Suncokret

Član
  • Broj odgovora

    10988
  • Priključio/la se

  • Poslednja poseta


Odgovori objavio/la Suncokret


  1. Da pridodam a nadam se i pomognem, ovako kao padobranac. Aspirin nije stetan po bebu, u obe trudnoce ga pila do samog porodjaja.( trudnoca vodjena u NF, pod nadzorom velikih strucnjaka, na celu sa Mikovicem.) Daje se uz Fraxi. u zavisnosti od mutacije. Ja sam ga pila uz Fraxi.jer, pored glavnih mutacija ( Leiden i Pai) imam i deficit proteina S kao i Antifosfolipidni sindrom, Aspirin je u tom slucaju obavezan i i te kako pomaze.

    Pipi, ne znam da li sam ti cestitala trudnocu, ako nisam, to cinim sada. Radujem se zbog tebe :)


  2. to i ja mislim

    Ali stojim iza tvrdnje da nesto mora biti okidac kod ovih tzv "blagih" mutacija. Rodila sam dva deteta od 4 kg i tek posle toga imala pobacaje. 

    Kako si ti? Nisi vise pisala pa ne znam kako si prosla, koju si na kraju terapiju imala...

    Nekad imam romanticnu viziju cetvrtog deteta ali onda se setim bockanja...

    To ti je otprilike kao ruski rulet i sto kazes, pitanje je kada ce i sta biti okidac. Ja sam imala tri vezana pobacaja, tako da smo posle uradjenih analiza, onako, umorni od razocarenja konacno saznali " u kom grmu lezi zec", pa smo sa cetvrtom, uspesnom trudnocom udarnicki krenuli sa terapijom. U ovoj petoj, takodje uspesnoj, hvala Bogu, podrazumevala se ista terapija.

    Inace, dobro smo, dasa ima 9 i po meseci, ucimo da hodamo i tako. Terapija posle porodjaja, samo Fraxi 6 nedelja. Uradila Dimer koji je bio dobar i to je to. Ja sam vala zavrsila sa trudnocama. Ukupan bilans : 21 mesec bockanja Fraxijem, uz to gomila lekova i vitamina + gomila primljenog Progesterona u guzicu, dane i dane sam provela u Frontu, na patologiji i kao slag na tortu, 2 carska reza. Da ne spominjem psihicki momenat, da li cu izgurati, da li ce biti sve ok.... Tako da, od mene dosta : D


  3. vidis kako se stavovi razlikuju, meni su geneticar i hem rekli da je Pai problem, ja sam Pai heterozigot. Za Mrhfr heterozigot oni ne daju terapiju, niti obracaju paznju, jer je ima preko 50% populacije.

    Mrhfr se odnosi na sintezu folata i jedina terapija je folna, a zbog Pai daju fraksiparin.

    A vidis npr.u Frontu sam lezala sa zenom koja je zbog mthfr izgubila 4 trudnoce i tek je petu uspesno iznela pomocu Fraxiparina. Nema pravila.

    pupsik, *andjelcic* i leni volite ovo

  4. 'de ste trudnjace? Hvala vam, ljubim vas:wub:

    Danas smo izasli, sve je proslo kako treba, mnogo sam se brze oporavila sada nego posle prvog carskog. Dojimo, mazimo se, evo, spava mi u rukama, ususkan, blazenog osmeha sto je konacno kuci, tamo je opsti haos, guzva, galama, tako da verujem da mu prija ova tisina. Seka je odusevljena, samo ga ljubi i mazi.

    Veko, cr boli, u to ces se uveriti, ali da te utesim malo, sestre su divne na "sekcijama" tj. na IV spratu, gde te smestaju posle sok sobe.

    Macka mazo, cestitam:)


  5. Sunce, sinak mali znaci nisam znala. Jao T ce batu da dobije. A mogu misliti kako ti je nedostaje ti ona... sad ce to jos malo pa da se svi lepo druzite :wub:

     

    Ja ti odgovorih onaj dan kad si me pitala za pol al' verovatno nisi vid'o.


  6. A ova mala sto mi vec nedostaje, to je suvisno i pisati, mislim da mi teze pada odvajanje od nje nego sve ono sto me ceka posle carskog. A ovaj put ce potrajati dok ne budemo ponovo zajedno, 10-tak dana min. Malopre mi kaze na tel. " dodji mama, duso moja":( I tako.........

