Zvezdana

Član
  • Broj odgovora

    6
  • Priključio/la se

  • Poslednja poseta


o članu/ici Zvezdana

Načini kontaktiranja

  • ICQ 0

Aktivnosti člana/članice Zvezdana

  1. Zvezdana je dodao/la post u temi Odvikavanje od pelena   

    Pozdrav svim mama i malim drugarima.
    Moj Aleksa ima 19 punih meseci sa 18 punih smo se odvikli od pelena bez problema. Bitna je samo upornost roditelja, tj majke jer pretpostavljam da majke provode vise vremena sa decom. Ja sam odlucila da mu skinem pelene i obucem gacice, sve je krenulo spontano, pisko je vise u gace nego na nosu, pricala sam kao papagaj,neprekidno i nisam ga grdila kad se upiski u gace.Prvih par dana je piskio na svakih 10tak minuta po malo jer nije imao osecaj da zadrzi mokracu. Znala sam i po 10tak puta u toku dana da mu promenim gacice. Vec posle nedelju dana bilo je mnogo bolje,piskio je na svakih sat do dva i to uglavnom u nosu. Posle 2 nedelje je naucio da pokaze nosu kad mu se piski ili kaki i ponekad da kaze no, a sada posle mesec dana zna da kaze i kakice ili piska i nota.
    Pozdrav svim jos jednom, ako ste krenuli sa odvikavanjem ne odustajte jer jos uvek nije jako hladno pa i ako se upiski odmah mozete da presvucete dete, a ako niste krenite cim otopli na prolece obucite deci gacice i naoruzajte se strpljenjem, potrebno vam je puno zivaca ali uspecete sigurno.
  2. Zvezdana je dodao/la post u temi Torba za porodilište   


    Tu se okretnica za tramvaje 7, 14, 5 i druge... Kada se izadje na toj poslednjoj stanici ima prolaz na dole stepenicama, neka ti orjentacija bide lilly prodavnica i apoteka prodjes pored lilly prodavnice i desno od prodavnice spustis se stepenicama dole i predjes preko puta(tu je pocetna stanica za buseve 302, 303,304 i drugi). Ne znam kako se zove apoteka, bacila sam racun, u cetvrtak idem na kontrolu kod doktorice pa cu svratiti na ustanicku da kupim nesto i pogledati kako se zove apoteka pa cu ti napisacu.
  3. Zvezdana je dodao/la post u temi Porodilište "Gradska bolnica Zvezdara" - Beograd   


    Ne razumem???Za epidural su ti trazili 500eur?
  4. Zvezdana je dodao/la post u temi Porodilište "Gradska bolnica Zvezdara" - Beograd   



    Meni je termin porodjaja 05.02. i odlucila sam se za bolnicu na Zvezdari jer doktorica koja mi vodi citavu trudnocu radi tamo. Ja sam vec spakovala torbu za porodiliste jer nikad se ne zna kada ce porodjaj krenuti, a pored toga i zadnji ctg koji sam radila ukazuje na to da su kontrakcije vec krenule, pa mi je doktorka napomenula da moze biti i uskoro, tj. za koji dan.

    Od papira odnosno analiza treba poneti:
    zdravstvenu knjizicu,
    licnu kartu,
    uput za bolnicu,
    rh faktor i krvnu grupu,
    HBSAg analizu (analiza koja se dobija vadjenjem krvi a inace je test na zuticu i hepatitis),
    poslednji ultrazvuk,
    poslednju analizu krvi i urina i urinokulturu ukoliko si radila
    i poslednji ctg
    Mislim da nisam nista zaboravila

    A sto se tice stvari za porodiliste:

    2-3 spavacice (ja sam stavila 3)
    4-5 pakovanja mrezastih ulozaka
    2-3 carapa
    1 veliki peskir i 2 mala
    bademantil
    papuce (ako imas plasticne jer ce ti posluziti za tusiranje)
    2-3 pakovanja papirnih maramica
    pakovanje vlaznih maramica
    cetkica za zube
    pasta
    sapun
    neki gel za tusiranje (mada sam se ja ipak odlucila da to bude bebi sapun)
    5 mrezastih gacica (jer je zabranjeno da se koriste obicne kako bi rana brze zarasla), mrezaste gacice nisu obavezne, ali su mi svi preporucili, kupuju se u apoteci na komad i kostaju 56 dinara (naravno komad)
    2-3 tetra pelene
    2 toalet papira
    ja sam spakovala i alkohol za dezinfekciju wc solje
    pampers pelene moze suprug da ti donese nakon porodjaja, mada sam ja vec spakovala 10, pa ako bude potrebno jos donece mi naknadno
    prostirke za krevet za jednokratnu upotrebu , nije obavezno ali sam se ja odlucila i to da kupim, ima u apotekama da se nadju isto na komad i kostaju oko 50tak dinara, ja sam uzela 4, stavljaju se preko bolnicke posteljine zbog krvarenja
    flasu vode
    plazmu li neki keks
    mozes odmah da kupis i lanolin kremu i nju da spakujes a ona se koristi za bradavice da se ne bi osusile i ispucale i trebace ti odmah nakon porodjaja

    Ne znam ni sama da li sam nesto izostavila, ako jesam drage mame ili buduce mame podseti me

    A sto se tice epidurala, placa se 25 000 dinara dan nakon porodjaja na salteru bolnice. Porazgovaraj sa svojim doktorom i neka te uputi na anesteziologa sa kojim bi bilo najbolje da se vidis da ti objasni sve o epiduralu i da ti pogleda kicmeni stub. Ja sam bila na razgovoru i veoma sam zadovoljna sa anesteziologom, jedna divna zena koja se potrudila sve da mi objasni.

    Nadam se da sam ti barem malo pomogla.




  5. Zvezdana je dodao/la post u temi Torba za porodilište   

  6. Zvezdana je dodao/la post u temi Torba za porodilište   



    Ja sam kupila mrezaste gacice u apoteci na komad, cena jednog komada je 56 dinara. Trazila sam u nekoliko apoteka i na kraju pronasla na okretnici tramvaja (Ustanicka).