Me me

Član
  • Broj odgovora

    1252
  • Priključio/la se

  • Poslednja poseta


Reputacija

  1. Bata i mi se sviđa post u temi od Me me u Skidanje kilograma posle porođaja   
    Hvala!
    A slazem se sa onom jurnjavom u potpunosti...i "rupama" i svime


    Na pitanje - kako oslabiti? - postoji jedan jedini odgovor: treba manje jesti. I na drugo pitanje - kako doći do para? - odgovor je takođe cinično prost: treba raditi. Ovako logični i jednostavni odgovori nisu popularni. Njih daju oni koji se prave da nisu razumeli pitanje. Jer pravi smisao tih pitanja glasi: kako oslabiti a ne odricati se jela, i kako doći do para ne radeći, i kako položiti razred ne učeći, i kako postići nešto u životu ne trudeći se? To se traži. Bilo bi dobro da tu postoji neki štos, neka duhovita caka i rešenje. Prokleta neka je pamet, koja na laka pitanja daje tako teške, nemoguće odgovore!
    cika Dusko
  2. viki77 se sviđa post u temi od Me me u CRY IT OUT   
    Viki uvek me Vanja podseti na Andreja, kako jede, spava...stvarno su haos. I ja tvrdim i da hocu ne znam koliko da budem uporna, ne mogu ga naterati da jede i spava u odredjeno vreme, kao sto je i Hani zasmetalo ali obrnuto. Svako dete je prica za sebe i nema dalje.
  3. Me me se sviđa post u temi od Kamilica u Kila kod beba   

    Nadam se da sam uspela.
  4. tijanaki se sviđa post u temi od Me me u Skidanje kilograma posle porođaja   
    Hvala!
    A slazem se sa onom jurnjavom u potpunosti...i "rupama" i svime


    Na pitanje - kako oslabiti? - postoji jedan jedini odgovor: treba manje jesti. I na drugo pitanje - kako doći do para? - odgovor je takođe cinično prost: treba raditi. Ovako logični i jednostavni odgovori nisu popularni. Njih daju oni koji se prave da nisu razumeli pitanje. Jer pravi smisao tih pitanja glasi: kako oslabiti a ne odricati se jela, i kako doći do para ne radeći, i kako položiti razred ne učeći, i kako postići nešto u životu ne trudeći se? To se traži. Bilo bi dobro da tu postoji neki štos, neka duhovita caka i rešenje. Prokleta neka je pamet, koja na laka pitanja daje tako teške, nemoguće odgovore!
    cika Dusko
  5. cekalica se sviđa post u temi od Me me u Svekrva-noćna mora ili ne?   
    Skrenuti paznju, lepo, polako a ako nije dovoljno skrenuta, SKRENEM je ..suprugu jel'..
    Mada ja ovo vise hipoteticki.
  6. Me me se sviđa post u temi od Nice u Svekrva-noćna mora ili ne?   

    Ne mogu reći da sam imala nekih problema, više su to neke izjave koje su meni iritantne ili razlike u stavovima, ali ništa na šta bih morala da bilo kome skrećem pažnju. Ako se s nečim ne slažem, kažem to ali se trudim da ne zvučim nepristojno i svađalački. U slučaju nekih većih problema, ako je muž tu rekla bih njemu, ako nije, rekla bih ja, opet se trudeći da izbegavam teške reči, ili ne daj Bože neko vređanje. Jednostavno, vaspitana sam tako da ne dam na sebe, ali da se starijima ipak obraćam sa poštovanjem. A sad, ako bi se neko i naljutio iskreno nije me briga, ako ta osoba može da ljuti mene, ne vidim što bih ja vodila računa da nju ne ljutim
  7. Me me se sviđa post u temi od Marija_pg u Problemi sa zdravljem bebe nakon rođenja?   
    majibebac, kad odete u kg trazi doktoricu ili nekoga ko je primio tvoju bebu. barem tako je ovdje,ko je primio taj je od toga dana zaduzen za nju, i taj ce ti najbolje reci sto je i kako je. i naravno,trazite nacelnika, objasnite situaciju,reci sve kako ti se obracaju preko telefona i sami daju te nebulozne prognoze koje nikako ne mogu znati, i kako je tebi tesko da zoves svaki dan da bi cula 2 recenice i dovidjenja... i ne znam kako kazu da se zove samo u odredjenom periodu..mm je zvao prvih dana i u 3 i u 4 ujutro,kad je radio trecu smjenu pa su mu se regularno javljali na tel...pokusaj svime da se posluziz,i reci im da imas pravo na vise od "isto,bez promjena", jer je to tvoje dijete.

