LORELAY

Član
  • Broj odgovora

    15
  • Priključio/la se

  • Poslednja poseta


o članu/ici LORELAY

Načini kontaktiranja

  • ICQ 0

Aktivnosti člana/članice LORELAY

  1. LORELAY je dodao/la post u temi Porodilište - Niš   

    Ja bih mogla potpisem sve sto je Nevenciica rekla o svom porodjaju. Sve se isto i meni desilo, sem sto je mene to usivanje straaaasnooo bolelo, bilo mi je gore, cini mi se, tih 5 minuta nego predhodnih dva sata. Ali i to prodje. A taj dr Pedja kog spominje Akakije je i meni skakao po stomaku, tj. rebrima. Narednih 10 dana vise su me bolela rebra nego rana!!!
  2. LORELAY je dodao/la post u temi Odgoj vrlo živahne i radoznale bebe   

    ,, Gillian Lynne (1926), procenjena je od strane nastavnika u školi kao dete koje ne može da prati nastavu, te je njenoj majci preporučeno da je odvede kod doktora na lečenje. Nakon susreta sa lekarom, majka je zamoljena da napusti prostoriju u kojoj je sama ostala njena ćerka. Na izlasku iz sobe, doktor je uključio radio. Gillian je istog trenutka ustala i počela da igra. Doktor je majci objasnio da je dete sasvim zdravo i normalno, samo je treba upisati u plesnu školu. Nakon toga, ona je postala jedna od najpopularnijih balerina na britanskom ostrvu, a zatim i jedan od najboljih i najplaćenijih koreografa na svetu. Najpoznatija je po koreografijama urađenim za mjuzikle Mačke i Fantom u operi. Sva sreća pa je njena majka naišla na pravog doktora."
    Ovo je nesto ukratko, p kog zanima gogle je uvek tu. Inace, ovo je deo iz govora Kena Robinsona, specijaliste za edukaciju i razvoj kreativnosti.
    http://en.wikipedia.org/wiki/Ken_Robinson_...itish_author%29
  3. LORELAY je dodao/la post u temi Odgoj vrlo živahne i radoznale bebe   

    Procitajte i pricu o Gilian Lynne. Po meni je vro inspirativna.
    http://www.deteplus.rs/tekstovi/4-tekstovi...sa-uenjem-.html
  4. LORELAY je dodao/la post u temi Cipelice za prohodavanje   

    O hvala Bogu za forum i Vas na forumu )))))) Moj bebac ima 10,5 meseci, i uspravlja se sam i pocinje i da hoda uz namestaj. Ja ga pustam da sato vise bude bos ili u carapama u kuci , a za napolje imamo cipelice Pavle. Medjutim, drage nam babe ( obe) nas napinju da mu kupimo nesto i za unutra "da mu drzi nogu". Ja sam sve nesto imala utisak da nema potrebe i da je nekako prirodnije ovako, al sad kad sam procitala ovu temu prilicno sam sigurna da sam u pravu.
  5. LORELAY je dodao/la post u temi Vlažne maramice   

    Nama Nannys nisu odgovarale.Jako su velike i debele su, nekako ne znam sta cu s njom, sve se upetljam Al eto, kome trebaju velike neka nadje Nannys. Bekutan je ok, al o poslednje vreme koristimu Perfex (zelene, ne bele sa alojom jer su one suve). Mekane su,blagog su mirisa i cena im je super.
  6. LORELAY je dodao/la post u temi Pentaxim ili redovna vakcinacija?   

    Naco, u potpunosti se slazem.
    Pentaxim se prima sa navrsena 2 meseca, pa sa 3,5, pa u petom mesecu. Koji dan ili nedelja gore-dole nije strasno.
  7. LORELAY je dodao/la post u temi Pentaxim ili redovna vakcinacija?   

    Danas smo primili drugi Pentaxim i suoer je proslo Heroj nije ni pisnuo, ljubi ga majka ))
  8. LORELAY je dodao/la post u temi Isplata roditeljskog dodatka   

    Stigle parice! Jeee
  9. LORELAY je dodao/la post u temi Isplata roditeljskog dodatka   

    Dobili smo resenje za roditeljski jos krajem aprila ali para jos uvek nema
  10. LORELAY je dodao/la post u temi Pentaxim ili redovna vakcinacija?   

    Primili smo prvu dozu vakcine, sada nas ocekuje druga pa me zanima da li razmak mora biti tacno mesec dana ili nije strasno nida prodje neki dan vise? Inace, bebac je prvu dozu super podneo, nadam se da ce tako i druge dve.
  11. LORELAY je dodao/la post u temi Stavljanje katetera pre porođaja?   

    Uh, taj odvratni kateter. Stavljaju ga posle porodjaja. Valjda da nr moras neko vreme da ustajes da bi mogla da odmoris. Ja imam problem s mokrenjem od porodjaja, pretpostavljam zbog katetera. Ne osecam uopste da mi se piski. U wc idem radi reda, par puta dnevno, al vec danima nemam osecaj da mi se piski. Vec postajem ocajna...
  12. LORELAY je dodao/la post u temi Porodilište - Niš   

    Porodila sam se 25.2, sest dana pre termina. Porodjaj nije bio tako strasan, bar ne iz ove perspektive, al se secam da sam tog dana ponavljala: nikad vise, nikad vise Porodjajna sala nam je ok, sve je novo i cisto, ne izgleda vise ko iz horor filma kao nekad. Odeljenje je vec druga stvar. Kreveti su ocajni, umetnost je ustati i okrenuti se dok ti je beba u krevetu a da ne ispadne, o wc-u da ne pricam. No, dobro, sve to brzo prodje. Sestre su manje-vise ok, neke su vise, neke manje zainteresovane za svoj posao. U principu moraju da odgovore na svako pitanje i odazovu se na svaki poziv. Najbolji savet je dala A.N.A. Naucite sve o dojenju!!! Ja sam nesto samo procitala, mislila da sve znam, tamo nisam trazila pomoc, pa sam sebi napravila belaj. Tri dana sam bila s a 38 temperaturom a kad je jedna sestra krenula da me izmuzava i razbija one kugice sve sam zvezde videla Uh, beba place, odoh
  13. LORELAY je dodao/la post u temi Porodilište - Niš   

    Ja nisam jos, termin mi je 3. mart. Al se iskreno nadam da cemo da se vidimo bebac i ja malo ranije, sto ti kazes, ne mogu vise da nosim ovaj stomak Ovih dana imam neke bolove, ja bih rekla kontrakcije, mada moja dr iz DZ kaze da se na CTG-u ne vide. Danas je bolelo u pravilnim vremenskim intervalima na 8 minuta, pa prestane i neko vreme mi nije nista. Tako da sam bas zbunjena i nemam pojima sta mi je
  14. LORELAY je dodao/la post u temi Porodilište - Niš   

    Hvala na odgovorima Znaci mi bas puno Inace, torba je spakovana, cekamo, pa sta bude
  15. LORELAY je dodao/la post u temi Porodilište - Niš   

    Ne mogu da verujem da ovu temu nisam videla do sada! Inace, ovih dana ulazim u deveti i svaki savet i iskustvo je dobrodoslo. Pa hajte, raspalite Trenutno me najvise zanima sta da spakujem za porodiliste, na sta da obratim paznju?