Masina mama

Član
  • Broj odgovora

    6
  • Priključio/la se

  • Poslednja poseta


o članu/ici Masina mama

Načini kontaktiranja

  • ICQ 0

Aktivnosti člana/članice Masina mama

  1. Masina mama je dodao/la post u temi Epiduralna anestezija   

    Topla preporuka.Uzivala sam u svom porodjaju i svaki sl.put cu ga korisiti jer vredi svaki dinar.

    Pocitah da je neka od vas imala problem da je gurala na prazno jer nije osecala napone,pa me zanima gde se poradjala jer to prvi put cujem,Epidural se iskljucuje kad je zena otvorena skroz ili skoro skroz,tacnije sa (9-9,5cm) da bi osecala napone i normalno mogla da izbaci bebu.U svakom drugom slucaju mislim da nije bezbedno za bebu jer je uveliko u porodjajnom kanalu u kome koliko ja kao laik znam nema kiseonika i jako je bitno da sto pre izadje.Tako da ne znam ko je to tako dozvolio.

    Veliko hvala onome ko je izmislio epidural.

    Pozdrav svima.
  2. Masina mama je dodao/la post u temi Epidural u Višegradskoj (Beograd)   

    Volela bih da ne razmisljate na taj nacin tipa "ova bolnica je losa,ova bolja,ovde je bolji epidural ovde losiji" jer je to prosto pitanje srece. Ja sam se porodila pre 8 meseci u Visegradskoj,sa epiduralom naravno i toplo ga preporucujem.Isti sam uplatila mesec dana ranije,takodje u istoj bolnici su mi uradjene sve analize neophodne za sam porodjaj i za epidural,sigurno 20-tak dana pre porodjaja jer sam znacajno presla termin.
    I anesteziolog i anesteticar su bili predivni,ljubazni i profesionalni,kao i ostalo osobljen iste bolnice.Dali su mi ga kada sam bila otvorena 4-4,5 cm i iskljucili sa 9cm da bih naravno osetila napone (koji su bili bolni al naravno nista sto nemoze da se izdrzi)Ja sam zaista UZIVALA u svom porodjaju.
    Jos jedna stvar, sto se tice epidurala posle porodjaja,postoji i ta mogucnost.Ja na zalost nisam bila informisana pa ga iz tog razloga nisam ni imala.Tek sam posle par dana u razgovoru sa mojom rodjakm-koja se porodila u Visegradskoj pre 7 godina,saznala da su njoj na njen zahtev ostavili epidural 15 sati posle porodjaja i objasnili joj kako da ga dozira sama sebi kada oseti bolove.
    Tako da drage moje nemojte kriviti druge,jer sve je moguce kad se dobro informisete i odlucno zatrazite ono sto zelite i sto ste platili.

    Pozdrav svima

  3. Masina mama je dodao/la post u temi Dojenje bebe nakon što joj niknu zubi   



    Pokusacu i to,mada je to slucaj samo sa levom dojkom-bradavicom,ne znam zasto,moguce jer je izasao samo desni gornji zubic pa tacno naleze tako...Hvala u svakom slucaju,znaci mi svaki predlog
  4. Masina mama je dodao/la post u temi Dojenje bebe nakon što joj niknu zubi   

    Hvala,videcu jos dan dva,da li ce nastaviti,u svakom slucaju cu morati da nadjem resenje da je odviknem od toga
  5. Masina mama je dodao/la post u temi Dojenje bebe nakon što joj niknu zubi   

    Hvala puno,probacu nadam se da ce pomoci i da ce prestati da me ''gricka''
  6. Masina mama je dodao/la post u temi Dojenje bebe nakon što joj niknu zubi   

    Moja Masa ima punih 8 meseci i idalje sisa (na moju radost),sa 5 meseci su joj izasli donji zubici (jedinice),a pre par dana i gornji.I od tada imamo mali problem,napravila mi je ranu na bradavici,tacnije ne grize me nego pred kraj podoja obicno zadrema i tada kao da gornjim zubicem guli kozu sa bradavice.Ne boli me jako ali je neprijatno i pri svako sledecem podoju pecka.Sta da radim?Da li postoji nesto sto mogu da korisitim ali da nastavim sa dojenjem?
    Hvala unapred.