sergejeva mama

Član
  • Broj odgovora

    16
  • Priključio/la se

  • Poslednja poseta


o članu/ici sergejeva mama

Načini kontaktiranja

  • ICQ 0

Ko je posetio ovaj profil?


pregleda profila

Aktivnosti člana/članice sergejeva mama

  1. sergejeva mama je dodao/la post u temi Koliko jedu vasa deca kolicinski u toku dana   

    Pozdrav za mame i bebece,ja imam jedan malo drugaciji problem sa mojim sinom,ima 2god i 4 mes. ajde sto nece da jede na to sav vec navikla da trcim za njim,da ne sedi u svojoj stolici ali u zadnjih mesec dana mozda malo vise on uopste nece da proguta poslednje parce mesa!! Uzme dva,tri ,cetiri zalogaja koliko je on odlucijo da hoce i onda onaj posledni zalogaj zvace po ustima sat vremena,kad prinetim da ne pojede trazim da mi ispljune. Jutros sam se sokirala kad sam u njegovim ustima posle budjenja videla mali komad mesa,koje nije pojeo juce za vecerom! Znaci dva puta je jos pijo mleko i nije mu smetalo da to drzi u obrazu,i naravno spavao je s tim u ustima! Jos uvek nemogu da se nacudim kako mu je to poslo za rukom!! dajte neki savet sta radim!!
  2. sergejeva mama je dodao/la post u temi Prehlade kod dece   

    Evo mi se opet borimo sa bolescu,predhodnih pet dana je primao penicilin (kako on jadnicak kaze "uboa teta guzu"),ima gnojnu anginu i to bas,bas! Doktorka se ni jednog trenutka nije predomisljala,odmah je rekla mora inekcije. Vise neznam sta da radim,od raznih vitaminskih sirupa,imuno bla bla truc preparata vec mi je muka,nemu to nista popravlja imuni sistem! Ja mislilm da je njegov najveci problem to sto jede jako slabo,kad treba nesto da se pojede to su pregovori za stolom kao sa nekim ministrom )
    Pojede on i vocku ali to je sve mrljanje i predomisljanje i na kraju dal nesto pojede. Sutra cemo na kontrolu rekla je dr. da ce mozda morati i neki sirup posle,nadam se da nece trebati.
    P.S. A da pre 10 dana mu je curio nosic i kasljao je,crveno grlo ali bez temperature ,pa smo zvrsili na hemomicinu. Stalno neki problemi! Cuvajte se,pozzz!!
  3. sergejeva mama je dodao/la post u temi Prehlade kod dece   

    Danas smo naravno bili kod doktora i dobio je sinacilin,grlo mu je je crveno,upaljeno! Nadam se da ce brzo da prodje,inace cu imati muke,mukica moja nemoze nista da jede,samo popije mleko i tokom dana nekoliko gutljaja jogurta,obican i vocni,to je sve sto je danas jeo! Stalno mu dajem,sirup za apetit,ali on atko slabo jede,pa i necudi sto je bolesljiv! Treba izgurati jos godinu dana! Mazite i ljubite vase bebece,poz!!
  4. sergejeva mama je dodao/la post u temi Prehlade kod dece   

    Drage mame,ja neznam dal je to moje dete jako osetljivo ili je to i sa vasom decom slucaj,ali moj Sergej je u poslednjih mesec dana dva puta imao temperaturu,tako sve krene pa se prosiri na grlo,kasalj,zapusen nosic! Ove zime je svaki mesec isao kod lekara i bas kad pomislim da je malo bolje,on opet navuce neku bolest! Ponekad bude "samo" prehlada,a nekada je to dosta ozbiljnije,uglavnom ni jednom ne prodje bez nekog sirupa! Znam mame koje kod prvog kaslja daju deci neki biljni sirup (prospan,zak...) i bude im bolje,kod nas to ne prolazi,obavezno zavrsimo kod lekara! Takodje sam negde cula da se imuno stanje dece popravlja posle trece godine,dali neko ima iskustva s tim? Pomozite mi savetima molim vas,ovo vec postaje mora!
  5. sergejeva mama je dodao/la post u temi Šišanje   

