Mirella

Član
  • Broj odgovora

    14
  • Priključio/la se

  • Poslednja poseta


Sve od člana Mirella

  1. Mirella je dodao/la post u temi Porodilište - Niš   

    Ja neznam imena tih sestri koje su bile u smeni, ali su bile divne sve do jedne. Znam da je jedna mlada udata za doktora koji tu radi, ali joj neznam ime. Doktorica koja me porađala se zove Ivana, neznam prezime, ali je divna, čak sam joj povredila i ruku dok me je porađala, ali je bila ok. A mesarka o kojoj sam pričala, koja me je više povredila svojim pregledom nego sam porođaj se zove Marija ali ni njoj neznam prezime, ali joj na licu stoji da je baksuz kakav se retko rađa!!! Bežite od je glavom bez obzira, to je moja preporuka!!!
  2. Mirella je dodao/la post u temi Ćaskanje trudnica   

    Evo i mene ponovo, konačno sam se porodila 1.marta. Porođaj je bio prirodnim putem, beba dečak, 4100 g i 54 cm. Izašli smo kući nakon 3 dana i sad smo dobro, rastemo i uživamo da se družimo. Moj Mihajlo je jedan veliki dečko, koji uglavnom samo spava i sisa i kaki, ali tako je to sa bebama :-)
  3. Mirella je dodao/la post u temi Porodilište - Niš   

    Evo i mene ponovo, konačno sam se porodila 1.marta. Porođaj je bio prirodnim putem, beba dečak, 4100 g i 54 cm. Nije bilo lako , mnogo sam se dugo otvarala, na stolu sam bila ukupno 5 sati i baš sam se namučila, ali je ekipa oko mene bila sasvim ok i sestre su bile divne, kao i doktorica Ivana, koja je pomogla porođaju. Što se tiče druge doktorice koja je prisustvovala, bože sačuvaj, lošiju osobu i većeg kasapina nisam videla u životu i zaista neznam zašto se takvim osobama dozvoljava da rade taj posao, kada je masa mladih ljudi koji čekaju na posao i koji se nikada nebi tako ponašali prema ženi koja pati i pod bolovima je 5 sati. Malo srca i ljubaznosti ne košta ništa zaista, a mnogo znači čoveku. Nisam imala nikvih veza i sl, ali sam imala sreće da ekipa bude sasvim ok, iziuzev gospođe "veeelike" doktorice, koja će mi ostati u najgorem mogućem sećanju dok sam živa. Pošto je odmah nakon porođaja došlo do smene ekipe, sledeća koja je došla je bila užas živi, nisu hteli ni da me pogledaju na onom stolu, ni da mi podignu jastuk koji je pao, a kamoli nešto više. Gušila sam se i davila od naslaga u ustima, a nisu hteli da se udostoje ni vlažnu gazicu da mi pruže. Užasno iskustvo. Što se tiče tretmana nakon porođaja nije bilo loše, sestre su bile sasvim ok, i pedijatarske i akušerske, mada ja nisam bila ni zahtevni pacijent, kao ni moja beba. Izašle smo trećeg dana kući i sada smo ok. Hvala bogu da postoje divni ljudi, koji peru obraz svojoj profesiji, a što se ovih ostalih tiče, neću više o njima, samo se nerviram kad se setim.
  4. Mirella je dodao/la post u temi Porodilište - Niš   



    E pa onda ćemo verovatno da se vidimo u bolnici, jer se i ja nadam da se do tada završi sve. Meni je termin sutra 26. 02., ali koliko vidim , nema još nikakvih naznaka za bilo šta, tako da ću i ja verovatno da sačekam do početka marta. U svakom slučaju lepo bi bilo da se upoznamo tamo. :-)))
  5. Mirella je dodao/la post u temi Ćaskanje trudnica   

