maja.m.m

Član
  • Broj odgovora

    47
  • Priključio/la se

  • Poslednja poseta


o članu/ici maja.m.m

Načini kontaktiranja

  • ICQ 0

Informacije o profilu

  • Lokacija Pancevo/Beograd

Aktivnosti člana/članice maja.m.m

  1. maja.m.m je dodao/la post u temi Blizanačka trudnoća   

    Dragi moji, jase upravo pakujem i idem u bolnicu da zalegnem. nasli su mi klebsielu i streptokoke u brisu i moram da primam terapiju intravenski.

    sta me jos nece snaci...

    Cujemo se.
  2. maja.m.m je dodao/la post u temi Blizanačka trudnoća   

  3. maja.m.m je dodao/la post u temi Blizanačka trudnoća   


    Draga moje S, tebi dugujem jedno veliko HVALA!! Kroz dopisivanje s tobom i tvoje iskustvo uvidela sam koliko je znacajno da uradim test na trombofiliju, sto sam sqamoincijativno uradila posto dokrori nisu hteli da me upute na te analize, kao posle jednog spontanog se to ne radi, haos. I eto intuicija se potvrdila nalazima. Kakvu ti terapiju primas? Kako se osecas?

    Hvala na cetitkama!! I ja tebi od srca cestitam maloa Sunce!!! Divno!

    Moram ti reci da sam uplasena, da svaki dan ne znam da li je unutra sve u redu...ti me verovatno razumes i znas kako je.

    D-dimer mi nisu trazali, samo MTFHR, RAPC i V lajden kao dodatne analize.

    Hvala na svemu!!


  4. maja.m.m je dodao/la post u temi Blizanačka trudnoća   


    Hvala i bolje vas nasla: Kakva su vasa iskustva s bolovima? Mene stalno boli s jedne, leve strane, dr kazte siri se materica. Da li ste vi imale takvo iskustvo? Kakve preglede ste obavile u blizanackoj trudnoci do sada? Veeeliki pozzz
  5. maja.m.m je dodao/la post u temi Blizanačka trudnoća   

    Cao svima, evo i mene medju srecnicama koje ocekuju blizance:) Pocetak je trudnoce 8+3 dana i pre dva dana sam saznala da imam dve bebice:) Najlepse iznenadjenje na svetu!! U isto vreme sam saznala da imam trombofoliju, posto sam odnela dr rezultate ispitivanja. Tako da je sada duplo rizicna trudnoca ali kako je dr reako ,,danas je vas lucky day" jer smo srecom na vreme saznali i odmah si mi ukljucili terapiju kleksan 0,4.

    Presrecna sam i nadam se, verujem da ce sve biti ok. Jedva cekam moje twinse:)
    Puno pozdrava svim sadasnjim i buducim duplim mamama:)


  6. maja.m.m je dodao/la post u temi Čekamo plusiće   


    Ne sekiraj se uopste za braon iscedak, i meni se to desilo, i isto kao tebi na uz se sve pokazalo ok x2:) Uzivaj u vikendu!!!


  7. maja.m.m je dodao/la post u temi Čekamo plusiće   


    Hvala draga, nadam se da ce biti. 8 nedelja i 2 dana trudnoca. Juce sam saznala da su dve bebice, dvojajcana trudnoca i da je trombofilija..kakav dan!
  8. maja.m.m je dodao/la post u temi Čekamo plusiće   

    Drage moje, evo i ja da se javim.. Posle silnih pregleda ustanovilo se da imam blizanacku trudnocu:) a s druge strane i trombofiliju...lekar mi je dijagnastikovao naslednu tronbofiliju na osnovu deficita proteina s koji mi iznosi 60%. ostali rezultati su ok.

    Plasim se da mi je dr olako to dijagnostikovao jer sam analize radila u 6 nedelji trudnoce, a citala sam da protein s se prirodno snizava u trudnoci. Inace dobila sam i antikoagulacionu terapiju fragmin 0.4.

    Kakve su vasa iskustva i znanja o ovome? Suncokret hellp, kakvo je tvoje misljenje i kako tebi ide sa trudnocom i terapijom?

    Nikad srecnija i jos vise preplasenija, m.

    Ljubim vas sve
  9. maja.m.m je dodao/la post u temi Čekamo plusiće   

    Hvala drage moje, ja sam radosna i zabrinuta, u prethodnoj trudnoci sam imala pobacaj pa me svaka sitnica brine, a ovaj aPTT test me sad sludeoNikakoda se opustim,svaki put kad idem wc strepim...nadam se i molim daovogaputa svebude ok!
  10. maja.m.m je dodao/la post u temi Čekamo plusiće   

    Drage cekalice, evo da se i ja javim posle UZ, naime konstntovana je trudnoca, ali se jos ne zna da li je vitalna jer je jos rano...tako da cu tek za 10tak saznati dali je sve ok..sto mi je predigo sada obzrom na moja neslavna prethdna iskustva..elem, uradila sam i analize krv iisve je ok sem aPTT test koagulacije koji je 25 i time na donjoj granici. Da li neko ima iskustva sa tim, sta bi to znacilo? da li ukazuje na poremacaje koagulacije u trudnoci?
    Ljubim vas sve i hvala puno Ljubinki, Simoni i Suncokretu na dobrodoslici:-)
  11. maja.m.m je dodao/la post u temi Čekamo plusiće   


    Hej draga, setila se Prvo tebi da CESTITAM!!!! Procitala sam za tvoju ribicu i JAKO mi je drago!!!Mozda je ovo nasa godina Ja jos uvek ne smem ni da se mnogo radujem, trudim se da ,,kuliram", da se emotivno ne vezujem mnogo odmah, dok ne vidimo kako ce ici...mada ne znam kako da se obuzdam iskreno....mozda i jeste rano za uz ali idem kod dr pa nek vidi sta cemo:)

    Inace, u medjuvremenu sam bila u velikim guzvama na poslu a i ginekoloski sam bila u haosu. Imala sam dve intervencije zbog loseg papa...ali valjda je sad sve to iza, i krece neko lepo vreme za sve nas

    Puuuno vas pozdravljam (u mnozini)


  12. maja.m.m je dodao/la post u temi Čekamo plusiće   

    Drage cekalice,

    evo i ja da vam se pridruzim. Cestitam svima lepe vesti i mozda ih i ja imam. Posle dugo ocekivane trudnoce, nocas sam uradila test i pokazale su se jasne dve crtice Idem danas kod dr na UZ da vidi da li smo zaista uspeli da umesimo bebu Drzite mi palceve
  13. maja.m.m je dodao/la post u temi Čekamo plusiće   

    Hvala Leptiricu Imas pravo, najbitnije je opustiti se. Sledece nedelje idem kod dr da odnesem rezultate, pa se nadam da cemo dobiti zeleno svetlo, i da cu malo odmoriti od lekarisanja. Moram malo da iskuliram pa ce i prolaktin biti u redu pretpostavljam.
    Sta se desava sa tobom? Nadam se da ipak nisi dobila
  14. maja.m.m je dodao/la post u temi Čekamo plusiće   

    Hvala R_B na odgovoru, kako si uspela da izregulise prolaktin? I zasto nisi htela da uzimas te tablete, jesu li stetne? Hvala jos jednom:)

  15. maja.m.m je dodao/la post u temi Čekamo plusiće   

    Hvala Sanja, koliko dugo si pila tablete? koji lek je u pitanju?