    I mi smo naseg sina prvi put sisali sa godinu i po ,bilo mi je jako zao posto je imao divne lokne i svima je to bilo jako slatko,ali sad posle par meseci i posle nekoliko sisanja sam se navikla,sad mi je pravi decak. A inace je jako miran kad se sisa,samo mora biti naspavan i raspolozen taj dan i sve je ok,dobije igrackicu,a frizerka je brza sve prodje bez problema. Pozdrav!!
  6. sergejeva mama je dodao/la post u temi Moja beba ne priča   

    Draga Nejra,moj bebec ima 21 mesec i tek sad je poceo da izgovara reci,neke su ciste i razumne a za neke moram da mozgam sta znace i sta je hteo da kaze. Bili smo i kod logopeda,pokazala nam je sta da radimo,rekla da ga prvo ucimo da kaze daj sok moze ok,so ili nesto slicno samo da lici na tu rec,da ga ucimo sta kazu domace zivotinje i iskljucivo za pocetak samo domace zivotinje,da mu kupimo knjigice koje imaju sto manje detalja da se fokusira samo na jednu zivotinju ili stvar u knjigici i da ga forsiramo da kaze ,daj,to i evo u kad mu nesto dajemo trazimo ili pokazujemo.Sve ovo je urodilo plodom ,moj Sergej sad pocinje da prica i svakog dana me iznenadi nekom novom reci.U svakom slucaju netreba zanemariti to,ali nije to ni toliki problem,ako ne pocne da prica bilo sta do 2 i po godine onda ide kod logopeda na vezbice, sve se to vrlo brzo popravi. Ja mislim da ce ti ovo pomoci samo budi uporna! Pozdrav!
  7. sergejeva mama je dodao/la post u temi Govor, 1.godina   

    Moje misljenje je da je to problem ali ne veliki! I moj bebac ima probleme kao i Tijanin,sa 19 meseci govori samo mama i ponekad kaka (tata),sve sto mu treba on trazi sa mmm mmm i vec pocinje da me izludjuje,ali nema sanse da ga nagovorim da bilo sta kaze! Pre neki dan smo bili kod logopeda,kaze trebao je da zna da kaze " oce sok" ili bar "ok""so" nesto da lici na konkretnu rec! A on nista! Sve zna,sve kapira vrlo cesto me iznanadi necim ali da kaze nesto,ma kakvi! Jos nam je receno da mora da zna da pokaze svoje oci,nos,usta,usi,noge i ruke to za pocetak,on to naravno sve zna i da ga forsiramo da pocne da izgovara reci DAJ,TO,EVO! I da,trebalo bi ih uciti sta kazu domace zivotinje,a ne da kazu kako se te zivotinje zovu ( maca kaze mjau,krava -muu).Eto to smo mi dobli kao savet i bebac bi morao da pocne da prica do 2,5 god,posle toga mora kod logopeda!
  8. sergejeva mama je dodao/la post u temi Poreklo, značenje, simbolika imena   

    Moj andjeo je Sergej,moja zelja jos iz devojackih dana,tata se brzo slozio sa mnom,imali smo i opciju 2 da se zove Vuk,ali ko zna mozda drugi put!
  9. sergejeva mama je dodao/la post u temi tikovi kod male dece   

    E pa drage moje mame ispostavilo se da sam ja previse panicila. Bili smo na EEG-u i nalaz je idealan doktor se bas potrudijo da sve uradi kako valja,prvo smo poceli u budnom stanju pa je bebac poceo da spava(ovo je najvazniji trenutak kad prelazi u fazu spavanja) i spavao je 20 minuta! Sve je to bilo potrebno i mi smo to junacki odradili
    Doktorovo misljenje je da jo on malo osetljivija licnost pa da svaku moju zabranu dozivljava kao traumu i tako to ispoljava,ali da ce to proci,to nije nikakav problem samo da ga ne razmazimo previse,on bi to sad mogao da koristi! Mnogo smo opoustaniji kad znamo da je sve ok,vec sam pocinjala da ludim! U svakom slucaju netreba zanemarivati signale koje salje dete,ovako pocinje da se ispoljava epilepsija i bio je svakako potreban pregled. On naravno i dalje i ma tikove ali cini mi se malo manje( ili ja to sad nevidim tako tragicno),a polako pocinje i da govori po koju rec! Videcemo kako ce dalje biti! Ljubite svoje bebce,pozdrav!
  10. sergejeva mama je dodao/la post u temi Govor, 1.godina   

