zvrca

Član
  • Broj odgovora

    136
  • Priključio/la se

  • Poslednja poseta


Sve od člana zvrca

  1. zvrca je dodao/la post u temi Nedonoščad   

    Nije izdrzao. Takva nam je bila sudbina. Zasto nama, ne znam. Ali eto to je to.
  2. zvrca je dodao/la post u temi Nedonoščad   

    Operisan je i kazu da je stabilno, jedva cekam sutra da odem da ga vidim i da popricam sa doktorkom. Nemate pojma koji kamen mi je pao sa srca.
  3. zvrca je dodao/la post u temi Nedonoščad   

    Hvala devojke. Vesti bas i nisu dobre, on je ostao na hirurgiji u Tirsovoj, trebao bi da bude u toku dana operisan ako procene doktori da mu je stanje dovoljno stabilno da bi bio u anesteziji. Dusa mala, danas sam ga prvi put drzala kad je bio na rendgenu. To je jedna mrvica od 590 gr (kalirao je 110 gr).
  4. zvrca je dodao/la post u temi Nedonoščad   

    Ja sam se porodila u 26 nedelji trudnoce hitnim carskim rezom. Bebac ima 700 gr i dug je 31 cm. Nalazi se na Institutu za neonatologiju. Sve je bilo ok prvih nedelju dana, ali sada su krenuli problemi... Najvise brige zadaje problem sa njegovim nerazvijenim crevima, izgleda da je u pitanju debelo crevo, sutra idemo na snimanje abdomena pa cemo saznati zasigurno. Uglavnom dr kaze da za sve postoji lek i za bubrege i za srce itd., ali problem sa crevima se resava hirurskim putem, a on je jako mali. Nadamo se da ce bebac biti dobar i jak kao i do sad a i mi sa njim.
  5. zvrca je dodao/la post u temi Infekcije bradavica   

    Ma ja bih stisla zube i otvorila bih to, ali se plasim da ne napravim haos. Evo upravo sam se izmuzla i bas sam zagledala i izgleda kao bubuljica znaci ima gnoja. Tako se plasim da je dojenju dosao kraj...
  6. zvrca je dodao/la post u temi Infekcije bradavica   

    Ana me je ujela pre par dana i nista nisam primetila odmah. Da bih sinoc (samo uvece sisa) kada sam joj dala tu dojku vrisnula od bola. Pogledam sta je - neko crveno ispupcenje na bradavici i ukapiram da je to od ujeda. Stisnem ja tu zube i izdrzim da je podojim. Jutros ustajem pogledam a ono pobelelo, kao da je neki gnoj unutra! Grozno. Posto je subota odem kod dezurnog ginekologa koji me ubedjuje da nije gnoj, da nije infekcija, vec da je mali defekt na bradavici i da mi nesto za negu bradavica, a lepo se vidi belo. Ja se plasim da joj dam tu dojku veceras jer gde da stavim detetu to u usta. Planiram da izmuzem tu dojku a da joj dam samo jednu da sisa. Lepo nisam pametna.
  7. zvrca je dodao/la post u temi Kalendar menstruacije   

    17.09.2011.
  8. zvrca je dodao/la post u temi Povišena temperatura kod beba   

    Joko u pravu si skroz, navicicu se vremenom jer takve situacije su neizbezne.
  9. zvrca je dodao/la post u temi Dečiji biseri   

    Jao Suncokret al' sam se zasmejala!
  10. zvrca je dodao/la post u temi Odvikavanje od pelena   

    Mi smo dnevne pelene skinuli pre mesec i po, super je prihvatila sto se tice piskenja, ali eto tek prekljuce je prvi put obavila i onaj veci posao na nosi, pa je ponovila i juce i danas i bas sam zadovoljna, mislila sam da ce to ici mnogo teze ali uspeli smo. Nocna pelena nam je nekad skroz suva, a nekad je puna, ali ne opterecujem se sa njom jer jos uvek nocu sisa, tako da kada to prestane prestace i da piski nocu.
  11. zvrca je dodao/la post u temi Povišena temperatura kod beba   

    Izgurali smo noc, jutros sam je vodila kod doktorke privatno (nas dr u DZ je na odmoru), uradili smo krvnu sliku koja nesumnjivo pokazuje da je virus u pitanju, a njoj je jaaako crveno grlo. Hvala Bogu da postoji opcija privatno vec sam pocela da ludim.
  12. zvrca je dodao/la post u temi Povišena temperatura kod beba   



    Joj znam da ce proci, ali oduzela sam se kada sam videla da je bila preko 39. Sada kada je pocela da pada malo mi je lakse, ali me ipak strah da zaspim.
  13. zvrca je dodao/la post u temi Povišena temperatura kod beba   

    Nasla sam negde i da trebam da joj stavim vatu natopljenu mlakom vodom ispod miske, pa sam i to uradila i stavila sam krompir u carapice.

    Na "pipanje" bih rekla da se temperatura jos spustila.

