Penny Lane

Član
  • Broj odgovora

    8
  • Priključio/la se

  • Poslednja poseta


Reputacija

  1. Enigma017 se sviđa post u temi od Penny Lane u dojenje ili ne sa hepatitisom c?   
    Zdravo. Sad videh ovu temu, pa posto imam nekog iskustva u tome, rek'o da se oglasim, mozda pripomogne.
    Pre svega, cestitam na bebi i podrzavam bilo koju odluku da si donela.
    Ja sam saznala da imam hepatitis c kad sam dobrovoljno dala krv sa 18 godina. To saznanje je bilo poprilicni sok, i dan danas ne znam kako sam ga dobila. Jedino objasnjenje je bilo sto sam imala operaciju kao beba pa mozda tad, ili kod zubara nekom prilikom (inace, hep c se izuzetno lako dobije kod zubara, mislim da je neki suludi procenat u pitanju).
    Pre par godina sam primala terapiju za hep c -Pegasys, koji obuhvata inekcije interferona i ribavirin. Da li ti kreces sa tom terpaijom? Sve u svemu, posle godinu dana iscrpljujuceg lecenja, rezultati su bili negativni. To znaci da virus nije aktivan, i po danasnjim merilima to predstavlja izlecenje. Moj doktor mi je tada rekao da nemam nikakvih prepreka za normalnu trudnocu i dojenje.
    Porodila sam se prosle godine bez ikakvih problema- prirodan porodjaj i bebu sam dojila i jos je dojim. Sto se mene tice to je bio pravi izbor. U porodilistu su hteli da mi ukinu mleko i cudili su se sto zelim da dojim svoje dete. Mislim da i dalje nisu totalno upuceni u ovu bolest i sta ona predstavlja i kako se prenosi. Ne pravim se pametna jer sam iz iste profesije tako da ne pricam na pamet. Jednostavno sam upucena u temu koja i mene direktno pogadja, a kad ti u porodilistu donesu plasticni tanjir i kazu da ne smes da jedes u istoj prostoriji sa drugim trudnicama (dok sam odrzavala trudnocu) onda znas da nemaju blage veze sa bolescu!
    To je moje iskustvo. Beba nema nikakvih problema. Svi nalazi krvi su normalni.
    Ono sto jos mogu da ti kazem je da je ta terapija (ako budes primala istu) izuzetno naporna. Ja sam izuzetno smrsala, imala sam temperaturu gotovo svaki dan, opadala mi je kosa, bila sam stalno umorna i iscrpljena (nisam mogla da se popnem stepenicama na prvi sprat) i na momente depresivna. Za vreme terapije ne smes da dojis (tako je bilo eksplicitno napomenuto) zbog lekova i jos godinu dana po zavrsetku iste ne bi smela da ostanes u drugom stanju.
    Eto, nadam se da sam u necemu pomogla.
    Sa srecom, obavestavaj o vasem napretku!
    Veliki pozdrav!