    Sto se mene tice, ja sam za to da me porodi do kraja ove nedelje, mislim da je dovoljno zreo da ide napolje, al' dobro, kako dr. kaze, naravno da je za bebu dobro da bude sto duze u stomaku. Upala sam u super sobu, nas dve smo tu, imamo svoje kupatilo, milinka.

    kaficica, nataša p. i veka73 volite ovo

  7. Pa Sunce kada si vec tu red bi bio i da se ti i sinak upoznate:wub: Po meni vec je dovoljno veliki,pa bi mogao mamu da obraduje dok ste tu:baby: 

    Javljaj novosti,cekamooooo :) 

    Kako mi je ovo emotivno:wub::wub:


  8. Evo mene u Frontu, smestih se danas i resih da se kuci vracam samo sa bebom. A to pisem jer mi moj gin. kaze jutros da ne bi on mene jos poradjao, zao mu, rano je, sve je za sada kako treba, ( sem standardno lose leve uterine), bebac ima 3000 gr. ( sada idemo 3 dana unazad). Ok, ne mora, ali ja kuci ne idem:Don se smeje. Pa ne, ipak je kraj, lakse mi je da budem ovde, ne daj Boze, krene nesto, tu sam, pogotovo sto imam strah iz prethodne trudnoce kad mi je naprso vodenjak sa 36+5 u sred noci. Tako da, videcemo, da li cemo ove ili sl. nedelje da zavrsavamo trudnocu.


  9. Ma, Natasa, ko ti to toliko stipa sise? :mellow: Nama su stiskali ujutru kad je vizita da vide jel krenulo mleko i to je to, nije ni bolelo.

    To ne boli, ali boli razradjivanje mlecnih kanala, tu ti krvnicki istipa obe sise uzduz i popreko.

    Nego, srecno sutra:wub:


  10. Sunce nisam bas ispratila jel si morala i ovog puta trudnocu da odlezis ili si bila aktivna? 

    Nije bilo kao prosli put, ajde da kazem, negde izmedju, i da sam htela nisam mogla da mirujem ceo dan, jer je mala sa mnom bila sve vreme dok mm ne dodje sa posla, znaci, sve oko kuhinje, igranje se sa njom, itd... izlazili smo i u park po malo, ali sam gledala kad god mogu da lezim, dok citamo pricice i sl. imam tu srecu da imam stvarno mirno i razumno dete. Kad mm dodje, sve prepustim njemu sto se nje tice, osim spremanja vecere i pranja sudova. A pravila sam i palacinke i kolace, mesila mekike i 'lebac:Dbolje neko predhodni put, svakako.

    nataša p. voli ovo

  11. Natasa, meni je mleko nadoslo treci dan od operacije, polako. Ali "stipacica sisa":lol::lol:u jes' vala, kad te ista dohvati, sve zvezde vidis^_^

    Ja npr. uopste nisam osecala glad za tih 3 dana koliko nisam jela, ali uopste:mellow:

    nataša p. voli ovo

  12. Natasa, cestitam :) Kao da si juce pisala o mucninama na pocetku trudnoce..

    A za vojsku-tako je kako je, i posle cr, i posle prirodnog, drzi se, gledaj bebicu, i to prodje, kad dodjete kuci bice sve lakse, a cak ces se i ovog teskog perioda sa setom secati

    Suncokret, priblizilo se, srecno :)

    Hvala, vala jedva cekam, osecam se k'o nasukani kit^_^

     

     

     


  13. Natasa, cestitam devojku Danicu:wub:

    Sto se tice bolova, da boli boli, sad je sve tesko ali ono sto je sigurno, bice sve lakse. Moj savet ti je sto cesce da setas, koliko god ti se cinilo nemogucim, brze ces da se oporavis.

    nataša p. voli ovo

  14. Suncokret, ja sam isto razmisljala pred porodjaj. Valjda covjek ocekuje opet istu pricu, plač, nespavanje, stres... Vjeruj da ovaj put NI SLIČNO NIJE, ja sa malo je reci u šoku :huh: Podoj traje desetak minuta, izbaci siku i spava po tri i po ili tri sata! Uopste ne place, ali ja ne znam kako izgleda njen plac. Nocu se probudi oko jedan, pa oko pet. Desetominutno sikenje i zaspi. Sve ostalo cvrsto prespavamo, odmorna sam Boze...

    Prosla beba je bila sve suprotno od ovoga! Samo sam ovaj put dzabe brinula.

    Da ti ne pricam koliko ces i ti biti opustenija.

    To mene i brine, meni je T bila kao tvoja sada :D


  15. Natasa, ne znam sta bi' ti rekla sto se tice carskog, ni sama ne znam da li je veca frka kad ne znas sta te ceka ili kad znas :huh: mada, manje vise to, mene vise opterecuje period posle svega toga, kad dodjemo kuci, kako balansirati izmedju ove smizle i bebe, bice naporno, to sigurno.

    nataša p. voli ovo