    Joj ne mogu više! Toliko sam nestrpljiva da što pre krene, da radim sve i svašta da ga pokrenem, šetam, čistim, kuvam, non stop sam na nogama, ali nikako da krene. Bebac se zabaksuzio i to ti je. A mene više ubija u pojam sve ovo, počev od gorušica , preko grčeva , pa do ove stomačine! JEDVA ČEKAM!
  6. Mirella je dodao/la post u temi Porodilište - Niš   

    Hej jel ima neka trudnica iz Niša da je pred kraj, da se upoznamo. Ja se spremam da do kraja februara valjda počnem sa tim porođajem, ako ovaj moj bebac nema drugačije planove! Lorelay jesi li se ti već porodila? Aklo jesi kako je bilo?
  7. Mirella je dodao/la post u temi Nedelje trudnoće i termini porodjaja   

    Pa i ja lično mislim da najbolje sama računam termin. Doduše iako dobro računam termin nemam pojima koja bi nedelja trebala sada biti?! Valjda 37, čini mi se.
    Ali javiču sigurno, nema problema.
  8. Mirella je dodao/la post u temi Nedelje trudnoće i termini porodjaja   

    E ako meni neko odredi i pogodi tačan termin , alal mu vera!!!
    Poslednja menstruacija 09.05.2010. Menstruacije uvek na 40 - 42 dana. Svako ko izračuna da različito tumačenje. Lekar ide čak do 10 . marta sa terminom, UZ mi kaže da sam sada u 38 nedelji, po mojim proračunima sam u 36 nedelji i termin je oko 26 -27. februara, a kada cu se stvarno i poroditi e to niko živ nezna!!!
    Tako je bilo i sa prvim detetom, opušteno čekam 04. - 05. januar a porodim se 19. decembra i to ispade u terminu. Samo me živo interesuje koja sam sada nedelja trudnoće!
  9. Mirella je dodao/la post u temi Ćaskanje trudnica   

    Trudnice ne ćaskaju odavno, tek sada to vidim!!! Izgleda mi da su se porodile.
    I ja sam u 2. trudnoći i to 36 -37 nedelja i od sinoć imam jake bolove, pogotovo u levu stranu nisko, jak oštar bol, a onda mi se stomak stvrdne kao kamen, pa opusti. I bila sam danas do lekara KTG je ok, nema kontrakcija, na pregledu je ok, grlić dugačak i zatvoren a mene boli li boli. Baš se brinem šta je u pitanju i da li je to u vezi bebe i trudnoće ili me boli nešto drugo. Videću kako će biti sutra, ali od sinoć me boli konstantno.
    I u globalu, ova 2. trudnoća mi je jedno 10 puta teža nego 1. Sa devojčicom sam bila kao pčellica sve do porođaja, bez simptoma, problema, bolova i sl. a sada sa dečakom mi je užasno teško, jedva čekam da se porodim!!
    Pa ako neka ima ili je imala problema sličnih mojim nek se javi, možda me uteši.
    Neznam da li su ovo stomačni "problemi" ili "trudnički"?! Uf!
  10. Mirella je dodao/la post u temi Treći trimestar   

    Hej cure. Ja sam negde u 36 - 37 nedelji valjda ( nikako da se dogovorim sa lekarom, UZ i samom sobom u kojoj sam tačno nedelji ) i od sinoć sam dobila jake bolove u leđima i nisko u stomaku (kao kad treba da dobijem). Odoh do lekara, uradiše mi KTG i lekar me pregledao i kaže nema ništa , sve je ok, neće to još skoro, ali ja i dalje imam bolove!!! Evo ležim sad kući i trpim i brinem se ako nije počeo porođaj, šta onda može da me boli?! Jel ima neka od vas iskustva sa bolovima a da nije počeo porođaj? Ili bar neku ideju? Baš se brinem.
  11. Mirella je dodao/la post u temi Novi članovi Bebac foruma   

    Pozdrav svima,

    zovem se Mirela, imam 34 god., ćerku Nikolinu od 4 god. i u stomaku jednog sinčića, koji bi trebao da se rodi za koju nedelju ( valjda sam sada 35 - 36 nedelja ). Sviđa mi se forum, i radujem se druženju sa vama.