    moja dusa ima 1850grama i daju joj po 25ml mlekca preko sonde...moj svekar je bio tamo i pricao sa nacelnicom bivsom, strasno ljubazna i dobra zena,koja nam je rekla da ce da se zalozi za Andreu, i rekla nam je da ne brinemo,samo da sacekamo rezultat testa...koliko to cekam,kao da mi dani ne polaze... bice dobro,bice dobro,mora! ne znam ocemo li ici danas u posjetu,ja bih voljela da ne idem par dana da bih mogla da vidim pomak, jer mm nije bio 4 dana zbog posla pa je primijetio neke stvari,a ja koja idem svaki dan ne primjecujem...al ne mogu da izdrzim,kad napravim pauzu 1 dan meni je kao da je nisam vidjela 100 dana...
    danas mamina velika djevojcica ima 4 nedelje ljubi je majka cupavu postavicu danas ili sjutra sliciu na avatar,da me vidite...

    ljubim sve i hvala vam na podrsci!
  8. Me me se sviđa post u temi od snowhite u Ishrana dece od 1 godine   

    I ja kazem. Jes da jedu kao pilici, al samo neka su nam zdravi
  9. Me me se sviđa post u temi od Ivančica u Korupcija   

    Pa neće, pogotovu što uvek ima ljudi koji su spremni da sami nude novac lekarima, samo da ih on pregleda, operiše i sl... Do god ima takvih ponuda - biće i tražnje za usluge...

    Mislim da nisu samo lekari krivi - nego i narod koji misli ako se guraju kese da će sve biti cool, a o novcu da ne pričam...
  10. Me me se sviđa post u temi od Dulcinea u Povratak na posao   

    Ti prvi dani pri povratku na posao su najtezi i najgori,ali nama. Ja sam prvog dana jedva izasla iz kuce i na svakom odmoru sam zvala da vidim kako mi je dete iako su je cuvali moja majka i svekar. Pitala je par puta u toku dana za mene,ali su joj objasnili da je mama na poslu,da ce brzo doci i da ce joj kupiti nesto lepo. I navikla se. Radim vec skoro mesec dana i nije joj problem da bude bez mene.
    Kao ste rece Maki,najbitnije je da te dete vidi da izlazis sa osmehom,oni nemaju bas neku predstavu o vremenu.Videces kako ce te docekati kad dodjes kuci,kad rasiri rukice,zagrli te,zalepi se kao krpelj za tebe i kaze :"Mama!" Posle par dana se naviknes,znas da ti je dete u sigurnim rukama i da ga paze k'o malo vode na dlanu.


  11. Me me se sviđa post u temi od C*I*C*A*N*A u Svekrva-noćna mora ili ne?   
    Da,ali nema razloga da me unisti briga o sopstvenoj deci.Sama sam tako birala,sama sam to htela.Deca su moje bogastvo.Kada ne bi mogla sama da se brinem o njima smatrala bih sebe nesposobnom.
    Ali opet kazem,naravno dai ja njih nekad ostavim na sat dva,ali to je samo ako treba negde da odem i sl.i to se desilo dva ili tri puta.Ali ne bi mogla biti u fazonu :"Mama,evi ti deca,hocu ja da odmaram",uostalom nisu me ni mama ni svekrva terale da radjam,sama sam tako htela.

    Ma iskreno stvarno je grozan taj stav.Neko ti pomaze oko deteta sve,ucestvuje u njegovom odgajanju,a taj jos ima obraza da se konstatno zali,iako zna kakva je sveki i dalje ostavlja dete.Mislim ej.
  12. Me me se sviđa post u temi od Dulcinea u Svekrva-noćna mora ili ne?   
    Moram da priznam da se 99% slazem sa Cicanom u vezi ovih postova.
    Ja sam sa svojom svekrvom na Vi,dozvoljavam da se igra sa detetom,da je proseta tj.ne uskracujem joj je druzenje sa unucetom. Ali,odavno sam naglasila sta sme a sta ne sme. Imala je ispade i morala sam da joj objasnim ko je majka,a ko baba. I sve je bilo ok,do danas. Nije to neki problem,ali bila mi je mnogo smesna. Danas je resila da brine o tome kako ce "njeno dete" da se snadje u obdanistu,da li ce je hraniti tamo (ona zna da jede sama,ali....),sta ako vicu na nju,kako ce ovo,kako ono. A ja,ovako blesava i dugog jezika,pitam je koje dete,kaze ona :"Pa moje malo dete",pogledam je zacudjeno i kazem kako nisam znala da ima jos jedno dete,znam da ima dvojicu odraslih sinova i oni su sposobni da se brinu sami o sebi,pa jedan od njih ima 120 kg,sto se brine oko jela?Ona ce :"Moja Nina", a ja :"Hteli ste da kazete moje unuce,a tvoje dete? Nemojte da brinete,ima ona zive roditelje." Izgleda da se uvredila,a ja sam se bas potresla.
  13. C*I*C*A*N*A se sviđa post u temi od Me me u Svekrva-noćna mora ili ne?   
    Cicko, opet te ne razumeDU .
    Andjelcicu, odajem ti priznanje! Ali kad si vec tamo, nemoj da se zalis. Pa ti je bar poznajes, pobogu.
  14. Me me se sviđa post u temi od Kamilica u Pravilno drzanje bebe   
    Me,me, bas tako!