    Drage mame hvala vam puno na savetima!
  14. zvrca je dodao/la post u temi Povišena temperatura kod beba   


    T je pala na 38.2. A ja sam citajuci sve ovo naisla na to da brufe i eferalgan mogu da se kombinuju na 3 sata, i bas sad racunam da mogu u 1 da joj dam brufen. Znaci ipak da sacekam 4 sata da prodje.
  15. zvrca je dodao/la post u temi Povišena temperatura kod beba   



    Apsolutno niceg osim temperature. Cak je lepo i jela i juce i danas, bila raspolozena, pa nisam pridavala neku vaznost temperaturi. Medjutim...
  16. zvrca je dodao/la post u temi Povišena temperatura kod beba   

    Uf, sto vise citam, sve me vise hvata panika. Malena mi ima temperaturu od juce, s tim sto je juce islo do 38.2i mislila sam da je mozda reakcija jer smo bili na moru pa na planini, a sada ima 39.4! Stavila sam joj eferalgan cepic i oblogu na glavu, jel imate jos neki predlog? Tusirala sam je pre 2 sata, a sada spava, pa mi je zao da je budim. Idem opet da merim.
  17. zvrca je dodao/la post u temi Da li mu ugađate do granice samopoštovanja?   

    Mnogo je dobar tekst, pronasla sam se u par recenica. Pogotovo mi se svidja ona "Partner ima zelje, a imamo ih i mi", kao da sam zaboravila da smem i ja da imam neku potrebu koja nije vezana za kucu i cuvanje deteta. Npr. njegov hobi je pecanje i sada kada je na odmoru, ne kazem - zavrsavao je obaveze i oko kuce, ali nalazio je vremena da ode uz punu moju podrsku. Ja ne nalazim vremena bilo gde da odem sama, a stvarno imam potrebu da, recimo, prosetam gradom bez grize savesti sto nisam povela Anu. Ali eto to sam ja - nepopravljivo popustljiva i uvek cu njegovu potrebu staviti ispred svoje.
  18. zvrca je dodao/la post u temi Najlepsi glumac i glumica   

    Dr Haus...


  19. zvrca je dodao/la post u temi Letovanje   



    Da, bice nam bas lepo, tamo je moja sestra sa sinom od 17 godina koji obozavaju Andrijanu pa cu se bas odmoriti, a i zazelecu se muza
  20. zvrca je dodao/la post u temi Dojenje posle godine dana   

    Hvala svim mamama na podrsci.

    YelenaC ti si pogodila pravo u centar, namecem sebi bespotrebno tenziju zbog okoline da je vreme da prekinem sa dojenjem, a u stvari nije vreme ni po meni ni po njoj. Svakako cu joj smanjiti na vecernji i eventualno jutarnji podoj (na moru me je urnisala na svakih 15 min. je trazila siku) zato sto za 2 nedelje pocinjem da radim.

    Jos jednom hvala, mnogo mi znaci vasa podrska.
  21. zvrca je dodao/la post u temi Letovanje   

    Tako sam srecna, iskrslo mi je da idem sa najboljom drugaricom na Divcibare sutra! Njen sincic je stariji od moje cerke 4 meseca, a inace idemo u kucu gde su smesteni moja rodjena sestra i njen sin. Kakva euforija, kao da mi je sad neko rekao da idem na Sejsele mesec dana
  22. zvrca je dodao/la post u temi Dojenje posle godine dana   

    Isti onaj pedijatar koji me je savetovao da dojim do druge godine, na ciju sam podrsku uvek bila oslonjena sto se tice dojenja (jer svi me stalno salecu sa pitanjem "pa dokle ces vise da je dojis", kao da moja Ana ima 17 godina a ne 17 meseci) odjednom se zacudio kada sam bila kod njega pre 10-tak dana zasto ja ne prestanem da dojim kada ona tako lepo napreduje, i to ne bi bilo nista strasno da to nije uradio u prisustvu mog muza i svekrve! Glavu su mi probili posle toga kako trebam da je odbijem! Pedijatar mi je rekao u fazonu to je sada njoj samo oralna potreba, nema ona nista vise iz mog mleka da dobije, ona se samo mazi i vise je vezana za mene bas iz tog razloga sto je dojim - kao da deca majki koje ne doje nisu vezana za njih. I eto 29.08. trebam da pocnem da radim, ukinula sam joj podnevni podoj, ostali su jos jutarnji koji isto planiram da joj ukinem pre nego sto pocnem da radim, a ostavicu joj jos neko vreme onaj pred vecernje spavanje, jer u dojenju uzivamo i ona i ja i dusa me boli kada pomislim da se i tome blizi kraj...
  23. zvrca je dodao/la post u temi Neodgovorno ponašanje roditelja   

    Nemam reci za takvu bezobzirnost. Jadnicak mali
  24. zvrca je dodao/la post u temi Imate li kucnog ljubimca   

    Viki, Suncokret, Lenocka kuce su vam preslatke!

    Ovo su nase kuce, tacnije vucjaka je doneo moj dever kada je bio sasvim malo stene od par dana i on je nas, a ovaj mali crni terijer je dosao pre jedno 2 godine i sprijateljio se sa njim i od tada ne mrda, tako da je i on postao nas.

  25. zvrca je dodao/la post u temi More, ah more   

    Ja samo da kazem da sam se vratila sa mora, da nam je bilo fenomenalno, Ana je bila toliko srecna da vam ne mogu opisati, samo se smejala i radovala. Odlazili smo na plazu ujutru posle dorucka - oko 9 i ostajali do 13, pa posle na spavanje, pa rucak kuci, pa ponovo oko 16 na plazu. Inace Plavi horizonti su stvoreni za malu decu, plaza je pescana, a pored nje postoji mala sumica od borovine u kojoj smo bili locirani, a pored su zezalice za decu tobogani, ljuljaske, klackalice... tako da joj nikada nije bilo dosadno dok je na plazi. Bas bas je uzivala a i mi sa njom.