ivaaa

Član
  • Broj odgovora

    11
  • Priključio/la se

  • Poslednja poseta


Odgovori objavio/la ivaaa


  1. Svako dete je razlicito neko balavi od 3 meseca pa mu izacu sa 10 meseci, a moja je balavila od 3 a izasao zubic sa 4,5, namazi mu sa nekim gelom, i daj hladnu glodalicu, mislim da ce za mesec dana izbiti, ali kazem ti sve zavisi od deteta.

    stalno mu stavljam gel i Dentinox,a glodalicu hoce samo kad je ja drzim...


  2. Draga, od tri meseca smo balavili nenormalno, a zubic je stigao u desetom. Daj bebi hladnu godalicu, i cekaj, nema pravila.

    Njemu se vide dve bele tackice ali se ne osete pod prstom... ne znam videcemo,vazno mi je samo da nije nervozan i da ga ne boli...


  3. Draga ivaaa, moj sin isto toliko popije ali je malo mladji 4 meseca i 3 dana, uopste nije zabrinjavajuce sto nije po tabeli, ne moze uvek biti, dok sam imala vise mog mleka pio je 60 ml adaptiranog, a sada kako ga jedva imam-kad malo sisa dodam mu 90 ml, a kad ne sisa onda 120 ml.Nego da li su ti rekli zasto se desava da nemamo dovoljno mleka?Mene je jako slomilo i stalno se pitam gde sam pogresila iako sam cinila sve da ga sacuvam, ne znam da li si citala moj slucaj, ja sam postavila i ovu temu i onu za nocno spavanje.Sto se tice napredovanja, do sada ti je beba sve u svemu lepo napredovala, ne brini, uostalom verovatno ce ti to reci i pedijatar.

    Znam da je napredovao,ja sam imala mleka ali nisam imala bradavice,pa sam koristila vestacke,a lenj je pa nije hteo da vuce zaspi cim prvi put povuce bradavicu,pio je samo dok mleko ide samo i onda se uspava a tada nema sanse nista da ga probudi ni stipanje,i sestre u bolnici su se mucile sanjim. To je trajalo 15 dana a on nije plakao jer je gladan vec je non stop spavao,po celu noc i dan. tada sam ga odvela kod pedijatra i videla da nije napredovao ni grama,onada sam mu uvela dohranu i tako smo se mucili skoro dva meseca,dok potpuno nije odbio sisu jer mu je na flasicu lakse,a ja sam imala sve manje mleka,nisam mogla da izmuzem iz obe 30 ml. morala sam nocu da ga budim da jede po preporuci pedijatra da bi napredovao. Nisam lepo napisala sta me brine...brine me to sto on pije manje adaptiranog a cesce,nekad mi trazi na sat i po. Za 12 sati on meni popije 1 litru adaptiranog mleka,jel to puno? Pocela sam da mu dajem sargarepicu ali ga ni malo ne zasiti...


  4. e ja sam kupila iste ove 1 staklena za mleko zuta , 1 plava plasticna i jedna plasticna zelena i 2 nuk dude zelenu ima puza i zutu imaa zeku :))))

    Moja beba nece da pije mleko iz te flasice,ja mu kupila a on hoce onu obicnu cuclu... :( a meni se bas svidja ta flasica,steta!


  5. E,OVOGA SE JA BOJIM!!! Da nece hteti na sisu kada oseti da mnogo lakse i brze ide na flasici. Kupila sam plasticnu Aventovu (manju) koja ce nam sluziti za vodu , a sada razmisljam koju staklenu (vecu) da kupim,za mleko.

    Ne znam da li kod Nukovih flasica postoje kao kod Aventovih razliciti silikonski "vrhovi"? Za prvi mesec- da curi kap, za drugi mesec rupica je takva da idu 2 kapi,od treceg do sestog meseca 3 kapi...Takva je ova plasticna Aventova.

    Molim iskusne mame za odgovor :)

    Moj sin je odbio da sisa zbog dohrane na flasicu,tako ne mora da se muci!! moje drugarice koje doje daju cajic bebi iz Nukove flasice sa sirokom cuclom jer je ona pravljena u obliku majcinih grudi i preporucena je za bebe koje sisaju!!


  6. Moja bebi od 4.5 meseca menjam portikle na pola sata,to je strasno koliko mu curi vodica iz usta...gura obe sakice,i sve sto dohvati. Desni su mu jako upaljeni,nosic malo zacepljen,ali se ne vidi zubic. Kada bih mogla da ocekujem prvi zubic,posto to njegovo stanje traje vec mesec dana?


  7. Ja sam se porodila carskim rezom. Krvarenje mi je trajalo 40 i neki dan preko. Sa mrezastih sam presla na dnevne uloske,jer sam imala sekret do pre neki dan,kada mi se pojavila krv-to je negde 2 meseca nakon porodjaja. Verujem da je menstruacija,ali sam malo sumnjicava,jer je krvarenje jako slabo. Ni pre nije bila mnogo obilna,ali ovo mi dodje nekako bas malo. Boleo me je stomak prva dva dana,dok se pre porodjaja to nije desavalo,nikad nisam imala bolove. Naglasavam da dojim. Doktorka je rekla da je sve ok kada sam bila na kontroli. Da li se neka prepoznaje?

    I meni se sve potpuno isto desavalo kao i tebi, ali sam se porodila prirodno i prestala sam da dojim drugi mesec...


  8. Moja beba je rodjena sa 2.950 gr

    Prvih 15 dana nije napredovala ni grama pa mu je uvedena dohrana, tako da kad je napunio mesec dana dobio 400 gr. Sa dva meseca je dobio 1.100 gr tada je prestao da sisa,sa tri i po meseca 1.0 kg i sad za koji dan idemo na kontrolu sa 4.5 meseca pa cemo videti! Poceo je da rucka po malo sargarepicu,ali mene brine to sto on jako malo za obrok popije mleka od 90 do 120 ml. Da li mozete da mi kazete koliko vase bebe ovog uzrasta popiju za obrok mleka?


  9. Tako su i meni govorili-nema uplate,....a resenje dobila 2 meseca pre toga.Onda sam nazvala socijalno i rekli su mi da-ako sam bilo kada imala racun u postanskoj,npr.primala nadoknadu sa biro i slicno,pare su vam tamo.Moras da odes u glavnu postu sa resenjem i licnom kartom.Meni su novac nasli na namenskom racunu koji mi je jos za prvo dete bio otvoren i to pre 5 godina!Proveri,mozda se i tebi slicno desava.

    Danas sam podigla pare!! :rolleyes: Uplacene su mi na racun koji sam vec imala od ranije otvoren!! Hvala u svakom slucaju!!!