    Dobro je, neko me je razumeo!
  15. Kamilica se sviđa post u temi od Me me u Pravilno drzanje bebe   
    Kada bi joj stavila peskiric, jos malo pa da dubi na glavi .
    Mozda je samo privremeno, svakako ne bih brinula
  16. Me me se sviđa post u temi od YelenaC u Muško - ženska prijateljstva   
    Druzila sam se i sa devojkama, pa je bilo flerta Uglavnom, imam mnogo vise muskaraca za prijatelje, jako malo zena. Ne znam da li je ikada neko od njih imao ili ima neke namere, nisam upoznata. Svi muskarci u mom koruzenju znaju da uvek ja biram i nikad ne zelim da budem birana. Mozda je to sustina.
  17. Me me se sviđa post u temi od Nice u Trudnice posle 35-te godine   
    Za trudnocu sam kad god zena to zeli. U razloge ne ulazim, neko ima zdravstvenih problema, neko kao sto ste vec pomenule zivotnih, a neko ne zeli jer se jednostavno ne oseca spremnim. Ni protiv toga nemam nista niti to smatram razmazenoscu. Bolje da zena rodi dete sa 40 godina zato sto oseti (ili bar misli) da je spremna, nego da ga pod pritiskom okoline rodi sa 25, pa onda mrzi i dete i citav svet, nazalost znam takvih primera pa zato govorim.
    Sto se tice ove zene o kojoj govori Marijachi, mislim da to nema veze s godinama,a ni sa PPD vec sa nespremnoscu. Ja imam 26 godina, nakon porodjaja nekih mesec dana nisam bila u bas najsjajnijem raspolozenju, iako dete nije uopste zahtevno, skoro od pocetka je spavao preko cele noci. Verovatno je bio u pitanju baby blues, ali nijednog trenutka nisam ni pomislila bilo sta negativno vezano za moje dete. Zato mislim da je u pitanju nespremnost na odgovornost koju deca nose sa sobom. Sta cete, neko je sa 17 godina brizan i posvecen roditelj, a neko nije ni posle 35, ima nas raznih. Zato zene radjajte decu kad vi to zelite, a ne kad drugi misle da bi trebalo. Svakako, ako nakon 35 godine budem imala decu, obavicu sve neophpdne preglede, jer ne bih nista rizikovala.
  18. Me me se sviđa post u temi od Marija_pg u Relaktacija   
    probacu sve bas mi je stalo da dojim... moja bebana je u inkubatoru od 1 avgusta od kad se rodila,pa sjutra treba da pokusamo po prvi put,cisto da vidimo ima li refleks za sisanje i da je malo poducimo kako da sisa,ne ocekujem previse...al ne odustajem, kad vec ima par kapljica,bice i dosta mlijeka,samo da sam uporna... danas mi se cini da sam malo vise izmuzla, a sad cu pod tus pa mazasa,pa pumpica.sve govorim sebi-ima mljeka,a bice ga jos vise
  19. Me me se sviđa post u temi od Šećerlema u Dečiji biseri   
    J.:
    -Mama! Nemas pojma o zivotu!
    ...
    -Va-da -ne, 'ta te muci?

    ...
    J.: -Baba, daj dudu!
    baba: - Nema!
    J.: - Pevaj!

    ...

    -Muko moja, pe-đi du-go-ga!


    Moje dete će maznuti neki cirkus!
  20. Me me se sviđa post u temi od vaskrsija u Anemija i Ishrana   

    bravo! ja mojoj ubacim s vremena na vreme i kasicicu koprive ..mada joj bio 130 kad smo vadili na redovnoj kontroli, ali otkud znam, kazu cesto im pada, toj dojenoj deci, pa j reko malo prevencije radi
  21. Me me se sviđa post u temi od YelenaC u Anemija i Ishrana   
    Bravo za upornu mamu! sad ce data da ti se promeni nacisto
  22. Me me se sviđa post u temi od YelenaC u Da li deci dozvoljavate da koriste kompjuter?   
    jedino sto koristi je Word jer voli da pise slova. dalje od toga ga ne interesuje,a i to trazi jednom u 10 dana u proseku. Ponekad trazi neki crtani da mu pustim, ali to trake manje od 10 minuta. I kod nas se zna da kompjuter znaci 'posao', pa mu ni ne prilazi puno niti pokazuje interesovanje. Ima vremena za komp. Mnogo mi je vaznije da zna da valjano koristi knjige za svoj uzrast i da se igra sa edukativnim igrackama u 2 dimenzije a ne u 2.
  23. Me me se sviđa post u temi od Kamilica u Da li deci dozvoljavate da koriste kompjuter?   
    Bas smo skoro pricali u parku o ovoj temi.
    Moja deca uopste ne koriste kompjuter. Crtace gledaju na dvd--ju ili na tv-u, igrice ne igraju jer im nismo ni pokazali sta je to i kako se igra. Jedino kad su one uz kompjuter je kad pustamo neke pesmice ili kad gledamo slike.

    Iznenadila sam se da deca mladja od tri godine igraju igrice na kompjuteru... Vecina dece, nevezano za uzrast, cak nema ni ograniceno vreme za igranje na kompjuteru.