali imam isto misljenje ili ima problema sa hormonima ili ko zna sta je muci ,mada ja mislim da je vise izasla u "provod" da bi muza cuvala posto nije bas miran );)) ...kako god ja sam bas zapanjena!
  10. Klaudija je dodao/la post u temi Izlazak bez muza i dece?   

    Ja bez muza nisam izasla 4 godine,sada imamo dve devojcice ,jedna od 3 godine i druga od 6 meseci, u 3 godine izasli smo sami 5 puta ) a i tada na smenu smo zvali da proverimo kako je ona,nama je najbolji provod kada smo svi zajedno posto mi muz uzasno puno radi! Nego da vas pitam nesto,dali vam je uredu da mama ostavlja svoju bebu od 20 dana da bi izasla u provod? Ja iskreno sam se razocara,mislim da je mnogooo rano!