    mi smo danas bili u savetovalistu i doktorka i sve sestre nas uveravaju da pustimo dete na miru,progovorice nije to nista strasno! cekamo!
  11. sergejeva mama je dodao/la post u temi Govor, 1.godina   

    I mi imamo sad taj problem,Sergej sa 18 meseci nece da izgovara vise od dve reci mama i papa(tata),sutra nam je savetovaliste i pedijatar nam je rekla da cemo kod logopeda verovatno,ali on ima problem i sa tikovima( valjda su tikovi),pa su neki doktori to povezivali jedno s drugim,kao da su tikovi nacin da iskaze svoje emocije i da na taj nacin pokazuje nezadovoljstvo kad mu nesto branim,a ja vise neznam sta da mislim puna mi glava svega! On inace sve razume,sve zna sta hoce i kad ga nesto pitam pokazuje mi ali ni rec da kaze samo mmm mmm!!
  12. sergejeva mama je dodao/la post u temi psihomotorni razvoj   

    Drage mame i moj Sergej je imao slicne proble sa 2 meseca,krivijo je glavu na jednu stranu(sad se vise i nesecam na koju),izgledalo je skroz neprirodno,fizijatar nam je pokazao vezbice i na nasu srecu to je bilo blazeg oblika tako da smo mi to za neka dva meseca popravili i sad je sve ok! Sad ima 18 meseci i sto se toga tice je ok. Samo je bitno sto ranije prepoznato problem i odmah kreniti s lecenjem.
  13. sergejeva mama je dodao/la post u temi tikovi kod male dece   

    I moj bebec isto tako krivi glavu ka ramenu,sleze ramenima,uvrce levu ruku kao da mu nesto smeta.Doktori su nas uputili na EEG,posle toga ce sigurno znati sta je jer niko jos pouzdano nece da tvrdi da su tikovi. Sleduje nam potom i pregled kod neurologa. Inace sam danas zvala na neurologiju za decu i omladinu i oni su nam zakazali EEG tek za 08.06.! da poludim do tad! Jurimo da ga negde ranije obavimo, pa ne bezim ni od privatnika,javljam sta se desava!
  14. sergejeva mama je dodao/la post u temi Odvikavanje od pelena   

    Moj bebac je 1,5 god i sad planiramo da ga polako odvikavamo,moje misljenje je da nema potrebe za zurbom,a i ova zima nam nikako neide na ruku. Vise sam posvecena nekim drugim stvarim kod deteta,ali to je samo moje misljenje,naravno da svako najbolje poznaje svoje dete i vidi za sta je ono spremno. Samo da ih ne opterecujemo previse onda se javljaju drugi problemi! Pozdrav
  15. sergejeva mama je dodao/la post u temi tikovi kod male dece   

    Hvala vam drage mame,znace mnogo ove vase reci! Konsultovali smo se sa jednim doktorom i on nam je savetovao da u svakom slucaju posetimo neurologa,ali da je njegovo misljenje da je to sve posledica toga sto bebac jos nije progovorio (ima 1,5god)pa je to njegov nacin izrazavanja nezadovoljstva ili nemogucnosti da nesto uradi kako bi trebalo,a mi smo poceli bas da ga forsiramo sa raznim stvarima",te sta je ovo te reci ovo,vidi ono,hajde uradi ovo" i slicno pa se on iznervira kad nesto jos ne ume! Pusticemo ga na miru neko vreme! Malo smo se opustili ali svaki put kad uradi neki pokret ja se ponovo iznerviram i sve ispocetke! Pozdravljam vas i volite svoje bebece!