Mihaela

Član
  • Broj odgovora

    10
  • Priključio/la se

  • Poslednja poseta


Sve od člana Mihaela

  1. Mihaela je dodao/la post u temi Koliko jedu vasa deca kolicinski u toku dana   

    Moja beba ima 13 mjeseci i zanima me na koliko sati hranite vasu bebu,u koliko su vam dorucak,rucak,vecera? I sta im dajete za te obroke?
    Moja beba me bas zeza u poslednje vrijeme,odbija da jede.Pitam se da li grijesim jer joj dajem obroke svaka 3 h.U jutru tek kad se probudi je podoj.Poslije 3 h je vocna kasica,zatim za 3 h je slana kasica sa povrcem i mesom,poslije tri sata opet slana sa mesom.Navece joj kuvam griz,poslije toga podoj i to je to.
    Da li je to previse,jer mi odbija da jede ili pojede jako malo?
    Kako vi hranite svoju djecu?
  2. Mihaela je dodao/la post u temi Posete bebi   

    Ihhh...meni su poceli dolaziti treci dan kada sam izasla iz porodilista Samo su dolazili,dolazili...rodbina,komsije,prijatelji...skoro svi nenajavljeni.Nije mi bio problem sto dodju,ali je bio i te kakav problem sto se nisu najavili.Zamislite,u stvari znate,porodjene,krvave,mlijeko curi na sve strane,izmuzavam se ,spricam ranu sa sprejem...kad bum gosti na vrata.E,to me izludjivalo zaista.

  3. Mihaela je dodao/la post u temi Emotivni odnos i bliskost sa mamom   

    Kazu da djeca koje doje,malo vise su vezana za majku.
    Svako dijete je prica za sebe,pa i mi sami.Neki se vole maziti,neki ne.
    Moja se voli maziti,i jako je vezana za mene.Ovih nekoliko dana nece nikome,ali nikome osim meni.Cak i muzu,koga inace obozava,otima se od njega i hoce meni.To je postalo poprilicno zamorno.Navikla je da sam ja ta koja je hrani,uspavljuje i nikome to ne dozvoljava.
    Mozda tvoje dijete ne voli da se mazi ni sa kim.Poznajem zenu cije dijete uopste nije htjelo da se mazi,nosa na rukama,dodiruje...Takvih je vjerovatno manje,ali mozda je i tvoja beba takva.I to je normalno.Polako...svako dijete obozava svoju majku,to je nesto prirodno.Ne treba ti da se brines zbog toga.Vidjeces samo jednog dana kada bude samo htjela tebi i svima stavi na znanje ko je njoj najbitniji
  4. Mihaela je dodao/la post u temi Agresivnost kod djece   

    I moja djevojcica ima histericne ispade.Kao prvo,da kazem kada sam se tek porodila i neki 6-7 dan u porodilistu(ostale smo 11 dana) mi je dosla glavni pedijatar i rekla:"Majko,neka vam je Bog na pomoci koliko je ovo vase dijete ljuto!".Tada sam je samo pogledala i mislila,otkud ona to zna,kad je bebi tek bilo nekoliko dana.
    Jako brzo sam otkrila koliko je ljuta.Sada joj je 13 mjeseci i poslednja 3 mjeseca je ispoljavala histeriju kroz lupanje glavom prvo od setalicu Cim joj nesto nije po volji ona bum-bum glavom,i to tako jako da mene zaboli. Kasnije pridje recimo o zid,ili frizider,nasloni se rukama i lupa glavom.
    Prvo sam reagovala,kada udari glavom,pocne plakati,ja je uzmem,nosam,tjesim,igram se...Navikla se na to.E,kada mi je dosadilo,prestala sam da obracam paznju.Cim se udari,ja je i ne pogledam...ona place,ja odem u drugu sobu.Iz pocetka je bilo tesko,ali kada je vidjela da ne reagujem-prestala je Vise ne lupa glavom!
  5. Mihaela je dodao/la post u temi Kad prodje termin   

    Meni je termin prosao 5 dana.Od dana termina pa do porodjaja smo svakodnevno radili CTG.Peti dan me ginekolog na ginekoloskom pregledu otvorio "rucno".Dosla sam na pregled otvorena 2 prsta,a izasla sa otvorenih 6 prstiju.Nisam dozvolila da ostanem u porodilistu i da mi prikljucuju indukciju.Otisla sam kuci,poslije 5-6 sati dobila bolove,i porodila se veoma lako.
  6. Mihaela je dodao/la post u temi Bušenje ušiju   

    Moja kcerka ima jednu godinu i dvije nedelje,i nismo joj busili usi,i ne planiramo dok sama to ne bude zeljela.A kada ce to biti...vidjecemo.
  7. Mihaela je dodao/la post u temi Torba za porodilište   

    Ja sam imala prepunu torbu stvari i sve mi je trebalo:
    Mrezasti ulosci,peskiri,sapun ili kupka,spavacice,grudnjak,ulosci za grudi,papuce,cesalj,gumica za kosu,casa za sok,plazma,sok (nama nisu dali da pijemo vodu u porodilistu),cetkica za zube,kaladont.Pozeljno ponijeti tablete protiv bolova,ja sam pila Rapten K.Zdravstvena knjizica,licna karta,nalaz krvne grupe.
    Za bebu nije nista potrebno,vec taj dan kad tata dolazi po bebu i mamu,donosi odjecu koju ste pripremili.Otprilike ovo:
    Pampers,pamucna pelena,svedska pelena i odjeca za bebu.
    Napominjem da se obavezno ponese grudnjak i ulosci za grudi,jer poslije porodjaja,mlijeko bas mnogo nadolazi,i curi iz grudi,pa ako nemate iste,bicete stalno mokre.
  8. Mihaela je dodao/la post u temi Otvaranje   

    Mala Mazo,normalno je da imas cesce stolice kada se blizi porodjaj.Crijeva se prirodno ciste tim putem.